Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Παρέμβαση Ομπάμα με δύο gay αθλήτριες στους Ολυμπιακούς του Sochi

Δύο gay αθλήτριες θα ηγηθούν της αμερικανικής ολυμπιακής αποστολής στους Χειμερινούς Αγώνες του Σότσι όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.






Πρόκειται για την πρώην πρωταθλήτρια του τένις Μπίλι Τζιν Κινγκ, ενώ στην τελετή λήξης θα βρίσκεται η αθλήτρια του χόκεϊ επί πάγου Κέιτλιν Κόου.Οι Αμερικανοί με προσωπική παρέμβαση του προέδρου Μπάρακ Ομπάμα ουσιαστικά εναντιώνονται στους αυστηρούς νόμους κατά της ομοφυλοφιλίας που έχει επιβάλει η ρωσική κυβέρνηση.
Σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου τονίζεται ότι η κίνηση αυτή έχει ως στόχο να δείξει τη "διαφορετικότητα, την αποφασιστικότητα και την συλλογικότητα" που υπάρχουν στο πνεύμα και στον τρόπο σκέψης των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπάρακ Ομπάμα αλλά και οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Γερμανίας δεν πρόκειται να παραστούν στους αγώνες.

Το συγκεκριμένο θέμα έχει απασχολήσει την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ να έχει τονίσει πως θα πρέπει να επιτραπεί στον κόσμο να μπορεί να μπορεί να διαδηλώσει υπέρ ή κατά οτιδήποτε.

Παράλληλα, η ΔΟΕ έστειλε επιστολή στους αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Αγώνες του Σότσι, υπενθυμίζοντάς τους τον Κανονισμό 50 της Ολυμπιακής Χάρτας, που απαγορεύει διαδηλώσεις σε έδαφος όπου τελούνται Αγώνες.

Πάντως, ο ίδιος ο πρόεδρος Πούτιν έχει διαβεβαιώσει τον Μπαχ ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία διάκριση εις βάρος αθλητή σε περίπτωση που εκφράσει την σεξουαλικότητά του.

Τον περασμένο Αύγουστο, οι Ρωσίδες αθλήτριες Ξένια Ρίζοβα και Τατιάνα Φίροβα (φωτογραφία) είχαν ανταλλάξει ένα φιλί στο στόμα ενώ βρίσκονταν στο βάθρο των νικητών στο αγώνισμα των 4Χ400 μέτρων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξήχθη στη Μόσχα.

Η κίνηση τους αποτέλεσε μια μορφή διαμαρτυρίας απέναντι στους αντί-gay νόμους της Ρωσίας.