Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

video: Ο Gary Hunt δαμάζει τη Σπηλιά του Ερπετού

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για το Βρετανό, που θριάμβευσε στο Red Bull Cliff Diving στην Ιρλανδία.










Μπορεί να μην είναι ένα ένδοξο καλοκαίρι για την Αγγλία, αλλά η χώρα έχει τουλάχιστον έναν αθλητή - ήρωα: τον Gary Hunt, που κατάφερε να κερδίσει στον τρίτο αγώνα του Red Bull Cliff Diving World Seriesμε μία ακόμα εκπληκτική νίκη στην Ιρλανδία. O Βρετανός που έχει ήδη 3 τίτλους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, πέτυχε έναν ακόμα προσωπικό στόχο, νικώντας 13 δύτες από 10 χώρες, για να βρεθεί πρώτος μετά την άψογη βουτιά του από τα 28 μέτρα στην εντυπωσιακή Σπηλιά του Ερπετού. Περισσότεροι από 3.000 ενθουσιασμένοι θεατές χειροκρότησαν όμως και τον Αμερικανό Steven LoBue και τον Μεξικάνο Jonathan Paredes, οι οποίοι συμπλήρωσαν το βάθρο των νικητών.
 




Το εντυπωσιακό "Inis Mor" ή "Σπηλιά του Ερπετού", σχηματίζει μια φυσική "πισίνα". Εκεί ο Gary Hunt κατάφερε να πάρει το βραβείο για το υψηλότερο σκορ της ημέρας και την ενιαία κατάδυσή του (158,10 βαθμοί), αλλά και να στεφθεί νικητής του τρίτου αγώνα της σεζόν με συνολικά 488,40 βαθμούς. Μαζί με τον 30χρονο Hunt, στο βάθρο βρέθηκε και ο συναθλητής του Steven Lo Bue (475,40 βαθμοί), στη δεύτερη θέση. Ο πρωτάρης του 2013, ο 24χρονος Jonathan Paredes(475,20 βαθμοί) πήρε την τρίτη θέση στο βάθρο, παρά το γεγονός ότι έλαβε την χαμηλότερη βαθμολογία στο βαθμό δυσκολίας.

 red rull cliff diving
Ο Jonathan Paredes βουτάει στη Σπηλιά του Ερπετού © Dean Treml/Red Bull Cliff Diving