Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

To Red Bull Art of Motion για τρίτη χρονιά στη Σαντορίνη

Πιστοί στο ραντεβού τους με τη μαγευτική Καλντέρα, οι κορυφαίοι αθλητές freerunning καταφθάνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Σαντορίνη, με στόχο να κατακτήσουν την πιο φυσική πίστα του κόσμου.
 
 

Στις 14 Σεπτεμβρίου, η παγκόσμια ελίτ του freerunning, πρόκειται να προσφέρει για ακόμα μια φορά ένα θέαμα που εντυπωσιάζει ντόπιους και τουρίστες αναδεικνύοντας την παράτολμη «τέχνη της φυγής». Το Red Bull Art of Motion επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με τα γραφικά καλντερίμια,τις καμπυλωτές ασβεστωμένες στέγες και τα στενά μονοπάτια της Σαντορίνης, να μεταμορφώνονται στα φυσικά εμπόδια που θα κληθούν να ξεπεράσουν οι αθλητές μέσα από τολμηρά άλματα, tricks, αναρριχήσεις και drops.


 

Το 2013 σηματοδοτεί μια ξεχωριστή χρόνια για τη Σαντορίνη η οποία υποδέχεται το Έτος Γαστρονομίας. Όμως, εδώ και τρία χρόνια το Κυκλαδίτικο νησί με την ιδιαίτερη ηφαιστειακή ενέργεια και το απαράμιλλο φυσικό κάλλος έχει βρει έναν πολύ δυνατό λόγο για να τραβά τα βλέμματα από κάθε άκρη της Γης: ένας μοναδικός αγώνας freerunning, το Red Bull Art of Motion, έχει εξελιχθεί σε θεσμό, σε ένα ξεχωριστό αθλητικό γεγονός στο νησί.
 
Η τελική σύσταση των διαγωνιζόμενων αθλητών θα προκύψει από τους οκτώ αθλητές που προκρίθηκαν στον περσινό τελικό, τα έξι καλύτερα video όπως θα προκύψουν από τον online προκριματικό που διεξάγεται μέχρι τις 31 Ιουλίου στο red bull art of motion.com, αλλά και από τον ανοιχτό για όλους προκριματικό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου στη Σαντορίνη. Φέτος, κοντά στους αθλητές του Red Bull Art of Motion θα είναι και το CU, ενθαρρύνοντάς τους να δώσουν τον πιο… Restart εαυτό τους και βραβεύοντάς τους για αυτό!
 
Το 2012, περίπου 2500 θεατές παρακολούθησαν τον αγώνα από κοντά, ενώ αρκετές δεκάδες χιλιάδες ακόμα έμειναν συντονισμένοι στο livestream. Φέτος, αυτοί που δεν θα τα καταφέρουν να καταφθάσουν στο κυκλαδίτικο νησί θα μπορούν να παρακολουθήσουν τον συγκλονιστικό αγώνα μέσα από το διεθνές διαδικτυακό κανάλι www.redbull.tv και από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
 

 
Λίγα λόγια για το Red Bull Art of Motion

Τo Red Bull Art of Motion ξεκίνησε το 2007 στην Βιέννη και έχει εδραιωθεί ως το  κορυφαίο γεγονός freerunning με περισσότερους από 10 αγώνες σε διαφορετικές χώρες τα τελευταία χρόνια. Το 2011 η Σαντορίνη επιλέχθηκε ως ο κορυφαίος προορισμός freerunning και έκτοτε το Πρωτάθλημα πραγματοποιείται στο Φιροστεφάνι, με τον Λετονό Pavel Petkuns να κατακτά την πρώτη θέση του βάθρου για δύο συνεχόμενες χρονιές. Μοναδικός στόχος των αθλητών είναι να διανύσουν ελεύθερα την απόσταση από το σημείο εκκίνησης στο σημείο τερματισμού, παλεύοντας για μια θέση στο βάθρο.