Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

3rd Hellenic SUP CUP 2013||2η στάση Ίος

Η 2η στάση του “3rd Hellenic SUP CUP 2013”, και το Meltemi Watersports Festival, ήταν το θεαματικότερο και το πιο διασκεδαστικό event μέχρι στιγμής στο Ελληνικό SUP πρωτάθλημα.

Όσοι πιστοί προσήρθαν στην Ίο το Σαββατοκύριακο 24-25 Αυγούστου 2013, δεν μπορούν ακόμη να συνέρθουν από αυτά που είδαν και έζησαν στο νησί του κεφιού και της διασκέδασης. Ο παλμός του Meltemi Watersports SUP Festival παρέσυρε όλους τους συμμετέχοντες σε άλλους ρυθμούς.




 

Τέλεια διοργάνωση, πολλοί καλοί αθλητές, δυνατές ομάδες και πλήθρος παθιασμένων θεατών να επευφημούν σχεδόν υστερικά όλες τις προσπάθειες των διαγωνιζόμενων. Οι θεατές, Έλληνες και ξένοι, ήθραν στο Μυλοπότα από όλη την Ίο, από την Αθήνα, αλλά και από τη Σαντορίνη από όπου μεταφέρθηκαν με ειδικό πλοιάριο για να παρακολουθήσουν το event.

Με το μελτέμι να μη θέλει να εκπνεύσει, όπως η μετεωρολογική πρόγνωση έδειχνε αρχικά, δόθηκε η εκκίνηση leman του πρώτου αγωνίσματος, του SUP Long Distance, στους 34 αθλητές, που χώρεσαν με δυσκολία με τα σκάφη τους στην γραμμή εκκίνησης. Οι θεατές, πολλοί από τους οποίους παρακολουθούσαν για πρώτη φορά SUP αγώνα, δεν σταμάτησαν να χειροκροτούν και να ενθαρρύνουν τους αθλητές.





Μετά τη δεύτερη σημαδούρα, τα πράγματα άρχισαν να ξεκαθαρίζουν για τους αθλητές, αφού το μελτέμι που έπνεε με 15-18 knots και με αντίθετη διεύθυνση, έβγαλε εκτός τους πιο αδύναμους και δυσκόλεψε αρκετά τους υπόλοιπους για να φτάσουν την τρίτη και τέταρτη σημαδούρα. Η κούρσα συνεχίστηκε στα καταγάλανα νερά του κόλπου του Μυλοπότα, ανάμεσα στα yachts, με τους ιδιοκτήτες τους στα ρέλια να παρακολουθούν τον αγώνα, δίπλα στα γραφικά νησιώτικα λευκά σπίτια και τις απότομες βραχώδεις πλαγιές, απ' όπου σκαρφαλωμένοι θεατές ενθάρρυναν φωνάζοντας τους διαγωνιζόμενους.




1oς τερμάτισε ο Γιώργος Κωσταντής με Naish Javelin 14’, 2oς ο Κωνσταντίνος Ζαρμπής με JL 14’0, και 3ος ο Δημήτρης Κωσταντής με Naish Javelin 14’. 1η κοπέλα τερμάτισε η Κωνσταντίνα Κονταρίνη με Naish Javelin 12’6”

Η ημέρα συνεχίστηκε με Pizza μπουφέ, στο Far Out Club, δίπλα στην πισίνα, και με αγώνες Beach Volley.

H πρώτη ημέρα, έκλεισε με αγώνα SUP Sprint, όπου με τη διαδικασία του knock out και με ίδια σκάφη Bic 12’6”, νικητής αναδείχθηκε και πάλι ο Γιώργος Κωσταντής.



 

Δυνατή συνέχεια τη 2η ημέρα με τα διάσημα πλέον Beach Olympics και όλο το νησί στο πόδι.

14 συνολικά ομάδες που είχαν δημιουργηθεί και προπονηθεί, ομάδες που συστάθηκαν εκείνη τη στιγμή, από τουρίστες όλων των εθνικοτήτων, από locals και από επισκέπτες που είχαν έρθει με πλοιάριο από την Σαντορίνη, έδωσαν σκληρή μάχη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, σε τρία διαφορετικά “Oλυμπιακά” αγωνίσματα. Διασκεδαστική σακοδρομία μετ’ εμποδίων, Διελκυστίνδα (Tag War), και Πάλη μέσα σε ένα λάκκο γεμάτο νερό, σαπούνι και λάδι.



Συναρπαστικές και συνταρακτικές σκηνές στη παραλία με την ομάδα outsider της Naish, να φτάνει στον τελικό του Tag War, και παρά την μεγάλη διαφορά ηλικίας, βάρους και δύναμης να κάνει την ανατροπή και να κατακτά τη νίκη, κάτω από τις επευφημίες και τις φωνές όλων των θεατών. Δύο αγόρια 14 και 19 ετών και δύο κορίτσια 14 ετών, νίκησαν τη δυνατότερη ομάδα του πιο φημισμένου bar της Ίου, Circus, κάτοχο του τίτλου τα 3 τελευταία χρόνια.




 

Το αυτοκίνητο της Red Bull, πάνω στην άμμο, έδινε για 2 συνεχόμενες ημέρες το ρυθμό με τη μουσική του. Στα decks του φιλοξενήθηκαν οι καλύτεροι DJ των bars του νησιού.

Η διοργάνωση έκλεισε με SUP σκυταλοδρομία, που κράτησε το ενδιαφέρον στα ύψη, αφού όλες οι αναμετρήσεις κρίθηκαν στο χιλιοστό. Στον τελικό βρέθηκαν η δυνατότερη ομάδα του Meltemi Watersports και η ομάδα young guns Naish. Ενώ το προβάδισμα είχε η ομάδα Meltemi, ο Γιώργος Κωσταντής κάλυψε τη διαφορά απέναντυ στον Conti Bramwell, δίνοντας γρηγορότερα τη σκυτάλη στην Κωνσταντίνα Κονταρίνη απέναντι στον Peter Bramwel, η οποία διατήρησε το προβάδισμα, δίνοντας στην ομάδα της τη νίκη.

Αποτελέσματα: