Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ

RED BULL CLIFF DIVING WORLD SERIES 2013
Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στη Γαλλία και τέταρτη στην πόλη LaRochelle, το Red Bull Cliff Diving World Series 2013 σηκώνει την αυλαία αυτής της σεζόν πιο εντυπωσιακά από ποτέ!
 
85 χλμ/ώρα, αισθητική που συγκλονίζει, ελεύθερες πτώσεις που αψηφούν τη βαρύτητα – το cliff diving αποτελεί το πιο αγνό extreme sport πάνω στη γη με παράδοση πολλών αιώνων, ωστόσο απέκτησε την αίγλη που του αναλογεί μέσα από την έναρξη του φημισμένου παγκόσμιου πρωταθλήματος Red Bull Cliff Diving το 2009. Η πέμπτη σεζόν του Red Bull Cliff Diving World Series, έρχεται να αναδείξει νέο παγκόσμιο πρωταθλητή μέσα από οκτώ απαιτητικούς αγώνες που θα πραγματοποιηθούν σε καινούριες τοποθεσίες σε Ευρώπη, Ασία, Βόρεια και Νότια Αμερική, αρχής γενομένης από την επιβλητική 27μετρη εξέδρα στην πόλη LaRochelle της Γαλλίας στις 24 και 25 Μαΐου. 
 
Μπορεί το σκηνικό να είναι γνώριμο, δεν παύει όμως ποτέ να συναρπάζει: η αφρόκρεμα των κορυφαίων αθλητών κατάδυσης στον κόσμο θα επιστρατεύσει κόλπα μεγάλης δυσκολίας και απίθανης τεχνικής αρτιότητας, σε ταχύτητες που αγγίζουν τα 85χλμ/ώρα. Mε φόντο τα κοφτερά και απόκρημνα βράχια του πύργου St. Nicolas στη γαλλική πόλη LaRochelle, η επιβλητική εξέδρα 27 μέτρων θα γίνει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για 70 χιλιάδες θεατές και ταυτόχρονα θα σημάνει την έναρξη της πέμπτης σεζόν.


 
Οχτώ μήνες μετά το τέλος της πιο συναρπαστικής σεζόν μέχρι σήμερα, κατά την οποία ο εξαιρετικός Βρετανός Gary Hunt, μετά το hat-trick νικών του με την τελευταία του κατάδυση, κέρδισε τον επανεμφανιζόμενο Orlando Duque (Κολομβία) και τον Αμερικάνο Steven Lo Bue, τρεις νέοι πρωτοεμφανιζόμενοι θα φέρουν αέρα ανανέωσης στην πέμπτη σεζόν του Red Bull Cliff Diving World Series. Το ανερχόμενο αστέρι, ο 23χρονος Jonathan Paredes από το Μεξικό, διεκδίκησε επάξια τη θέση του στη δεύτερη προσπάθειά του στους προκριματικούς, έχοντας συγκεντρώσει την υψηλότερη συνολική βαθμολογία μετά το 2012, ενώ ο Ουκρανός Anatoliy Shabotenko, έκλεψε τις εντυπώσεις ως wildcard το 2012, όπως επίσης και ο πρωτοεμφανιζόμενος Matt Cowen από το Leeds της Αγγλίας. Το top10 των αθλητών κατάδυσης που θα μας απασχολήσουν φέτος προέρχεται από επτά διαφορετικές χώρες και είναι μεταξύ 23-28 ετών ενώ σε αυτόν τον αγώνα τα wildcardsπου συμπληρώνουν τη δεκάδα είναι οι τοπικοί ήρωες Cyrille Oumedjkaneκαι Hassan Mouti μαζί με τους Alain Kolh (Λουξεμβούργο) και Todor Spasov (Βουλγαρία).
 
Οι αθλητές θα δοκιμαστούν μέσα από τέσσερις γύρους ανά διαγωνισμό -  ο πρώτος γύρος είναι αυτός που θα καθορίσει τη σειρά με την οποία θα αγωνιστούν στους επόμενους δύο σώμα-με-σώμα γύρους, αλλά και σε έναν ακόμα τελικό γύρο που θα καθορίσει τους επτά καλύτερους, και ένας επιπλέον «τυχερός χαμένος» αθλητής. Σε ένα άθλημα, όπου τρία δευτερόλεπτα φαντάζουν με αιωνιότητα και ακόμα και το μικρότερο λάθος μπορεί να σου στερήσει την πρωτιά, η φυσική και πνευματική κατάσταση είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες. Πέντε διεθνείς κριτές θα βαθμολογούν την κάθε κατάδυση σε κλίμακα από το  από το 0 έως το 10, καθώς και το συνολικό πρωτάθλημα, το οποίο αποτελείται από δύο υποχρεωτικές και δύο προαιρετικές καταδύσεις. Δύο θρύλοι των καταδύσεων, ο ελληνικής καταγωγής Greg Louganis (H.Π.Α.) και ο Dmitri Sautin (ΡΩΣΙΑ), έχοντας κατακτήσει μαζί έξι χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, θα είναι μέλη μιας δεκατετραμελούς επιτροπής που θα κρίνουν τα εξής σημεία: απογείωση, στάση των αθλητών όταν βρίσκονται στον αέρα και είσοδο στο νερό.


