Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Video και Highlights από τον αγώνα downhill στη Κύμη

 Λασπωμένα χαμόγελα στον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Κυπέλλου Downhill που έγινε στην Εύβοια.
 








Βροχή, ομίχλη και λάσπη, πολύ λάσπη! Σε μια από τις πιο ζόρικες πίστες στην Ελλάδα έγινε ένας super σκληρός αγώνας σε εξαιρετικά απαιτητικές συνθήκες με τον Κώστα Ανδριώτη να θέτει και πάλι τα στάνταρ κατακτώντας μια ακόμη φοβερή νίκη!
 
 
Οι 135 αναβάτες που έδωσαν το παρών στον δεύτερο αγώνα του θεσμού απόλαυσαν οδήγηση στις προπονήσεις του Σαββάτου, σε μια άρτια προετοιμασμένη πίστα, όμως η φοβερή βραδινή βροχόπτωση μετέτρεψε την πίστα σε κολαστήριο και εκτόξευσε το βαθμό δυσκολίας του αγώνα! Παράλληλα ήταν μια ευκαιρία να αποδείξουν το ανεβασμένο τους επίπεδο οι κορυφαίοι αναβάτες και ειδικά οι τρεις πρώτοι που πέτυχαν καλύτερους χρόνους από τον περσινό στεγνό αγώνα! Το μεγάλο road gap, το επιμηκυμένο τραπέζι, το νέο ξύλινο drop και φυσικά ο "θάνατος" (το κομμάτι με την μεγάλη κλίση πριν τον τερματισμό) ήταν εκεί χαρακτηρίζοντας την πίστα και προσφέροντας χαμόγελα στους αναβάτες που τα ξεκλείδωναν ακόμη και με αυτές τις σκληρές συνθήκες. Εξαιρετική ήταν η διοργάνωση, ιδιαίτερα φιλικό το κλίμα και κυριολεκτικά εορταστική η απονομή…
 


Video © Thodoris Ermilios

 
Τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά ξεκίνησαν χωρίς καθυστερήσεις με σταθερή βροχή, πολλές νερολακούβες και ομίχλη στο πρώτο τμήμα της διαδρομής. Οι περισσότεροι αναβάτες ήταν σωστά προετοιμασμένοι (με φτερά στους τροχούς και λάστιχα λάσπης) και το επίπεδο συναγωνισμού χτύπησε με το καλημέρα κόκκινα! Ο Γιάννης Ιωάννου (όπως και στον πρώτο αγώνα) ήταν ταχύτερος όλων και αψηφώντας λάσπες και νερά κατέβηκε στον εντυπωσιακό χρόνο 2:36.177. Με διαφορά λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο πίσω του ήταν ο Κώστας Ανδριώτης, ενώ ετοιμοπόλεμος και πάλι ο Μήτσος Οικονόμου βρέθηκε στην τρίτη θέση (2:41.160).




εικόνα από ψηλά  © Thodoris Ermilios


Οι τρεις τους ξεκαθάρισαν ότι θα παλέψουν σκληρά για τη νίκη, ενώ απών από την κορυφή ο Μάρκος Μπουρνιάς (3ος στον πρώτο αγώνα) που τραυματίστηκε στο χέρι στα ελεύθερα δοκιμαστικά και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει μια ακόμη διάκριση. Φοβερή εμφάνιση έκανε και ο πάντα θεαματικός Ελισσαίος Γουβής (2:45.975), ενώ την μεγάλη έκπληξη έκανε ο Καλαματιάνος Βαγγέλης Κρόμπας (κάτοικος Θεσσαλονίκης, αγωνίζεται με το crew της συμπρωτεύουσας) που με 2:40.164 βρέθηκε στην πρώτη πεντάδα της Elite και της γενικής! Την εξάδα συμπλήρωσε ο θεαματικός και χαμογελαστός Κερκυραίος, Βαγγέλης Καββαδάς (2:53.499) και πίσω του σφαγή με τον Μάριο Πολλάλη (δύο δέκατα πίσω του) και τον Ευριπίδη Μπουμπουζιώτη (άλλα δύο δέκατα πιο πίσω). Την δεκάδα συμπλήρωσαν ο Χρήστος Δερβένης και ο Δάνης Καρμιχαηλίδης.
 
 
 

 στον αέρα © Thodoris Ermilios
 

Χαμός και στην κατηγορία Junior με 30 μανιασμένους πιτσιρικάδες να ορμούν τρελαμένοι στη βροχή και το λασπουριό! Ταχύτερος όλων ο Δημήτρης Μπαξεβάνος που δείχνει να ξεπερνά τον περσινό τραυματισμό του και να προσαρμόζεται στο νέο του ποδήλατο (Devinci Wilson carbon). Από κοντά ο περσινός κάτοχος του τίτλου Πέτρος Ατσαλής που προέρχεται κι αυτός από τραυματισμό και δεν συμμετείχε στον πρώτο αγώνα. Φοβερή εμφάνιση του 14χρονου Τηλέμαχου Τσαρούχη από το Αγρίνιο που συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα!

 


ο overall νικητής κώστας ανδριώτης © Thodoris Ermilios


Με την γνωστή δυναμική του οδήγηση, ο Σπύρος Σαρτζετάκης (2:47.709) πήρε την πρωτοπορία στην κατηγορία Master (28 συμμετοχές) μπροστά από τον μεγάλο του αντίπαλο Noel Camateras και το περσινό τιτλούχο Βαγγέλη Χριστοφοράκη. Ξεκάθαρα πρώτος στους Veterans, ο Φώτης Σκαρής (16ος γενικής), άξιες οι δύο κοπέλες, Ειρήνη Μαυράκη και Ελενίτσα Λεμονάκη που κατάφεραν να δαμάσουν την πίστα και μάλιστα να πηδήξουν το μεγάλο road gap υπό βροχή!

