Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Motocross Μεγαλόπολη...Παγκόσμιο Σκηνικό!

Με κομμένη την ανάσα παρακολούθησαν, μέχρι το τελευταίο λεπτό όλων των αγώνων, οι πραγματικά (*) χιλιάδες θεατές, τις εξελίξεις του 3ου αγώνα του φετινού Πρωταθλήματος Motocross. Με την γνωστή, «παγκόσμια» πίστα του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης  στην καλύτερη μορφή που υπήρξε ποτέ, ανανεωμένη και φροντισμένη στο έπακρο, οι περισσότεροι από 100 αθλητές από όλη την Ελλάδα βρήκαν την ευκαιρία για να δώσουν αγωνιώδεις μονομαχίες, να ξεδιπλώσουν τις οδηγικές τους ικανότητες και να δώσουν ένα συγκλονιστικό θέαμα.

Πρώτος και καλύτερος σε όλα αυτά ο φοβερός Γιώργος Αρβανίτης (ΛΑΜΣερρών, Yamaha) που… τα πήρε όλα και έφυγε στην κατηγορία ΜΧ2.  Ταυτόχρονα ανέβηκε από την τρίτη στην πρώτη θέση της βαθμολογίας αφήνοντας δεύτερο τον μέχρι τώρα πρωτοπόρο Θεσσαλονικιό  Γιάννη Τουρατζίδη (ΜΟΒΕ, Yamaha) που έχει τερματίσει στην πρώτη τριάδα σε κάθε αγώνα και τρίτο τον Μανώλη Κρητικό (ΑΡΗΣ Πεντέλης, Yamaha) που είχε ανώδυνες πτώσεις στην μάχη του για την νίκη.



Πολύ καλή εμφάνιση για τον Παναγιώτη Παπίλα (ΑΜΟΕορδ. Honda) ο οποίος εναλλάχθηκε στην 2η και 3η θέση με τον Τουρατζίδη  ενώ ο Αλεξανδρος Γεωργαντάς (ΜΑΟΚατερίνης, Husqvarna) κέρδισε και τις δύο μονομαχίες του με τον Γιάννη Μόσιο (ΜΟΤΟΛΕΒόλου, ΚΤΜ).

Μια αναπάντεχη πτώση του Παναγιώτη Κουζή (ΦΙΑΜ, Honda) στο α’ σκέλος άνοιξε διάπλατη την πόρτα στον Δημήτρη Κοντολέτα (ΑΟΛΜΟ, Yamaha) για την πρώτη του νίκη για το 2014. Το γεγονός αυτό βοήθησε τον νεαρό αθλητή από την κοντινή Ζαχάρω, βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά. Ιδιαίτερα «ψυχωμένη» η εμφάνιση του Κουζή που μετά την πτώση του συνέχισε με αισθητά τραυματισμένη μοτοσυκλέτα και κατάφερε να ξανανέβει στην τρίτη θέση ενώ στο β’ σκέλος κατέκτησε την 5η του πειστική νίκη φέτος. Ο ταχύτερος χρόνος των δοκιμών, δεν βοήθησε όσο θα περίμενε κανείς τον Δημήτρη Βαγγελάκο (ΑΜΟΕορδ. Yamaha) οποίος ακολούθησε τον Κοντολέτα και στα 2 σκέλη αν και στο δεύτερο χρειάστηκε να παλέψει μέχρις εσχάτων με τον Γιώργο Ηλιόπουλο (ΠΑΛΕΜΟΤ, ΚΤΜ) ο οποίος δεν αντιμετώπισε πρόβλημα από τον Μανώλη Σκύβαλο. Ευχάριστη έκπληξη η απόδοση του νεαρού Κύπριου αθλητή Αντώνη Κυπριανού.

Επιστροφή στην δράση και στην νίκη (β’ σκέλος, ΟΡΕΝ) για τον Σταμάτη Λυρίου (Ικαρος Ρόδου, Yamaha) ο οποίος όμως δεν απόφυγε το λάθος στο α’σκέλος και είχε μια πτώση που τον καθυστέρησε αρκετά έτσι ο πάντα ταχύς και σταθερός Σταμάτης Δημολιάνης (ΛΕΜΟΤ, ΚΤΜ) συνεχίζει να απολαμβάνει μια σημαντική βαθμολογική υπεροχή αφού και ο έτερος διεκδικητής της νίκης, ο Δημήτρης Κεραμιδάς (ΦΙΑΜ, Suzuki) έπεσε …θύμα του ενθουσιασμού του και στα 2 σκέλη.

Πτώση και για τον πάντα ταχύ Αρτινό, τον Νίκο Κριμπούνη (ΛΑΜΟΤ, ΚΤΜ) στο β’ σκέλος. Πολύ ωραίες οι δυνατές μάχες για την τρίτη θέση των Βασίλη Τσεκούρα (ΠΑΛΕΜΟΤ, Kawasaki), Νίκου Σωτηρόπουλου (ΑΟΛΜΟ, Honda), Αλέκου Καρανάση (ΑΟΛΜΟ, Honda) μάχες που κέρδισε ο Τσεκούρας.

Αυτή την φορά δεν δέχτηκε αμφισβητήσεις ο “Quadmaster” Γιώργος Καπέλης (ΜΟΒΕ, Yamaha) και παρά τις ορέξεις του αντιπάλου του, του ταχύτατου Σπύρου Μπιρλή (ΜΟΒΕ, ΚΤΜ), έφυγε από την Μεγαλόπολη με 2 νίκες και την βαθμολογική πρωτιά. Ιδιαίτερα κεφάτος  ο Απόστολος Τριανταφύλλου (ΜΟΒΕ, Yamaha) κυνήγησε τους 2 πρώτους χωρίς να απειληθεί από τον Κώστα Ντούζο (ΜΟΒΕ, ΚΤΜ).



Ιδιαίτερο χρώμα στην ατμόσφαιρα έδωσε η συχνή αναφορά και το σχετικό λογότυπο για τα 20 χρόνια της πίστας Motocross του Λιγνιτικού Κέντρου της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη ενώ άξια αναφοράς είναι η υποστήριξη στην οργάνωση (ΑΡΗΣ ΑΣ) από τη νεοσύστατη τοπική ΑΛΜΑ που έδωσε σαφή δείγματα  ότι τα 20 αυτά χρόνια θα έχουν και συνέχεια.

Συγκεντρωτικά Αποτελέσματα
ΜΧ1
1. Δημήτρης Κοντολέτας – Yamaha: 45 βαθμοί
2. Παναγιώτης Κουζής – Honda: 41 βαθμοί
3. Δημήτρης Βαγγελάκος – Yamaha: 36 βαθμοί

MX2
1. Γιώργος Αρβανίτης – Yamaha: 50 βαθμοί
2. Παναγιώτης Παπίλας - Honda: 36 βαθμοί
3. Γιάννης Τουρατζίδης – Yamaha: 36 βαθμοί

Επόμενος αγώνας την 1η Ιουνίου στην Κοζάνη




φωτογραφίες: Θοδωρής Ερμήλιος
(*) Με πρωτοβουλία του διαδικτυακού kafeneio-megalopolis.gr και τεχνική υποστήριξη από τον Βαγγέλη “Internetman” Κυριαζή oαγώνας αναμεταδόθηκε διαδικτυακά ζωντανά όλο το διήμερο. Ετσι, εκτός των αυτοπτών θεατών (ξεπέρασαν τους 1000) αρκετές χιλιάδες θεατές, από όλο τον κόσμο (!),  παρακολούθησαν τις εξελίξεις ζωντανά.