Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Downhill Race-Air Raid Athens

Air Raid, δηλαδή επίθεση από αέρος. Μόνο που η επίθεση στην αεροπορική βάση της Κερατέας δεν θα γίνει από αεροπλάνα, αλλά από ποδήλατα. Με την υπεροχή τους και τις χαμηλές πτήσεις τους θα επιτεθούν στην βάση και θα την μετατρέψουν σε μία πίστα Downhill, πρόκληση για τις ικανότητες των αναβατών και απόλυτου ποδηλατικού θεάματος και ευχαρίστησης.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής (Δημοτική Ενότητα Κερατέας) μαζί με τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Μαρκοπούλου <> και την TTL Trails-Bikeparks Construction, οργανώνουν λαϊκό (open) ποδηλατικό αγώνα κατάβασης με την ονομασία Air Raid DH Race.


 

Ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα

18 με 19 Μαΐου 2013

Τοποθεσία

Κερατοβούνι, Κερατέας, Δήμος Λαυρεωτικής (Δημοτική Ενότητα Κερατέας)

Πρόσβαση

Στην Λεωφόρο Σουνίου στην Κερατέα, στρίβουμε στο ύψος της Τροχαίας Κερατέας στον περιφερειακό της Κερατέας. Μετά το δεύτερο στενό ο δρόμος κάνει μια διχάλα. Ακολουθούμε λοξός δεξιά και όλο ευθεία θα μας βγάλει στην βάση της αεροπορίας.
Ακολουθήστε το link για τον χάρτη

Πρόγραμμα Αγώνα

Σαββάτο 18/05/2013 Course Walk,Επίσημα δοκιμαστικά-προπονήσεις
Κυριακή 19/05/2013 δοκιμαστικά, προκριματικοί, τελικός

Αναλυτικό πρόγραμμα

Πρόγραμμα Σαββάτου 18/05/2013
08:30 Άνοιγμα γραμματείας, Course Walk
10:30 Τέλος Course Walk, Άνοιγμα διαδρομής, Δοκιμαστικά-Προπονήσεις
13:00 Κλείσιμο γραμματείας
19:00 Tέλος δοκιμαστικών, Κλείσιμο διαδρομής

Πρόγραμμα Κυριακής 19/05/2013
08:30 Άνοιγμα γραμματείας, άνοιγμα διαδρομής για τα δοκιμαστικά πριν τον αγώνα
10:30 Λήξη δοκιμαστικών
11:00 – 15:00 Αγώνας
15:30 Απονομές Επάθλων

Διαδρομή

Η διαδρομή είναι μέσης /υψηλής τεχνικής δυσκολίας με αρκετά εμπόδια. Μήκος διαδρομής περίπου 500 μέτρα και οι κλίσεις κυμαίνονται από 4 μέχρι 15%. Ολόκληρο το μήκος της διαδρομής θα είναι σηματοδοτημένο και ανά τακτά διαστήματα θα υπάρχουν κριτές και εθελοντές διασώστες. Σε όλα τα α δύσκολα σημεία θα υπάρχει εναλλακτική διαδρομή (chicken run) για τους λιγότερο έμπειρους.

Φωτογραφίες και βίντεο της διαδρομής θα αναρτηθούν στο internet την εβδομάδα μετά το Πάσχα (περίπου στις 6 με 7 Μαΐου) .

Η διαδρομή δεν θα είναι ανοιχτή για προπόνηση σε κανέναν ποδηλάτη πριν τον αγώνα. Δοκιμαστικά και προπόνηση μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνον το Σάββατο 18/05/2013. Οι αγωνιζόμενοι που θα αψηφήσουν αυτή την οδηγία από την οργάνωση, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα.


Όριο συμμετοχών

Το όριο των συμμετοχών ορίζεται στις 150. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Κανονισμοί αγώνα

Ισχύουν οι κανόνες ασφάλειας της ΕΟΠ.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει

1.Να περάσουν τεχνικό έλεγχο (ποδήλατο και εξοπλισμός) πριν από τα δοκιμαστικά του αγώνα.
2. Να κάνουν χρήση κράνους κλειστού τύπου καθώς και όλου του εξοπλισμού ασφαλείας (θώρακας, επιγονατίδες, επιακγωνίδες, γάντια, μάσκα ). Επίσης προτείνουμε την χρήση περιλαίμιου-neck brace. Η χρήση αριθμού του κάθε αναβάτη, είναι υποχρεωτική και στις προπονήσεις.