 
Ανέγγιχτα τοπία και βράχοι, εικονικές τοποθεσίες και κτήρια – η Δανία, η Βραζιλία και η Ταϊλάνδη θα φιλοξενήσουν για πρώτη φορά τον διαγωνισμό φέτος, προσθέτοντας μια νέα δυναμική στο αγωνιστικό καταδυτικό ημερολόγιο του 2013. Μετά το ντεμπούτο στο La Rochelle της Γαλλίας, η συνέχεια θα μεταφερθεί βόρεια στην πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη, ενώ ένα μήνα αργότερα θα βρεθεί σε πορτογαλικό έδαφος για ακόμα μία φορά, έπειτα από ένα συγκλονιστικό αγώνα στις Αζόρες την προηγούμενη σεζόν. Ανάμεσα στο Malcesine της Ιταλίας, τον Ιούλιο, και το Blue Lagoon στη Νότια Ουαλία (Ηνωμένο Βασίλειο), το Σεπτέμβριο η ελίτ του cliff diving πετάει πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό και προσγειώνεται στην πόλη με το πιο φανατικό κοινό του αθλήματος, τη Βοστώνη. Πλησιάζοντας το κλείσιμο της σεζόν, η μεγαλύτερη πόλη της Βορείου Αμερικής θα φιλοξενήσει τους αγώνες, και θα προσφέρει έναν εκρηκτικό αγώνα από το σχεδόν τριπλάσιο ολυμπιακό ύψος του Niteroi, στο Rio de Janeiro. Για την τελικό αγώνα, το Red Bull Cliff Diving World Series θα αλλάξει ημισφαίριο ξανά και θα μεταφερθεί για πρώτη φορά στην Νότια Ασία. Τον Οκτώβριο, το μαγευτικό τοπίο της Ταϊλάνδης θα αποτελέσει το ιδανικό σκηνικό για την ανάδειξη του πρωταθλητή  του  World Series του 2013, σε ένα διαγωνισμό που όλοι περιμένουν με κομμένη την ανάσα.
 
Μόνο ο καλύτερος από τους καλύτερους θα κερδίσει τον τίτλο! Αυτή τη χρονιά, το Red Bull Cliff Diving World Series θα αποτελέσει, για ακόμα μια φορά, τη βάση για ένα συναρπαστικό θέαμα, περιλαμβάνοντας τους πέντε καλύτερους αθλητές αλλά και νέα ταλέντα. Επιπλέον, στον αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στο Malcesine της Ιταλίας, θα συμμετάσχουν  έξι γυναίκες αθλήτριες από τέσσερις χώρες, για πρώτη φορά στην ιστορία του πρωταθλήματος.
 
 
ΑΘΛΗΤΕΣ:
 
Anatoliy Shabotenko ΟΥΚ
Artem Silchenko ΡΩΣ
Blake Aldridge Μ.ΒΡ
David Colturi Η.Π.Α.
Gary Hunt Μ.ΒΡ
Jonathan Paredes ΜΕΞ
Matt Cowen Μ.ΒΡ
Michal Navratil ΤΣΕΧ
Orlando Duque ΚΟΛ
Steven LoBue Η.Π.Α.
 
 
WILDCARDS:
 
Alain Kohl ΛΟΥΞ
Cyrille Oumedjkane ΓΑΛ
Hassan Mouti ΓΑΛ
Todor Spasov ΒΟΥΛ
 
 
ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΟΙ:
 

24 – 25 Μαΐου | La Rochelle | ΓΑΛΛΙΑ

21 – 22 Ιουνίου | Copenhagen | ΔΑΝΙΑ
28 – 29 Ιουνίου| Azores, S. Miguel | ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
13 – 14 Ιουλίου | Malcesine | ΙΤΑΛΙΑ
23 – 24 Αυγούστου| Boston | Η.Π.Α.
13 – 14 Σεπτεμβρίου | Pembrokeshire, Wales | ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
27 – 28 Σεπτεμβρίου | Niteroi, Rio de Janeiro| ΒΡΑΖΙΛΙΑ
21 – 26 Οκτωβρίου | Krabi Province| ΤΑΪΛΑΝΔΗ