Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Tom Pages, πρωταθλητής Red Bull X-Fighters 2013

Ο Γάλλος Tom Pages στέφθηκε βασιλιάς για το Red Bull X-Fighters 2013  World Tour, με μια επίδοση που έκοβε την ανάσα στη Μαδρίτη, για να ολοκληρώσει την πιο συναρπαστική σεζόν στην 13-χρονη ιστορία του πιο δυνατού freestyle motocross στον κόσμο, με τους περισσότερους νικητές και τα πιο θεαματικά κόλπα από ποτέ.




Ο Tom Pages κέρδισε το  Red Bull X-Fighters 2013 World Tour, την Παρασκευή μπροστά από ένα πλήθος με 23.000 φρενήρεις Μαδριλένους σ' έναν από τους πιό ηλεκτρισμένους αγώνες στο φινάλε της σεζόν. Ο Ιάπωνας Taka Higashino τερμάτισε δεύτερος σε μια συναρπαστική νύχτα του FMX στην περίφημη αρένα ταυρομαχιών, Las Ventas,  με τον Javier Villegas από τη Χιλή στην τρίτη θέση. Ο Pages πήρε το πρωτάθλημα με 360 βαθμούς, με τον πρωταθλητή του 2011, Dany Torres της Ισπανίας, στην δεύτερη θέση με 260 βαθμούς.

Ήταν η πιο θεαματική σεζόν του 13χρονου Red Bull X-Fighters, οι αναβάτες ώθησαν το FMX σε νέα υψηλά καθώς άνοιξαν τους σάκους τους με νέα τρομερά κόλπα και υπήρχαν τέσσερις διαφορετικοί νικητές σε πέντε στάσεις σε τρεις ηπείρους - Ο Pages κέρδισε στο opening της σεζόν, στην Πόλη του Μεξικού ( MEX), ο Dany Torres ήταν στην κορυφή στο Ντουμπάι (ΗΑΕ), ο Rob Adelberg πήρε την πρωτιά στο Glen Helen (ΗΠΑ), ο Taka Higashino κέρδισε στην Osaka (JPN) πριν ο Pages κερδίσει στη Μαδρίτη (ESP), με τον πιο  θεαματικό τρόπο. Λόγω καταστάσεων πέρα από τον έλεγχο της Red Bull X-Fighters, η διοργάνωση του αγώνα στην Πρετόρια στη Νότια Αφρική, που είχε προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο ακυρώθηκε, πράγμα που σημαίνει πως η Μαδρίτη μετατράπηκε σε φινάλε της σεζόν. Ο Torres κέρδισε το Βραβείο Best Swatch Move.

Ο Γάλλος έβαλε βαθιά το χέρι στην μεγάλη τσάντα με τα κόλπα, για να κάνει άλματα στα οποία πέταξε πραγματικά μέχρι και 15 μέτρα ύψος και 30 μέτρα σε απόσταση. Το πόσο κοντά είναι όμως όλοι η FMX ελίτ του κόσμου φαίνεται από το οτι ο Γάλλος έγινε ο τέταρτις διαφορετικός πρωταθλητής στη παγκόσμια περιοδεία τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

"Αυτό είναι κάτι περισσότερο από ένα όνειρο, είναι απλά εκπληκτικό", είπε ο Γάλλος, σαφώς ικανοποιημένος που πήρε την πρώτη του νίκη στη Μαδρίτη. "Αυτό είναι το καλύτερο κοινό στον κόσμο". Ο Levi Sherwood, πρωταθλητής του 2012 από τη Νέα Ζηλανδία, ήταν απογοητευτικός μένοντας στη 5η θέση.

Αναλυτικά :

Final Result Red Bull X-Fighters Madrid 2013

1. Thomas Pages (FRA)
2. Taka Higashino (JPN)
3. Javier Villegas (CHL)
4. Maikel Melero (ESP)
5. Dany Torres (ESP)
6. Levi Sherwood (NZL)
7. Rob Adelberg (AUS)
8. Josh Sheehan (AUS)
9. David Rinaldo (FRA)
10. Clinton Moore (AUS)
11. Adam Jones (USA)
12. Todd Potter (USA)

Final 2013 Wold Tour Standings
1. Tom Pages 360 points
2. Dany Torres 260
3. Taka Higashino 245
4. Rob Adelberg 240
5. Levi Sherwood 225
6. Javier Villegas 150
7. David Rinaldo 125
8. Adam Jones (USA) 120
9. Maikel Melero 115
10. Josh Sheehan 115

Ας δούμε το νικητήριο run του Pages που πραγματικά ήταν χάρμα ιδέσθαι!