Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Έφτασε η στιγμή για ένα αιωρούμενο skateboard?

Πολλά πράγματα μπορούν να αιωρούνται. Υπάρχουν ελικόπτερα. Υπάρχουν hovercraft. Όμως, για τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, μια γενιά μηχανικών και οπαδών μιας ταινίας ήταν σε αναμονή για κάτι άλλο: Ένα skateboard που αιωρείται σαν εκείνο στο "Επιστροφή στο Μέλλον Μέρος 2ο"
Αν και την έχουμε ξαναπατήσει, κυρίως γιατί θα θέλαμε όσο τίποτε άλλο να το δούμε, αυτή τη φορά τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά...Έγκυρα περιοδικά και ιστοσελίδες, όπως η New York Times, γράφουν γι αυτό και δε μπορεί κάτι καλό συμβαίνει!


Μέσα σε ένα μονότονο γραφείο στην Βόρεια Καλιφόρνια, ο Greg και Jill Hederson εργάζονται σε ένα τελευταίο project. Σε μια πρόσφατη επίσκεψη το ζευγάρι επιτρέπει σ' ένα δημοσιογράφο να σταθεί επάνω σε ένα θορυβώδες μαγνητικό skateboard που μπορεί να αιωρείται πάνω από μια επιφάνεια χαλκού.
Αιωρείται 3 πόντους πάνω από το έδαφος, αλλά όταν ο επισκέπτης 85 κιλών βρισκόταν πάνω στο "σανίδι" βάρους 45 κιλών, ένα απαλό πάτημα ήταν αρκετό για να τον κάνει να γυρίζει όλη την αίθουσα πάνω σε ένα στρώμα αέρα!
Οι Χέντερσονς έχουν βάλει τις αποταμιεύσεις της ζωής τους στην τεχνολογία αιώρησης και ελπίζουν να δημιουργήσουν νέες βιομηχανίες που βασίζονται σε αυτή την επιστήμη.
Πολλοί ΄χουν προσπαθήσει στο παρελθόν για κάτι τέτοιο, αλλά μάλλον χωρίς αποτέλεσμα...

Ο Dustin Rubio, 39, ένας ηλεκτρολόγος που μεγάλωσε κάνοντας skateboard και είδε το "Back to the Future Part II", όταν ήταν έφηβος, δεν σκέφτηκε ότι ήταν ακατόρθωτο. Φέτος, ο κ Rubio μετέτρεψε ένα φυσητήρα φύλλων, μερικά κόντρα πλακέ, κάποια πλαστικά και κολλητική ταινία, σε ένα μικρό hovercraft που οι κόρες του χρησιμοποίησαν για να γλιστρήσουν στο δρόμο κάτω απ'το σπίτι του στη Νάπα της Καλιφόρνια. "Ήθελα απλά να κάνω κάτι αστείο και να δω αν αυτό δουλεύει, "είπε.  Δυστυχώς, η εφεύρεσή του δεν ήταν πραγματικά ένα hoverboard.

Ο Bob Gale, ο οποίος έγραψε την "Back to the Future" τριλογία, δήλωσε ότι, στη φαντασία του, ούτως ή άλλως, το hoverboard αιωρείτε σε ένα μαγνητικό πεδίο, όμοιο με τα μαγνητικά τρένα . Αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο, κυρίως λόγω του θεωρήματος Earnshaw, το οποίο δηλώνει, λίγο πολύ, ότι οι απωθούμενοι μαγνήτες είναι δύσκολο να ισορροπήσουν. Ένας τρόπος είναι να χρησιμοποιηθεί μια ράγα που θα κρατήσει το μαγνητικό skateboard στη θέση του, αλλά ποιος skateboarder που σέβεται τον ευατό του θέλει να περιορίζεται σε μια μόνο ράγα?

Οι υπεραγωγοί ήταν μια άλλη σκέψη, που επίσης μπορούν να κάνουν πράγματα να αιωρούνται. Το 2011, μια ερευνητική ομάδα υπό τις οδηγίες του Alain Sacuto, καθηγητή φυσικής στο Πανεπιστήμιο Paris Diderot, χρησιμοποιείσαι -ψυχρούς υπεραγωγούς ώστε να ανυψώσουν ένα skateboard από υγρό άζωτο, το οποίο και κατάφεραν να το οδηγήσουν σε μια πεντάμετρη- μαγνητική ράγα.

Τον Μάρτιο, η ιστοσελίδα Funny or Die κυκλοφόρησε ένα βίντεο που φαίνεται να δείχνουν τοn skateboarder Tony Hawk πάνω σε ένα πραγματικό hoverboard. Κ Hawk αργότερα ζήτησε συγγνώμη για την παραπλανηση των οπαδών. Μαζί και σε μας, θέλω να πιστεύω!

Αν είχατε μια χρονομηχανή ώστε να ταξιδέψετε πίσω στο 1989 και να τοποθετήσετε στοιχήματα για το ποιος θα μπορούσε να εφεύρει το hoverboard, ο Rich DeVaul θα ήταν ένα καλό στοίχημα!.Ο DeVaul είναι ανώτερος μηχανικός στο Google X, το τμήμα έρευνας της εταιρείας. Κάνει επίσης, longboard και snowboard.
Πέρυσι, ο κ DeVaul και ένας μαθηματικός της Google, ο Dan Piponi, προσπάθησαν να "σπάσουν" το hoverboard. Πήραν όσο ένα νύχι μεγέθους κομμάτι από άνθρακα που θα μπορούσαν να αιωρήσουν πάνω σε ένα πλέγμα από μικρούς μαγνήτες.
"Έστιβα το μυαλό μου, γιατί ήθελα τόσο πολύ να φτιάξω αυτό το καταραμένο πράγμα," είπε. Τελικά αυτό που κατάφεραν είναι να έχουν στο πίσω μέρος του γραφείου τους, ένα φωτεινό halfpipe χαλκού που μπορεί κάλλιστα να είναι το πρώτο hoverboard skate park.



Μετά από όλα αυτά ερχόμαστε στον κ. Χέντερσον!
Ο Χέντερσον γοητεύτηκε από την τεχνολογία αιώρησης το 1989 έμπνευσή του δεν ήταν το Back to the Future, αλλά ο σεισμός Loma Prieta. Η ιδέα του ήταν ότι αν μπορούσε να κάνει τα κτίρια να αιωρούνται, θα μπορούσε να αξιοποιήσει τις πόλεις για να αντέχουν καλύτερα τους σεισμούς.
Το Hendo hoverboard δεν είναι ακόμα προς πώληση. Ο ίδιος και η σύζυγός του έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία για να αυξήσουν το κεφάλαιο τους στα 250.000$ μέσω του Kickstarter
Δεν είναι ο μόνος. Το Kickstarter απαριθμεί ήδη αρκετές εκστρατείες για αιωρούμενα κατασκευάσματα, συμπεριλαμβανομένων HoverSkate, ένα hovercraft-σαν skate και το NeoLev, ένα μικροσκοπικό hoverboard. Αυτό όμως μοιάζει τόσο κοντά που σχεδόν το αγγίζουμε...