Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Rip Curl pro 2013

Με μια νίκη στο Rip Curl Pro, ο Βραζιλιάνος Adriano De Souza απέδειξε κατηγορηματικά ότι θεωρεί τον εαυτό του υποψήφιο του τίτλου για το 2013. Ο De Souza έκανε άψογες επιλογές στο κύμα και γενικότερα σε όλη την εκδήλωση.







Από την άλλη πλευρά, ο αντίπαλος της Santa Cruz 'φυλής'  Nat Young - ένας απίθανος goofy rookie- ο οποίος προσαρμόστηκε γρήγορα στις αντίξοες συνθήκες του Bells Beach. Καθώς η κόρνα ήχησε για να ξεκινήσει ο τελικός , ο άνεμος γύρισε στην ξηρά και οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να αλλάξουν τα πλάνα τους αμέσως. Ο De Souza χτύπησε τα πρώτα δύο κύματα, με  μεσαία απόδοση και δύο 7άρια. Ο Νέος ανταπέδωσε τα πυρά με 8,33 για να τον βάλει πίσω στο heat, αλλά ένα άλλο κύμα υψηλής βαθμολόγησης του ξεφεύγει με αποτέλεσμα να μείνει τελικά στη 2η θέση. Με καθόλου χρόνο στο ρολόι ο Νat κωπηλάτησε για τη ζωή του για να μπει σε ένα τελευταίο κύμα, αλλά δεν μπόρεσε να το πιάσει.Έτσι ο De Souza θα συνδέσει τη καριέρα του με τη τέταρτη νίκη του, για  να γίνει ο πρώτος Βραζιλιάνος που κερδίζει στο Bells, στη 52 χρονη ιστορία της διοργάνωσης. Το πιο σημαντικό, τον βάζει στο κυνήγι για τον παγκόσμιο τίτλο αφού η περιοδεία κατευθύνεται προς στην Βραζιλία.

Στο βάθρο ο κουρασμένος De Souza τραύλισε, "δεν μπορώ να περιγράψω τώρα αυτό που νιώθω. Κανείς δεν με πιστεύει, όπου κι αν πάω, είμαι πολύ περήφανος για τον εαυτό μου. Αυτή τη στιγμή στέκομαι εδώ με αυτόν τον νεαρό άνδρα ο οποίος σερφάρει απίστευτα. Θέλω να πω ευχαριστώ σε πολλούς ανθρώπους, αλλά αυτή τη στιγμή θέλω μόνο να χτυπήσει το κουδούνι. "


De Souza

Από την πλευρά του Nat Young  επέδειξε ανταγωνιστικότητα σε όλα τα επίπεδα παρά το νεαρό της ηλικίας του. Ερχόμενος από νίκη εναντίον του Taj Burrow στα ημιτελικά ήταν η απόδειξη ότι, ενώ έχει πάρει μέρος σε δύο μόνο event για την παγκόσμια  περιοδεία, είναι  έμπειρος και  ανταγωνιστικός με αποτέλεσμα να είναι το φαβορί για Rookie of the Year.

«Είμαι τόσο ενθουσιασμένος! Η εξάσκηση μου εδώ κάθε πρωί στο σκοτάδι νομίζω ότι πραγματικά απέδωσε καρπούς», δήλωσε ο Young, ο οποίος θα ήταν ο πρώτος goofy-footer που θα κέρδιζε στο Bells μετά τον Mark Occhilupo το 1998!


Nat Young

Με τους Kelly Slater και Joel Parkinson από νωρίς εκτός διαγωνισμού,οι  Mick Fanning και Taj Burrow δεν ήταν σε θέση να επωφεληθούν. Ο Fanning έχασε από τον De Souza στο τελευταίο λεπτό των ημιτελικών, ενώ ο Burrow έπεσε πάνω στον Nat στα ημιτελικά.

Το Rip Curl Pro 2013 ήταν γεμάτο δράση  και έχει θέσει τις βάσεις για έναν εξαιρετικά αμφίρροπο αγώνα για τον παγκόσμιο τίτλο. Οι surfers στην παγκόσμια περιοδεία έχουν περίπου ένα μήνα για να προετοιμαστούν για τις δυσκολίες που θα συναντήσουν στο επόμενο event στη Βραζιλία.
Τα αποτελέσματα στο Bells Beach:

RIP CURL PRO BELLS BEACH FINAL RESULTS:
1. Adriano de Souza (BRA) 16.26
2. Nat Young (USA) 15.83

RIP CURL PRO BELLS BEACH SEMIFINAL RESULTS:
SF 1: Nat Young (USA) 15.10 def. Taj Burrow (AUS) 13.43
SF 2: Adriano de Souza (BRA) 18.44 def. Jordy Smith (ZAF) 18.40

RIP CURL PRO BELLS BEACH QUARTERFINAL RESULTS:
QF 1: Taj Burrow (AUS) 15.50 def. Kai Otton (AUS) 14.50
QF 2: Nat Young (USA) 17.27 def. Willian Cardoso (BRA) 14.83
QF 3: Adriano de Souza (BRA) 14.33 def. Mick Fanning (AUS) 13.76
QF 4: Jordy Smith (ZAF) 16.77 def. Filipe Toledo (BRA) 13.20


Ενώ η παγκόσμια κατάταξη μετά το Rip Curl του Bells Beach έχει ως εξής:

1. Kelly Slater (USA) 11,750 pts
2. Mick Fanning (AUS) 11,700 pts
2. Taj Burrow (AUS) 11,700 pts
4. Adriano de Souza (BRA) 10,500 pts
5. Joel Parkinson (AUS) 9,750 pts
6. Nat Young (USA) 9,750 pts