Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Wakeboarding σε σπηλιές στο Λίβανο

Ο Γερμανός wakeboarder Duncan Zuur έκανε ένα μοναδικό session στο Jeita Grotto του Λιβάνου











Καθώς το wakeboard έχει διαχωριστεί από το  waterski ως πιο ‘underground’ άθλημα από το 1990, δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα τελευταία χρόνια έχει γίνει mainstream, με X-Games events, με μεγάλα ονόματα αθλητών και συγγενικά sports όπως το wake-skating και το wake-surfing.

Αλλά ο Σουηδός Duncan Zuur πηγαίνει το άθλημα πίσω στις ρίζες του κάνοντας το underground κυριολεκτικά. Το Jelta Grotto του Λιβάνου είναι μια ασβεστολιθική σπηλιά που εκτείνεται εννιά χιλιόμετρα, βρίσκεται 11km Βόρεια της Βηρυτού. Οι σπηλιές ήταν γνωστές στον προϊστορικό άνθρωπο, που βέβαια ανακαλύφθηκαν σε ποιο σύγχρονους καιρούς το 1836.

Οι σπηλιές -που είναι ουσιαστικά προσβάσιμες μόνο με βάρκα χάρη στο υπόγειο ποτάμι που ρέει μέσα τους- προσφέρουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά τοπία του κόσμου. Οι μεγαλύτεροι θάλαμοι του σπηλαίου φτάνουν τα 120 μέτρα σε ύψος. Για να γίνει το wakeboarding session στο Jeita Grotto, ο Zuur συνεργάστηκε στενά με τους επιμελητές πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. "Σταμάτησα να σκέφτομαι το wake για λίγο, γιατί υπήρχε τόση ομορφιά γύρο μου από έναν κόσμο που δεν είχα ξαναδεί" μας λέει ο wakeboarder.