Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

το Δρέπανο Αχαΐας γέμισε αετούς και αθλητές του Kitesurf

Στις 12 & 13 Ιουλίου 2014 το Δρέπανο Αχαΐας γέμισε αετούς και αθλητές του Kitesurf απ’ όλη την Ελλάδα!!!











 
Το 3ο Κitesurf Festival ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία. Το 2ήμερο που μας πέρασε ήταν γεμάτο αγώνες επίδειξης, θέαμα, πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες για αθλητές και επισκέπτες, full μουσική και εκπλήξεις aspromised!!!!

Φέτος και για πρώτη φορά, εκτός από τους αθλητικούς αγώνες, το πρόγραμμα ήταν γεμάτο με παράπλευρες εκδηλώσεις και για τον κόσμο που ενδιαφέρεται να γνωρίσει το kitesurf και τα υπόλοιπα θαλάσσια αθλήματα σανίδας.

kitesurf cape drepano

Οι εθελοντές του ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ-ΚΕΔΜΟΠ ήταν επίσης εκεί για να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών! Και δεν ήταν λίγοι αυτοί που ανταποκρίθηκαν! Πάνω από 100 εθελοντές πέρασαν από το περίπτερο, γεγονός που μας γέμισε αισιοδοξία και ικανοποίηση!!!
 
Τα θαλάσσια σανιδοαθλήματα!
 
Πριν από περίπου δύο μήνες το Αθλητικό Σωματείο Kitesurf – Cape Drepano σε συνεργασία με την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, πήρε μια φανταστική πρωτοβουλία. Έφτιαξε ένα βίντεο και άρχισε να γυρνάει τα σχολεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να γνωρίσει στα πιτσιρίκια το KITESURF, το WINDSURF και το SUP – δηλαδή τα θαλάσσια σανιδοαθληματα…

Πάνω από 2.000 μαθητές του γυμνασίου παρακολούθησαν την παρουσίαση και συζήτησαν με τους απεσταλμένους αθλητές προκειμένου να γνωρίσουν τον κόσμο των water board sports.
Η ιστορία συνεχίστηκε στο διήμερο του 3ου KITESURF Festival με την παρουσίαση αυτών των τριών αθλημάτων.
Συγκεκριμένα και τις δύο ημέρες του φεστιβάλ υπήρχαν αθλητές και εκπαιδευτές οι οποίοι έδειξαν τα πρώτα βήματα σε όλους όσους θέλουν να μπουν στη θάλασσα μαζί με ένα σανίδι.


festival kitesurf greece

Με την βοήθεια του NOWORK team υπήρχε διαθέσιμος εξοπλισμός του WINDSURF, KITESURF και SUP και ο κόσμος πραγματικά ανταποκρίθηκε!
Δεν ήταν λίγοι αυτοί που ανέβηκαν σε ένα Stand Up Paddle board και έκαναν τη βόλτα τους, κοιτώντας (από απόσταση ασφαλείας φυσικά) τους αγώνες επίδειξης των Kitesurfers.

Άλλοι έπιασαν στα χέρια τους τον εκπαιδευτικό αετό του kite, που είναι και το πρώτο μάθημα ενός wannabe kitesufer, προκειμένου να αντιληφθούν πως κινείται ο αετός με την δύναμη του αέρα.

Το ίδιο συνέβη και με το άθλημα του windsurf. Εκπαιδευτικός εξοπλισμός είχε στηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην παραλία και όσοι θέλησαν πήραν μια πρώτη γεύση του feelingπάνω σε windsurfboard… στην στεριά φυσικά για 1ο μάθημα!
Αυστηρή προϋπόθεση για την δράση αυτή ήταν …μαγιό, αντηλιακό και πολύ κέφι!!!!

festival kitesurf cape drepano

DAYONE:
Πρώτη μέρα του 3rd Kitesurf Festival και ο καιρός ήταν ιδανικός για την έναρξη της διοργάνωσης!

