Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Ο Τελικός του 3ου Ελληνικού Πρωταθλήματος Sup 2013 Στον Ισθμό

Στην 1η θέση ο Γάλλος Εric Terrien, 2ος ο Δανός Casper Steinfath και 3ος ο Έλληνας Γιώργος Φράγκος.











Σταθμός στην Ιστορία του Ελληνικού SUP, αλλά και όλων των υπολοίπων θαλάσσιων αθλημάτων, μπορεί να χαρακτηριστεί ο Τελικός Αγώνας του 3ου Ελληνικού Πρωταθλήματος SUP, στον Ισθμό της Κορίνθου, που ταυτίστηκε με την επέτειο των 120 χρόνων λειτουργίας της Διώρυγας Κορίνθου (1893-2013).


To Video



Στις 20 Οκτωβρίου 2013, στις 11:30, διακόπηκε η κυκλοφορία των πλοίων για να δοθεί η εκκίνηση του τελικού του Ελληνικού Πρωταθλήματος SUP, με τον αριθμό ρεκόρ των 129 συμμετοχών. Η μεγαλύτερη γιορτή SUPξεκίνησε από το πρωί, στον θαυμάσιο προαύλιο χώρο της Α.Ε.Δ.Ι.Κ. στα Ίσθμια Κορινθίας. Ατμόσφαιρα φορτισμένη, με υπέρμετρο ενθουσιασμό, με αθλητικό πάθος και ένα γλυκό άγχος να σφίγγει τα στομάχια όλων των αθλητών.
 


 Οι τρείς νικητές του Ελληνικού τελικού Sup 2013 © Sup.gr
 
Εκτός από τον εντυπωσιακό αριθμό συμμετοχών, ο φετινός τελικός ξεχώρισε και για τη συμμετοχή δύο κορυφαίων ξένων αθλητών, των Eric Terrienκαι Casper Steinfath. Και οι δύο αθλητές, φιλικοί και χαμηλών τόνων, άρχισαν από νωρίς να περιφέρονται, να συνομιλούν εγκάρδια με όλους, να απαντούν σε ερωτήσεις και να φωτογραφίζονται για πρώτη φορά με τους Έλληνες θαυμαστές και συναθλητές τους. Απέναντί τους, κάπου στο κέντρο του χώρου, το αντίπαλο δέος, ο Έλληνας Πρωταθλητής Γιώργος Φράγκος, με τα παιδιά του το dreamteamαπό την Άνδρο και την Αθήνα, να χαλαρώνουν λίγο πριν την εκκίνηση.

Η ατμόσφαιρα ήταν μοναδική και οι εικόνες ανεπανάληπτες. Μοναδική παραφωνία ο P.R.O. που συντονισμένος στο κανάλι 11 του VHF, περίμενε το ΟΚ από τον πύργο ελέγχου για να δώσει με την άγρια φωνή του το ελεύθερο στους αθλητές να μπουν στο νερό.

Οι αθλητές στο νερό στη γραμμή εκκίνησης, καθισμένοι στα σκάφη τους, σε αναμονή του ηχητικού σήματος που δόθηκε στις 11:50 ακριβώς, με το πλήθος των αθλητών να ορμά προς την είσοδο του καναλιού, μετατρέποντας τα γαλαζοπράσινα ήρεμα νερά του κόλπου των Ισθμίων σε μια αφρισμένη θάλασσα, έχοντας φόντο στο βάθος τον μοναδικό Ισθμό. Εικόνα που δικαιολογημένα έγινε η φωτογραφία της ημέρας στο “Πρώτο Θέμα” της 21/10/13. Διαδρομή εύκολη και γρήγορη με το ρεύμα να βοηθάει τους αγωνιζόμενους, που διέσχισαν τα 6,4 Kmπρος τον τερματισμό στην άλλη πλευρά του Ισθμού, στον κόλπο της Ποσειδώνιας.
 
