Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Ένα άλμα με Kite από τα 900 μέτρα

Τελικά είναι άλμα ή πτήση με αετό του  kitesurfing?









 
Είναι  πολύ επικίνδυνο να χρησιμοποιείς έναν 14άρι αετό για να πετάξεις από ύψος περίπου 1000 μέτρων. Είναι τόσο επικίνδυνο όσο και ανούσιο αφού για τέτοιες πτήσεις υπάρχουν τα αλεξίπτωτα!

Ο Τσέχος  Pro rider της εταιρείας Ozone Marek Zack Murphy την είδε κάπως διαφορετικά και αποφάσισε πως είναι καλύτερο να πηδήξει από το όρος Sakartepe της Τουρκίας με τον αετό του παρά,  να οδηγήσει  μέχρι την παραλία  Gokova που βρίσκεται από κάτω.

Κάτι ανάλογο έχει κάνει και ο Christophe Grange από 1500 μέτρα ύψος με snowkite μεγαλύτερο από 14μ ενώ φόραγε και αλεξίπτωτο για δικλίδα ασφαλείας.

Άλλο ένα παρόμοιο άλμα να σας θυμίσω είχε κάνει και ο pro rider του freestyle στο kitesurfing Ruben Lenten με snowkite από ύψος 100 μέτρων με την υποστήριξη της Red Bull

“Ο  Marek βέβαια προειδοποιεί και  λέει Μην  Δοκιμάσετε Κάτι Ανάλογο στο Σπίτι διότι ο ίδιος είναι  επαγγελματίας kiter, συνηθίζει να κάνει ανάλογα  άλματα με kite σε όλο τον κόσμο και είναι επίσης επαγγελματίας άλτης με  αλεξίπτωτο πλαγιάς, ενώ γνώριζε πως να αντιδράσει στα θερμικά ρεύματα ανέμου και τις  αναταράξεις που συνάντησε στην πτήση του. ...”