Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Πανελλήνιο Κύπελλο Downhill Open 2014 Το Video του Αγώνα

Δείτε το video από τον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Κυπέλλου Downhill 2014 στο Marathon complex.










Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το Πανελλήνιο Κύπελλο Downhill στην πίστα του Marathon Complex με 215 αναβάτες να παίρνουν εκκίνηση! Πολλοί αθλητές, πολλά χαμόγελα και ο φοβερός Κώστας Ανδριώτης νικητής!
 
Το παρών εκτός από τους 215 αγωνιζόμενους έδωσαν και πάνω από 1.500 θεατές που κατέκλυσαν όλα τα θεαματικά σημεία της πίστας! Ειδικά στο μεγάλο road gap έγινε χαμός με κόρνες, βουβουζέλες και πολλά χειροκροτήματα. Γενικά η ατμόσφαιρα στον πρώτο αγώνα DH της χρονιάς ήταν ιδιαίτερα εορταστική και το θετικό είναι ότι μετά από μια "μαραθώνια" ημέρα downhill  από τις 09:00 έως τις 19:00, όλα κύλισαν άψογα. Η πίστα του Marathon bike park, είχε πολλά berms, αλματάκια και στουμπάκια, ξύλινες κατασκευές και… πούδρα. Έδωσε την ευκαιρία σε όλους να διασκεδάσουν κυνηγώντας τα όρια τους, ενώ παράλληλα οι τολμηροί απόλαυσαν ένα από τα μεγαλύτερα άλματα στην Ελλάδα!
 
Ο σκληρός συναγωνισμός ξεκίνησε από τα προκριματικά καθώς εκτός από την μάχη για την κορυφή οι αναβάτες έπρεπε για πρώτη φορά να παλέψουν και για την πρόκριση! Μάλιστα για λόγους ασφαλείας η διοργάνωση προτίμησε οι αναβάτες να παίρνουν εκκίνηση ανά ένα λεπτό αντί 30’’ κι έτσι ο προκριματικός διήρκεσε σχεδόν τέσσερις ώρες!
Προκρίθηκαν 120 αναβάτες και ταχύτερος όλων ήταν ο Γιάννης Ιωάννου, με το νέο Specialized Demo του, ξεκαθαρίζοντας ότι για φέτος είναι αποφασισμένος για νίκη! Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Κώστας Ανδριώτης που τερμάτισε cool και άνετος και τρίτος ο Μάρκος Μπουρνιάς που έδειχνε ιδιαίτερα κεφάτος. Τέταρτος ήταν ο περσινός κάτοχος του τίτλου, ο Λαρισαίος Μήτσος Οικονόμου, ενώ δυνατά μπήκε ο Δάνης Καραμιχαηλίδης και ο Σωτήρης Μίχος που συμπλήρωσαν την εξάδα και κατάφεραν να σπάσουν το φράγμα του 2:10’’. Ενδεικτικά του ανεβασμένου επιπέδου του ελληνικού downhill αναφέρουμε ότι ο ταχύτατος Βρετανός Sam Flockhart –που βρίσκεται στη χώρα μας για σεμινάρια οδήγησης- ήταν μόλις 11ος και μάλιστα έντεκα δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο!
 


ο Σσταμάτης Κριεμάδης νικητής της κατηγορίας junior © Thodoris Ermilios


Όπως ήταν αναμενόμενο ο αγώνας τελείωσε λίγο πριν την δύση του ηλίου, αυτό όμως δεν εμπόδισε διόλου τον Κώστα Ανδριώτη να κάνει έναν εκπληκτικό χρόνο (1:59.684) και να πάρει ξεκάθαρα την πρώτη του φετινή νίκη στην Elite (και στη γενική) καβάλα στο άριστα προετοιμασμένο Santa Cruz v-10 του! Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Γιάννης Ιωάννου που δεν κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του σε σχέση με τον προκριματικό… Τρίτος ο Μάρκος Μπουρνιάς που παλεύει καβάλα σε ένα ποδήλατο που υπολείπεται σαφώς του ανταγωνισμού.