Πάνω από 70 αθλητές απ” όλες τις μεριές της Ελλάδας γέμισαν την παραλία του Δρεπάνου και ήρθαν αντιμέτωποι με ανέμους εντάσεως μέχρι και 30 knots.
Ο ουρανός γέμισε αετούς, η παραλία με θεατές και όλοι ήταν έτοιμοι από νωρίς το πρωί για το πιο «γλυκό» 2 ήμερο του καλοκαιριού, με μέγα χορηγό την Λουκουμοποιϊα «ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ».

σκιαδαρεσης λουκουμια

Η μέρα κύλησε με Freestyle ανδρών και old school. Στο freestyle ανδρών το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό, με αθλητές όπως Ben Bowd και Tom Charlton που μας εντυπωσίασε με low back mobe και frontmobe.

Το Old school ήταν επίσης εντυπωσιακό με φιγούρες που είχες την αίσθηση πως οι αθλητές πραγματικά ….πετούσαν!
Πολλοί ήταν και αυτοί που είχαν την πρώτη τους εμπειρία με τα water board sports. Στην παραλία υπήρχαν διαθέσιμα μερικά από τα νέα SUP της Slingshot, που ξεσήκωσαν πολλούς από την πετσέτα τους για να τα δοκιμάσουν.

freestyle kitesurf

Η λήξη των αγώνων σήμανε στις 7. 30 το απόγευμα, πολλοί όμως συνέχισαν για ένα βραδινό kite session υπό το φώς το φάρου του Δρεπάνου και το γεμάτο φεγγάρι ενώ στην παραλία το πάρτυ συνεχιζόταν με BBQ και πολύ πολύ μουσική.

Η μέρα έληξε με τον τερματισμό και τις απονομές του ημιμαραθώνιου αγώνα δρόμου «Από Φάρο σε Φάρο». Πάνω από 200 μαραθωνοδρομείς έφτασαν στον φάρο του Δρεπάνου και δυο αθλητικές διοργανώσεις, ενώθηκαν σε ένα μεγάλο πάρτυ. 

freestyle kitesurf



DAY2:
Το Δρεπανάκι έκανε το θαύμα του και οι συνθήκες ευνόησαν τους riders, οι οποίοι προσέφεραν ασύλληπτο action και θέαμα στο κοινό.

freestyle kitesurf
 
Η μέρα ξεκίνησε με την συνέχεια του freestyle ανδρών & oldschool, ενώ οι γυναίκες riders έδειξαν πως δεν υστερούν σε επιδόσεις και style! Για το Course race, δεκάδες αετοί γέμισαν τον ουρανό κατά μήκος της παραλίας και με την εκκίνηση έγινε πραγματική μάχη!
 

Είναι δύσκολο να περιγράψουμε με λόγια το θέαμα.  Όσοι παρευρέθηκαν, εξοικειωμένοι ή όχι με το άθλημα του Kitesurf, σίγουρα έμειναν με ανοιχτό το στόμα!
 
Γύρω στις 6.30 το απόγευμα, ολοκληρώθηκαν όλα τα Races και για να πάρουν μια ανάσα οι αθλητές πριν τις απονομές, δόθηκε η εκκίνηση για το SUP fun Race, όπου μπορούσε να συμμετάσχει και το κοινό.

softas kitesurf festival drepano 
 
Ο Γιώγος Θεοδοσόπουλος και η Μαριβάσια Πεντάρα (αν και τραυματισμένη) έδειξαν τι πάει να πεί team spirit και κέρδισαν την πρώτη θέση. 2η θέση το δίδυμο Μανώλης-Ηλέκτρα και 3η Σπυρόπουλος-Κατσίγιαννη.
 
kitesurf festival cape drepano

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕ ΣΤΟΥ 3RD KITE SURF FESTIVAL:
 
