Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Η Αθηναϊκή skate σκηνή «εισέβαλλε» στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

Τα φώτα άναψαν, οι τίτλοι του τέλους έπεσαν και ένα θερμό παρατεταμένο χειροκρότημα μαζί με επιφωνήματα επιδοκιμασίας,
αποτύπωσε την αυθόρμητη αντίδραση των 200 προσκεκλημένων που παρακολούθησαν το      «ATH documentary» στη Μικρή Αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.







Skaters που καθημερινά οργώνουν την Αθήνα, δημοσιογράφοι και άνθρωποι που στήριξαν τον Κώστα Μάνδυλα στην προσπάθεια αυτή, ήταν εκεί για την επίσημη πρώτη ενός μοναδικού skate ντοκιμαντέρ, αφιερωμένο στην αστική κουλτούρα του skateboarding.




Λίγο πριν ξεκινήσει η προβολή, ο δημιουργός, σκηνοθέτης και παραγωγός ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συνέβαλαν ώστε το «ATH documentary» να γίνει πραγματικότητα μέσα στα τελευταία 2,5 χρόνια και φυσικά τους πρωταγωνιστές της 57λεπτης αποκρυπτογράφησης της Αθήνας μέσα από τα μάτια, την ψυχή και το μυαλό της skate σκηνής. Δυνατό action, σκέψεις και εικόνες καταγράφηκαν από τον Κώστα Μάνδυλα, κοιτάζοντας την Ελληνική πρωτεύουσα του σήμερα, από μια νέα ματιά, αυτή των «σύγχρονων νομάδων» του skateboarding.  

Οι πρωταγωνιστές, Βαγγέλης Μαρκογιαννάκης, Μιχάλης Βασιλάκης, Giorgio Zavos, Δημήτρης Bury, Χρήστος Λούπης, Θωμάς Κολούσης, Γιώτης Γόρδιος, ταξίδεψαν στο «ATH documentary» αποδεικνύοντας ότι «το skate είναι ένα φίλτρο· φιλτράρει την καθημερινότητα και παράγει ένα νόημα» και καταλήγουν: «Δημιουργούμε σε μέρη που άλλοι τα περιφρονούν όμως δε μας πειράζει. Αυτό που έχει σημασία είναι το πώς αισθανόμαστε εμείς γνωρίζοντας το γιατί κάνουμε αυτό που κάνουμε».



Το «ATH documentary» θα είναι διαθέσιμο από την επόμενη Τρίτη, 28/01, στο www.rebull.gr
Μην το χάσετε!