3. Ποδηλάτης που δεν έχει περάσει από τεχνικό έλεγχο και με ελλείψεις στον εξοπλισμό του με συνέπεια να μην καλύπτεται η στοιχειώδης ασφάλεια του, δεν θα λάβει μέρος.

4. Να φέρουν το νούμερο που θα τους δώσει η γραμματεία στο τιμόνι του ποδηλάτου τους ακόμα και κατά την διάρκεια των δοκιμαστικών.

5. Να ενημερώσουν την γραμματεία σε περίπτωση εγκατάλειψης τους.

Για την ασφάλεια των αθλητών θα υπάρχει γιατρός και ασθενοφόρο λαμβάνοντας έτσι όλα τα μέτρα ασφαλείας των αναβατών.

Δικαίωμα Συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι διαθέτουν καλή υγεία και φυσική κατάσταση και η εμπειρία τους μπορεί να βοηθήσει να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μίας downhill διαδρομής. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι ανήλικοι από 15 μέχρι 18 χρονών με την παρουσία κηδεμόνα, που θα υπογράψει σχετική δήλωση. Όλοι οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν τον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό και τα ποδήλατά τους να είναι σε άριστη λειτουργική κατάσταση.

Αποποίηση ευθύνης οργανωτή

Όλοι οι αθλητές είναι υπεύθυνοι για την καλή φυσική κατάστασή τους και οφείλουν να εξεταστούν από γιατρό πριν τον αγώνα σε περίπτωση που δεν είναι σίγουροι για την φυσική τους κατάσταση.
Επίσης οφείλουν να είναι ασφαλισμένοι για την περίπτωση ατυχήματος κατά την διάρκεια της συμμετοχής τους σε αγώνα ορεινής ποδηλασίας.

Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον ενδεχόμενο κίνδυνο σωματικής βλάβης ή φθοράς του εξοπλισμού τους από τη συμμετοχή τους σε αγώνες σε ορεινής ποδηλασίας καθώς και τις συνέπειες αυτών.
Ο οργανωτής δεν ευθύνεται για το τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον, έχουν την ανάλογη εμπειρία, είναι ασφαλισμένοι για την περίπτωση ατυχήματος κατά την διάρκεια της συμμετοχής τους και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν.

Με την εγγραφή τους στον αγώνα δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση δε θα στραφούν ή θα προβάλλουν απαίτηση εναντίων των διοργανωτών ή εκπροσώπων αυτών ή των χορηγών ή της εποπτεύουσας αρχής αν πάθουν υλική, σωματική ή ηθική βλάβη οι ίδιοι ή οι συνοδοί τους ή οποιοσδήποτε τρίτος εξ’ αιτίας τους από την εγγραφή ή τη συμμετοχή τους στον συγκεκριμένο αγώνα.
Ο οργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα.

Ειδικοί κανονισμοί

Κάθε αγωνιζόμενος πρέπει να κάνει τουλάχιστον 2 επίσημες δοκιμαστικές καταβάσεις την ημέρα του αγώνα (19/05/2013) πριν τον αγώνα, αλλιώς δεν μπορεί να πάρει εκκίνηση.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί ως εξής

Θα πραγματοποιηθούν δύο χρονομετρημένες καταβάσεις.

Η πρώτη θα καθορίσει την σειρά εκκίνησης των αθλητών για την δεύτερη χρονομέτρηση και η δεύτερη θα καθορίσει την τελική κατάταξη του αγώνα (τελικός).
Στην δεύτερη χρονομέτρηση θα μπορούν να συμμετάσχουν μόνον οι 80 ταχύτεροι αναβάτες.

Οι κατηγορίες που μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι είναι οι εξής:

Junior από 15 μέχρι 18
Elite από 18 έως 35
Master από 35 και πάνω
Γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας
Hard tail ποδήλατα χωρίς πίσω ανάρτηση, ανεξαρτήτου ηλικίας

Για να συμπληρωθεί κάθε κατηγορία χρειάζεται να έχει τουλάχιστον 6 συμμετοχές. Σε περίπτωση που δεν συμπληρώνονται οι απαιτούμενες συμμετοχές, οι αθλητές της κατηγορίας αυτής μεταφέρονται στην πλησιέστερη αντίστοιχη κατηγορία.
Κάθε αγωνιζόμενος είναι υποχρεωμένος να φέρει τον αριθμό συμμετοχής του στο μπροστινό μέρος του ποδηλάτου, στο ύψος του τιμονιού. Ο αριθμός απαγορεύεται να αλλοιωθεί και να μην είναι ευδιάκριτος.

