Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

RED BULL AIR RACE: ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ Ο BONHOMME ΣΤΟ FORT WORTH!‏

Ο Bonhomme επικράτησε του Hall στον αγώνα του Red Bull Air Race στο Fort Worth του Τέξας όμως η κούρσα για τον φετινό τίτλο δεν έχει ακόμα κριθεί.

 

Fort Worth, Τέξας (Η.Π.Α.) – Ο Paul Bonhomme πήρε στο Fort Worth την τέταρτη φετινή του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull Air Race το περασμένο Σάββατο. Ο Βρετανός αθλητής πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση κάτω από τον καυτό ήλιο του Τέξας αλλά ο Αυστραλός Matt Hall τον ακολούθησε, μένοντας «ζωντανός» στη μάχη του τίτλου.

 

Ο Yoshi Muroya πανηγύρισε το δεύτερο βάθρο του στη σεζόν, κατακτώντας την τρίτη θέση σε μία μονομαχία χαμηλών πτήσεων πάνω από την άσφαλτο της πίστας του Τέξας, με ταχύτητες που έφταναν τα 370 χιλιόμετρα την ώρα! Ήταν μία απογοητευτική ημέρα για τους Αμερικανούς, με τον Mike Goulian να περιορίζεται στην ένατη θέση και τον Kirby Chambliss μόλις ενδέκατο.

 

Κρατώντας την καλύτερη πτήση του για το τέλος, δηλαδή στη μάχη του Final 4, ο Bonhomme αποδείχθηκε ανίκητος και πήρε μία πολύ σημαντική νίκη. Η 19η επιτυχία του στο θεσμό, ήρθε μπροστά σε ένθερμο κοινό 30.000 θεατών που βρέθηκαν στις κερκίδες της θρυλικής πίστας NASCAR. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σταμάτησε τα χρονόμετρα στα 55.285sec, με τον Hall να ακολουθεί με χρόνο 56.052sec. O Αυστραλός απέφυγε τα λάθη και με την έκτη παρουσία του στο βάθρο σε επτά αγώνες φέτος, παραμένει διεκδικητής του τίτλου.

 

Ενόψει της τελευταίας στάσης της σεζόν που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου στο Λας Βέγκας, ο Bonhomme προηγείται στη βαθμολογία με 67 βαθμούς, με τον Hall σε απόσταση βολής, στους 59. «Χρειάστηκε να προσπαθήσω πολύ σήμερα και να δουλέψουμε όλοι στην ομάδα σκληρά για να φτάσουμε σε αυτή τη νίκη», είπε ο Bonhomme που τόνισε πως δεν κοιτούσε τη βαθμολογία αλλά είχε επικεντρωθεί στο αγωνιστικό μέρος. «Θα δούμε πως θα πάνε τα πράγματα στο Λας Βέγκας».

 

Ο Hall που με τη νίκη του στην Αυστρία κατάφερε να μετατρέψει τη φετινή σεζόν σε κούρσα τίτλου για δύο, παραμένει αισιόδοξος πως μπορεί να καλύψει τη διαφορά οκτώ βαθμών από τον αντίπαλό του. «Όλη τη χρονιά έχω σταθερά αποτελέσματα και είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσω να τον πιέζω», είπε ο Αυστραλός. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η μάχη για την τρίτη θέση, καθώς ο τέταρτος στο Fort Worth, Martin Sonka, ανέβηκε στους 28 βαθμούς την ώρα που ο Hannes Arch έχει κολλήσει στους 30. Ο Nigel Lamb (20), ο Pete McLeod (19) και ο Matthias Dolderer (19) έχουν ακόμα μαθηματικά ελπίδες για την τρίτη θέση.

Η τελική κατάταξη στο Τέξας:

1. Paul Bonhomme (Μ. Βρετανία), 2. Matt Hall (Αυστραλία), 3. Yoshihide Muroya (Ιαπωνία), 4. Martin Sonka (Τσεχία), 5. Matthias Dolderer (Γερμανία), 6. Nigel Lamb (Μ. Βρετανία), 7. Nicolas Ivanoff (Γαλλία), 8. Pete McLeod (Καναδάς), 9. Michael Goulian (ΗΠΑ), 10. Hannes Arch (Αυστρία), 11. Kirby Chambliss (ΗΠΑ), 12. Peter Besenyei (Ουγγαρία), 13. Juan Velarde (Ισπανία), 14. Francois Le Vot (Γαλλία)

 

Η βαθμολογία:

1. Bonhomme 67 πόντοι, 2. Hall 59, 3. Arch 30, 4. Sonka 28, 5. Lamb 20, 6. McLeod 19, 7. Dolderer 19, 8. Muroya 18, 9. Ivanoff 13, 10. Goulian 10, 11. Chambliss 9, 12. Besenyei 8, 13. Velarde 0, 14. Le Vot 0