 
 
 Οι διαγωνιζόμενοι διασχίζουν τον ισθμό © Sup.gr
 
Στην 1η θέση ο Γάλλος Πρωταθλητής Εric Terrienμε χρόνο 26:26:83, ακολουθούμενος σε απόσταση αναπνοής από τον Δανό Viking Casper Steinfathμε χρόνο 26:37:81, και λίγο πιο πίσω από τον συνήθη ύποπτο Έλληνα Γιώργο Φράγκο, με χρόνο 28:08:29. Όλοι οι αθλητές τερμάτισαν εύκολα τον αγώνα κάτω από τα έντονα επιφωνήματα και τις παροτρύνσεις των θεατών, που βρίσκονταν πάνω στις γέφυρες, αλλά και στον τερματισμό.

Η έκπληξη της ημέρας, ήταν η επιστροφή των αθλητών και των συνοδών τους με το τουριστικό πλοίο Αργώ, που ναυλώθηκε ειδικά γι’ αυτό το σκοπό. Έτσι όλοι μπόρεσαν να θαυμάσουν τα τείχη ύψους 80mκαι τις επιβλητικές γέφυρες που ενώνουν τη Στερεά Ελλάδα με την Πελοπόννησο, χωρίς το άγχος και την πίεση του αγώνα. Η υποδοχή των αθλητών στα Ίσθμια, με την αποβίβαση πρώτα των νικητών και μετά των υπολοίπων αθλητών ήταν πανηγυρική.
 


Οι διαγωνιζόμενοι του τελίκου Sup 2013 στη Κόρινθο © Sup.gr 

Με τον ήλιο να ζεσταίνει αυτό το μεσημέρι του Οκτωβρίου, άρχισε η τελετή λήξης του Ελληνικού Πρωταθλήματος, με το γεύμα των αθλητών υπό τη μουσική του D.Jτης Red Bull. Στη συνέχεια η BIC®, μεγάλος χορηγός του 3rd Hellenic SUP CUP2013, θέλοντας να υποστηρίξει το έργο του “Χαμόγελο του Παιδιού”, δημοπράτησε το πρωτότυπο σκάφος του νικητή του αγώνα Eric Terrien. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τη δημοπρασία διπλασιάστηκαν από την BIC®. Συνολικά 3.786,00€ δόθηκαν στον εκπρόσωπο του οργανισμού για την ενίσχυση των παιδιών που φιλοξενούνται στα σπίτια του οργανισμού στην Αρχαία Κόρινθο.
Η τελετή έκλεισε με τις απονομές των βραβείων.



Νικητές του Αγώνα Isthmus Speed Crossing 2013

1ος Eric Terrien (Bic Race Tech 14’0”) 

2ος Casper Steinfath (Naish Javelin 14’0” LE)

3ος Γιώργος Φράγκος (Naish Javelin 14’0” LE)
 
 
 
Στην εκκίνηση του Ελληνικού τελικού Sup 2013 © Sup.gr


Σειρά είχε η απονομή και η στέψη του Πρωταθλητή του 3ου Ελληνικού Πρωταθλήματος SUP.
Κατηγορία Ανδρών


1ος Φράγκος Γιώργος (Naish Javelin14’0” LE)
2ος Κωσταντής Γιώργος (Naish Javelin14’0” GX)
3ος Γαλάνης Αναστάσιος (FanaticFalcon14’0”)

Κατηγορία Γυναικών

1η Γιασουμή Μικαέλλα (Naish Javelin14’0” MC)
2η Πηλού Πόλυ (Naish Javelin 14’0”)
3η Αλπούς Βικτωρία (Starboard14’0”)

Κατηγορία Παίδων

1ος Συρίγος Νίκος (Naish Javelin14’0”)
2ος Κρίτης Μάριος (Naish Javelin14’0”)
3ος Δούκας Φαίδων (Naish Javelin14’0”)

Κατηγορία Κορασίδων

1η Κωνσταντίνα Κονταρίνη (Naish Javelin14’0” LE)
2η ΛέαΣτάλμαν (Naish Nalu10’10”)
3η Σαραβάνου Κάτια (Naish Nalu10’10”)

Οι νικητές του Ελληνικού τελικού Sup 2013 © Sup.gr