Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

2o MOUNTAIN ENDURO CAMP 12-13-14 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΤΟΥΡΟΒΟΛΤΑΣ

Μια διαδρομή 45 χιλιομέτρων διάρκειας περίπου 2,5 – 3 ωρών είναι τα βασικά στοιχεία της ταυτότητας της… «εντουρόβολτας».

Οι εκκινήσεις για τους αναβάτες θα γίνονται τμηματικά από τις 09:00 μέχρι τις 14:00 την Κυριακή, 3η ημέρα του φεστιβάλ. Σε κάθε εκκίνηση οι αναβάτες θα εκκινούν σε ομάδες των τριών (3) και πλέον ατόμων για ακόμη περισσότερη ασφάλεια σε περίπτωση κάποιας άτυχης στιγμής, πέρα από την ασφάλεια βέβαια που εξασφαλίζεται χάρη στην παρουσία των μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στη διαδρομή. Οι εκκινήσεις θα δίνονται έπειτα από ενημέρωση των υπευθύνων με αφετηρία έξω από το χώρο της κατασκήνωσης, κατηφορίζοντας και στη συνέχεια κάθετα τη δυτική πλαγιά της κορυφής Μαμαλή.

Γενικά, η διαδρομή αποτελείται κυρίως από μονοπάτια, με λίγα χιλιόμετρα χαλασμένου αγροτικού χωματόδρομου για ξεκούραση και διάλειμμα για όσους θελήσουν να απολαύσουν την υπέροχη θέα του βουνού. Πιο συγκεκριμένα για τη διαδρομή, τα μονοπάτια είναι τεχνικά, χωρίς μεγάλες δυσκολίες και όλα διασχίζουν το δάσος κατεβαίνοντας ρέματα και ανεβαίνοντας στις ράχες, προσφέροντας την απόλαυση των εναλλαγών του δάσους από οξιά σε δρυ. Στη μέση της διαδρομής θα υπάρχει όχημα με διαθέσιμα για τους αναβάτες κρύο νερό, σάντουιτς και βενζίνη (θα έχουνε βάλει από πριν οι αναβάτες τα μπιτονάκια τους για να τα βρουν μετά). Ένας κύκλος γύρω από το βουνό θα σημάνει ουσιαστικά το τέλος της εντουρόβολτας, η οποία τερματίζει ανηφορίζοντας αυτή τη φορά τη δυτική πλαγιά της κορυφής Μαμαλή.

Στο ειδικό περίπτερο των πληροφοριών θα γίνονται οι εγγραφές (όλες τις ώρες εως το τέλος της εκκίνησης της εντουρόβολτας) όσων θελήσουν να συμμετάσχουν στην εντουρόβολτα, όπου και θα υπάρχει η αντίστοιχη φόρμα συμμετοχής για συμπλήρωση στοιχείων, καθώς και τα νούμερα, μπλουζάκια κλπ. που θα παραλάβει ο κάθε αναβάτης αμέσως μετά την υπογραφή της φόρμας αυτής. Η εγγραφή στην εντουρόβολτα κοστίζει στους συμμετέχοντες 10 ευρώ, οι οποίοι με τη σειρά τους θα αποκτήσουν ένα πακέτο που περιλαμβάνει δύο (2) μπουκάλια νερό, ένα (1) σάντουιτς, μία (1) μπλούζα, ένα (1) αναμνηστικό συμμετοχής και δωρεάν είσοδο στο φεστιβάλ.

Απαραίτητη προϋπόθεση, όμως, για όσους θελήσουν να λάβουν μέρος στη συγκεκριμένη διαδρομή αποτελεί το να έχουν φέρει μαζί τους τον απαραίτητο εξοπλισμό, τις προβλεπόμενες άδειες οδήγησης, την ταυτότητά τους, καθώς και το να έχουν φροντίσει για την άρτια συντήρηση της μοτοσικλέτας τους. Για όλα τα υπόλοιπα έχουν μεριμνήσει από κοινού οι υπεύθυνοι της διαδρομής και κυρίως η φύση!

Πάρτε μια γεύση στο παρακάτω video