Ενστάσεις

Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του από τον αγώνα. Η όποια απόφαση της επιτροπής ενστάσεων είναι τελική.

Ποινές

Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού:
- Μη εμφάνιση ή αλλοίωση αριθμού συμμετοχής.
- Αποδοχή εξωτερικής βοήθειας .
- Χρήση μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου.
- Ρίψη απορριμμάτων.
- Παρεμπόδιση άλλου αθλητή ή αντιαθλητική συμπεριφορά.
- Μη συμμόρφωση με οδηγίες κριτών.
- Αγένεια, ανάρμοστη συμπεριφορά προς την οργανωτική επιτροπή, κριτές, εθελοντές κλπ.
- Μη παρουσίαση στον τεχνικό έλεγχο.
- Άρνηση εξέτασης από γιατρό της οργάνωσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Τροποποίηση διαδρομής

Ο διοργανωτής μπορεί να αλλάξει ή να τροποποιήσει την διαδρομή αν για οποιονδήποτε λόγο θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αγωνιζομένων. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή και να ματαιώσει ή αναβάλλει τον αγώνα λόγω κακοκαιρίας ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία.

Τροποποίηση κανονισμών

Η οργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Σε καμία περίπτωση η οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα αλλοιώνει το ύφος του αγώνα.

Διαφήμιση

Με την αίτηση συμμετοχής κάθε αγωνιζόμενος επιτρέπει στον διοργανωτή τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπησή του, στην διάρκεια του αγώνα και των απονομών, για διαφημιστικούς και προωθητικούς λόγους.

Δήλωση Συμμετοχής

Για να δηλώσει κάποιος συμμετοχή, συμπληρώνει τα στοιχεία του στην On line φόρμα συμμετοχής
Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Η εξόφληση του αντιτίμου της συμμετοχής θα γίνεται στην γραμματεία του αγώνα στις 18 και 19/05/2013.

Το κόστος συμμετοχής

Eίναι 20ευρώ στα οποία περιλαμβάνονται: το δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, ανεφοδιασμό, πρώτες βοήθειες, υποστήριξη γιατρού κατά την διάρκεια του αγώνα, την μεταφορά των αγωνιζομένων και των ποδηλάτων τους στην εκκίνηση της διαδρομής (lift-shuttle), τεχνική υποστήριξη για τα ποδήλατα των αγωνιζομένων, σάντουιτς, νερό, αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής και αναμνηστικό μπλουζάκι.
Με την δήλωση συμμετοχής, ο αγωνιζόμενος αποδέχεται τους όρους και τους κανονισμούς συμμετοχής του αγώνα.

Απονομές

Οι απονομές για κάθε κατηγορία θα πραγματοποιηθούν μετά το τέλος του αγώνα στον χώρο της γραμματείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Έπαθλα

Κύπελλο στους τρείς πρώτους νικητές-νικήτριες κάθε κατηγορίας.
Μετάλλιο στον τέταρτο, πέμπτο και έκτο κάθε κατηγορίας.

Ρύθμιση απρόβλεπτων

Για ότι δεν προβλέπεται από την παρούσα Προκήρυξη, αρμόδια είναι η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία αποφασίζει επί τόπου και τελεσίδικα για οτιδήποτε κληθεί.

Επιπλέον παροχές-δραστηριότητες

Στον ευρύτερο χώρο που θα λειτουργήσει η γραμματεία θα υπάρχει εκθεσιακός χώρος (για καταστήματα, εταιρίες και ομάδες), πίστα ροής (pumptrack) για ελεύθερη χρήση από αγωνιζόμενους και θεατές-επισκέπτες, καντίνα και τουαλέτες.
Για όσους ενδιαφέρονται να διανυκτερεύσουν σε σκηνή το βράδυ του Σαββάτου στον χώρο της βάσης, ας επικοινωνήσουν με την οργάνωση.

Επιπλέον πληροφορίες-επικοινωνία
Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον αγώνα, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο e-mail
Επίσης μπορείτε να παρακολουθείτε πιο άμεσα τις εξελίξεις και τις συζητήσεις
στο facebook

Για να δηλώσετε συμμετοχή ΕΔΩ