 
 

νικήτριες στην κατηγορία γυναικών © Thodoris Ermilios
 

Η βροχή σταμάτησε, η λάσπη έγινε ακόμη πιο βαριά και γλιστερή, η πίστα γεμάτη λούκια και όλα ήταν έτοιμα για τον μεγάλο τελικό! Σε άλλο επίπεδο έδειξαν ότι είναι οι τρεις πρώτοι, ωστόσο ο Κώστας Ανδριώτης φρόντισε να τρελάνει και πάλι τους πάντες! Πήρε μια τρελή νίκη κατεβαίνοντας σε 2:27.722 και μάλιστα χωρίς λάστιχα λάσπης! Απίστευτος πραγματικά ο ρυθμός του, που ήταν σαν να κατέβαινε στο στεγνό! Στη δεύτερη θέση ο Μήτσος Οικονόμου (2:34.434), που τα έδωσε όλα κατεβάζοντας τον χρόνο του κατά επτά ολόκληρα δευτερόλεπτα! Μάλιστα την στιγμή που η πίστα ήταν ακόμη πιο απαιτητική από τον προκριματικό. Το βάθρο συμπλήρωσε ο μόνιμος διεκδικητής του, ο Βολιώτης Γιάννης Ιωάννου όντας μόλις επτά δέκατα πιο αργός από τον Οικονόμου.


Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Ελισσαίος Γουβής χωρίς να μπορέσει να απειλήσει τους τρεις πρώτους. Πολύ καλή παρουσία είχε ο Χρήστος Δερβένης με το νέο του Foes (5ος), ενώ ο Βαγγέλης Κρόμπας επιβεβαίωσε ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η απόδοση του στον προκριματικό. Με χρόνο 2:45.269 συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα και πίσω του πανικός με πέντε αναβάτες στριμωγμένους σε ένα δευτερόλεπτο! Ακολούθησαν οι Δάνης Καραμιχαηλίδης, Βαγγέλης Καββαδάς, Μάριος Πολλάλης και Άρης Χατζηγεωργίου που συμπλήρωσαν μια πραγματικά καυτή δεκάδα!
 



νικητές στην κατηγορία veterans © Thodoris Ermilios



Στην κατηγορία Junior ο Δημήτρης Μπαξεβάνος ολοκλήρωσε μια ακόμη δυνατή κατάβαση (2:55.875) και ανέβηκε δίκαια στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Δεύτερος τερμάτισε ο φοβερός Τηλέμαχος Τσαρούχης που κυριολεκτικά πέταγε στη λάσπη αδιαφορώντας για τα λάστιχα για ξερό έδαφος και το τύπου all mountain ποδήλατο του! Τρίτος και χαμογελαστός ο Πέτρος Ατσαλής που οδήγησε χωρίς να ρισκάρει. Ακολούθησαν δύο ακόμη ταλαντούχοι αναβάτες από το φοβερό Velocity bikes team, ο αδερφός του Τηλέμαχου, ο Νίκος Τσαρούχης και ο Σίμος Τσιμόπουλος. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Γιάννης Χάλαρης που αγωνίστηκε και πάλι με δανεικό ποδήλατο (ένα Giant Glory αυτή τη φορά).
 
 
Στην κατηγορία Master ο Σπύρος Σαρτζετάκης πήρε τελικά την πολυπόθητη νίκη, οδηγώντας με δύναμη και τσαμπουκά, ενώ την έκπληξη έκανε ο Χάρης Παπανικολάου που έβγαλε ένα καθαρό run και ανταμείφτηκε με το πρώτο βάθρο της καριέρας του (2ος). Επιστροφή στις καλές εμφανίσεις και για τον Ερνέστο Σακελαράκη που πήρε το κύπελλο του τρίτου, ενώ εκτός βάθρου έμεινε ο Noel Camateras που είχε μια πτώση στο θάνατο που του κόστισε πολύτιμο χρόνο… Πέμπτος ο Βαγγέλης Χριστοφοράκης που έδειξε να μην του ταιριάζουν οι συνθήκες και έκτος ο Μανώλης Τριαντάρης.
 


άλμα στην ομίχλη © Thodoris Ermilios

Στην κατηγορία Veterans ο Φώτης Σκαρής πήρε μια κόμη καθαρή νίκη (25ος γενικής), ωστόσο ήταν ο Χρόνης Λουλάκης (2ος) και ο Χριστόδουλος Διαμαντίδης (3ος) αυτοί που είχαν τα πιο πλατιά χαμόγελα καθώς κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο στην πρώτη τους αγωνιστική χρονιά στο Πανελλήνιο Κύπελλο Downhill.
 
Η Ειρήνη Μαυράκη επικράτησε της Ελενίτσας Λεμονάκη στις γυναίκες. Αμφότερες είχαν πτώσεις στην εξαιρετικά ζόρικη διαδρομή, έδειξαν πάντως να το διασκεδάζουν!
 
Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε το Low and Flow style line όπου βραβεύτηκαν οι τρεις πιο θεαματικοί αναβάτες στο road gap και στο τραπέζι. Νικητής ήταν ο Μάριος Πολλάλης που κέρδισε έναν σκελετό dirt της Saracen, δεύτερος ο Βαγγέλης Καββαδάς και τρίτος ο Τηλέμαχος Τσαρούχης!
 
Έτσι το ενδιαφέρον στο Πανελλήνιο Κύπελλο Downhill συνεχίζεται αμείωτο και όλοι ετοιμάζονται για τον επόμενο αγώνα στο φοβερό Super Trail στα Γιάννενα στις 12 Μαΐου!