OLD SCHOOL:
1ST PLACE:          ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ ΣΛΕΩΝΙΔΑΣ
2NDPLACE:           ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
3RDPLACE:           ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ
 
kitesurf festival cape drepano

FREESTYLE ΓΥΝΑΙΚΩΝ:
1STPLACE:           ΑΓΡΙΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ
2NDPLACE:           ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
3RDPLACE:           ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΝΕΛΗ

kitesurf festival cape drepano
 
FREESTYLEΑΝΔΡΩΝ:
1STPLACE:            BOWD BEN
2NDPLACE:           CHARLTON TOM
3RDPLACE:           ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ

 freestyke kitesurf cape drepano

COURSE (surf boards):
1STPLACE:           CHARLTON TOM
2NDPLACE:           KUZOLITZ ALEXANDRE
3RDPLACE:           ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

kitesurf festival cape drepano 


COURSE (twintip):         ΣΟΦΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

freestyle kitesurf softas
 
Οι νικητές έφυγαν με πλούσια πλούσια δώρα, προσφορά από τις εταιρείες SPORT  SERVICE (Dakine & Billabong), SUNPOCKET – Οπτικά Ζωγοπούλου-Καζάκος, Ritch Bitch Poor Dog & Coffee Island.
 
Τυχεροί ήταν όμως και όσοι επισκέφθηκαν το περίπτερο της Λουκουμοποιίας ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ, μέγα χορηγό της διοργάνωσης, καθώς συμμετείχαν στις κληρώσεις για πλούσια δώρα.
 
cape drepano freestyle kitesurf

Το event δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία χωρίς τους χορηγούς και υποστηρικτές μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όμως και τους αφανείς ήρωες μας (οι οποίοι άφησαν τα κόκαλά τους στην παραλία). Τη Νέλλη, Διονυσία και Γεωργία στην Γραμματεία, την Κατερίνα στις σημαίες, τον Γιώργο στο rescue boat, τον Ντίνο και τον Κωστή στο mic, τους κριτές, τον Ερυθρό Σταυρό, και όλους όσους έτρεξαν, στήριξαν και πίστεψαν στο Festival.
 
freestyle kitesurf cape drepano

Thank you all for coming and supporting! Stay tuned for more photos and video!
 
ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΑΣ: EVEREST, ΛΟΥΞ, G-FORCEBOARDS, DAKINE, COFFEEISLAND, SONYACTIONCAM, BELEHASTRANSFERS, SLINGSHOT, NO WORK KITE SCHOOL, SUNPOCKET/Οπτικά Ζωγοπούλου-Καζάκος, TITAN, ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
 
ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΜΑΣKALLISTO Spa, ASKOUNISSecurity, RITCH BITCH POOR DOG, AVIS, CARAVEL, CARNA, FUNBAG, Ν.Ο.Π.,MIRASOL, ΔΙΗΧΟ
 
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣOTE TV, xsa.gr, Mojo Radio, patrasevents.gr, Εφημερίδα Πελοπόννησος, beausillage.com, Wave Fm
 
Μάθετε περισσότερα στο www.wbsf.gr
 
 
Λίγα λόγια για την Λουκουμοποιϊα ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ:
Ξεκινώντας από ένα μικρό εργαστήρι λουκουμιών το 1946 στην Πάτρα, η οικογένεια Σκιαδαρέση βρίσκεται σήμερα στην τρίτη γενιά και συνεχίζει με την ίδια χαρά και αγάπη τη μοναδική αυτή παράδοση.
Με 5 καταστήματα λιανικής πώλησης στην Αχαϊα, ένα κατάστημα franchise στην Άρτα, μεγάλο δίκτυο χονδρικής πώλησης στην Ελλάδα και έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε πάνω από 10 χώρες, μπορεί ο καθένας να δοκιμάσει παραδοσιακές γεύσεις λουκουμιών, καραμέλες «τσάρλεστον» και «αστακός» από το παρελθόν.. αλλά επειδή οι καιροί το επιτάσσουν και νέες..ιδιαίτερες γεύσεις..όπως λουκούμια με stevia χωρίς ζάχαρη και λουκούμια σοκολάτας!

freestyle kitesurf

freestyle kitesurf cape drepano

freestyle kite surf