Ο αναβάτης με τον άσσο στο number plate του, ο Μήτσος Οικονόμου οδήγησε σταθερά και αποτελεσματικά τερματίζοντας στην τέταρτη θέση μπροστά από τον πολλά υποσχόμενο Δάνη Καραμιχαηλίδη. Φοβερή εμφάνιση από τον σκληροτράχηλο Μάριο Πολάλη που βελτίωσε τον χρόνο του και κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη εξάδα!

Στην κατηγορία Junior o 18χρονος Σταμάτης Κριεμάδης πήρε μια ξεκάθαρη νίκη με χρόνο 2:08.336, ωστόσο ήταν τα δύο αδέρφια από το Αγρίνιο που έκλεψαν την παράσταση! Ο Νίκος και ο Τηλέμαχος Τσαρούχης (17 και 15 ετών αντίστοιχα) όχι μόνο οδήγησαν γρήγορα, αλλά φρόντισαν να τρελάνουν τους πάντες με τα φοβερά τους άλματα στο road gap.
Τερμάτισαν στην δεύτερη (Νίκος) και τέταρτη θέση (Τηλέμαχος) και ο τρελαμένος πατέρας τους δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του! Εξίσου εντυπωσιακός και στυλάτος ο Γιάννης Χάλαρης που πήρε άξια την τρίτη θέση καβάλα σε δανεικό ποδήλατο… Πέμπτος ήταν ο Δημήτρης Μπαξεβάνος που καβάλησε το νέο του ποδήλατο μετά από απουσία επτά μηνών, λόγω τραυματισμού, ενώ οριακά πίσω του ήταν ο Φίλιππος Ταβουλάρης. Μεγάλος απών ο περσινός κάτοχος του τίτλου, ο Πέτρος Ατσαλής, που αναρρώνει από τραυματισμό.
 


Το βάθρο της κατηγορίας junior © Thodoris Ermilios


Μακελειό έγινε στην κατηγορία Master! Μπορεί ο Noel Camateras να πήρε καθαρά τη νίκη ωστόσο πίσω του πέντε αναβάτες πάλεψαν για τις άλλες δύο θέσεις του βάθρου. Ο Παναγιώτης Ζύλης ήταν αυτός που έκανε την έκπληξη. Παρότι είχε μείνει εκτός δράσης για έξι μήνες λόγω τραυματισμού κατάφερε να πάρει το πρώτο βάθρο της καριέρας του (2ος) μπροστά από τον περσινό κάτοχο του τίτλου Βαγγέλη Χριστοφοράκη. Για μόλις μισό δευτερόλεπτο έχασε το βάθρο ο Χρήστος Τρίμης και για εννέα δέκατα ο Σπύρος Σαρτζετάκης, ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο πάντα θεαματικός Μανώλης Τριαντάρης.
 
Ρεκόρ συμμετοχών και στην κατηγορία Veterans με 13 αναβάτες από τους οποίους προκρίθηκαν οι επτά. Ο Φώτης Σκαρής παρότι δεν έκανε καλή εμφάνιση πήρε μια καθαρή νίκη μπροστά από τον Νικηφόρο Κουρή και τον Γιώργο Νικολάου. Ενώ στην κατηγορία Γυναικών είχαμε δύο συμμετοχές με την Ειρήνη Μαυράκη να υπερισχύει της Ελενίτας Λεμονάκη. Να σημειώσουμε ότι η Λεμονάκη είχε μια φοβερή πτώση στα δοκιμαστικά, δεν μάσησε όμως και μπήκε στον τελικό! Μόλις τέσσερις συμμετοχές είχαμε στην κατηγορία Hard tail με τον Κώστα Ριτσώνη να παίρνει τη νίκη.
 


                                                                                                                                      © Thodoris Ermilios

Επόμενος αγώνας στις 27 Απριλίου στην Κύμη!