Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Πως πιάνεις 100χλμ/ώρα με Kiteboard??

Το ίδιο αναρωτιόμασταν και 'μεις, μόλις μάθαμε το νέο παγκόσμιο ρεκόρ που έσπασε ο Alex Caizergues, με kiteboard!










Στις 11 Νοεμβρίου 2013,  ο Alexandre Caizergues κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στο Kitesurfing στην 'Salt and Speed' Volkswagen Transporter Arena που βρίσκεται στο Salin de Giraud στη Γαλλία. Ο Alexandre σέρφαρε με μέση ταχύτητα 56,62 κόμβων!(104χλμ/ώρα και κάτι ψιλά! ) και κατάφερε να συντρίψει το προηγούμενο ρεκόρ του αμερικανού Rob Douglas κατά 0,97 κόμβους. Ο Γάλλος αναβάτης για άλλη μια φορά γράφει ιστορία στον τομέα των ρεκόρ ταχύτητας της ιστιοπλοΐας.

"Είμαι χαρούμενος. Είναι μεγάλο, είναι αξιοσημείωτο!", Λέει με ενθουσιασμό ο Alex. Είχα εις γνώσιν μου εδώ και καιρό ότι αυτό ήταν ένα ενδεχόμενο και ότι θα ήμουν σε θέση να πηγαίνω πολύ γρήγορα. Σήμερα, με βόρειους ανέμους μεταξύ 45 και 50 κόμβων, είχα τουλάχιστον 15 τρεξίματα με πάνω από 50 κόμβους κάθε φορά. Έκανα το μεγαλύτερο μέρος του run με σταθερό μπουρίνι για την επιτάχυνση και το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ ικανοποιητικό. Τα πάντα έχουν στηθεί σωστά σ 'αυτές τις αλυκές, έτσι ώστε να μπορούμε να πάμε ακόμα πιο γρήγορα. Στο " Salt and Speed " η ομάδα έχει κάνει φανταστική δουλειά σε δύσκολες συνθήκες και έχει τις ευχαριστίες όλων μας. Ο Rob Douglas επέλεξε να παρακάμψει αυτή την απόπειρα από την αρχή, αλλά τώρα, η επόμενη θύελλα δεν μπορεί να έρθει αρκετά σύντομα " .

Δείτε παρακάτω μια παλιότερη απόπειρα του Alex σπάζοντας το φράγμα των 100χλμ/ώρα.