Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Δείτε τι έγινε σ' ένα απίθανο event γεμάτο kitesurf στις Ράχες

Ράχες – Στυλίδα 13-14 Ιουλίου
 
500 και πλέον παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ένα από τα πιο ωραία festival. 2 ημέρες με πολύ δυνατό kitesurf και windsurf σε μια μοναδική τοποθεσία, Φάρος Ραχών.
Σάββατο πρωί και ο αέρας δεν εμφανιζόταν από πουθενά. Αποτέλεσμα, όλοι να είναι σε κατάσταση αναμονής. Από τους  αθλητές που αντί να βρίσκονται στο νερό, ήταν ανάμεσα σε διάφορα πηγαδάκια, μέχρι τους φωτογράφους, που αντί για δράση, απαθανάτιζαν το τοπίο και καλλίγραμμες παρουσίες. Όλοι υπό τους ήχους των dj’s, που ήταν ασταμάτητοι σε όλο το event.
Και ενώ όλοι πίστευαν ότι πάμε για “layday”, κατά τις 4μμ, ο γνωστός θερμικός άνεμος που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο spot, έκανε την εμφάνισή του, σαν άλλη νύφη που την περιμένει ο γαμπρός στα σκαλιά της εκκλησίας!
Κάπου εκεί φάνηκε και η ετοιμότητα των διοργανωτών που μαζί με τους κριτές, είχαν σε μισή ώρα τους αθλητές μέσα στο νερό και το show να ξεκινάει.
58 εγγεγραμμένοι αθλητές, σε 5 κατηγορίες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό έως τις 9 το βράδυ, όπου και σήμανε η λήξη της πρώτης ημέρας.
Το rail που δεν άντεξε, από τα πρώτα κιόλας slides, ήταν μια άτυχη στιγμή, γιατί θα γέμιζε τη μέρα των θεατών με περισσότερο freestyle θέαμα.



Κυριακή 11π.μ. κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτοι εμπλεκόμενοι με το festival. Αθλητές, χορηγοί, λιμενικό, Ε.Κ.Α.Β, όλοι για να υπάρξει και μια 2η τέλεια μέρα.
Ώρα 12μ.μ. και η άπνοια είναι και πάλι εκκωφαντική. Μη γνωρίζοντας πολλά για τις Ράχες και ρωτώντας μερικούς locals, η απάντηση ήταν μία “Μην ανησυχείς, σε μία ώρα θα γίνεται χαμός από αέρα”, όπερ και εγένετο!
Cource races και freestyle ξεκίνησαν παράλληλα και εκατέρωθεν του φάρου. Κάπου ανάμεσα εξελίχθηκαν και το windsurf course race, το twintip course αλλά και το freestyle γυναικών, για να ξαναμπούν οι αθλητές του freestyle και να απογειώσουν τις σανίδες τους αλλά και το πλήθος που παρακολουθούσε.
Μετά από 6 ώρες με πολύ δράση, ο αέρας κόπασε σημαίνοντας τη λήξη του festival και να γίνεται πλέον μια όμορφη ανάμνηση. Κάπου εκεί δόθηκαν τα βραβεία στους νικητές, αλλά και τα πολλά δώρα των χορηγών. Μια ακόμα όμορφη πρωτοβουλία ήταν και η βράβευση των μικρών που συμμετείχαν!

Νικητές ανά κατηγορία

COURSE RACE
1oς ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ
2ος ΑΒΡΑΜΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
3ος ΤΡΕΒΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

FREE STYLE ΑΝΔΡΩΝ
1ος ΣΟΦΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
2ος ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
3ος ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

FREE STYLE ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1η ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
2η ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΒΑΛΙΑ
3η ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΝΕΛΗ

WIND SURF
1ος ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
2ος ΠΟΛΥΜΕΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
3ος ΚΑΛΤΣΑΣ ΝΑΣΟΣ

COURSE RACE TWIN TIP
1ος ΛΙΒΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
2ος ΚΟΥΚΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
3ος ΚΑΡΑΒΕΛΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ & ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
 
Το team του xsa.gr βρέθηκε αυτό το 2ήμερο στις Ράχες και θέλει να ευχαριστήσει τους ανθρώπους του ΟΑΚ που διοργάνωσαν ένα πανέμορφο event, τους τοπικούς φορείς που με τη συμβολή τους κάθε χρόνο βοηθούν στο να γίνει το συγκεκριμένο event, θεσμός. Το ΕΚΑΒ, το λιμενικό σώμα της περιοχής ακόμα και τους ανθρώπους στο rescue team που διατήρησαν την ομαλή λειτουργία.
Επίσης πολλά μπράβο σε όλους τους χορηγούς και χορηγούς επικοινωνίας για την υποστήριξη τέτοιων ενεργειών που έχουμε τόσο ανάγκη.

Χορηγοί
Boards & Style, Paroskite.gr, Kitesguru.gr, Gforce boards, Funsports, Kitesurf in Athens, Lost, Sanuk, Thalasea, Mikri Vigla Hotel, Ritch Bitch Poor Dog, Stilus, Weendy

Χορηγοί Επικοινωνίας
 Xsa.gr, Xtreme360.gr, AdrenaliniTv, Kiteclub.gr, Stilida.com, Mag24.gr, Power100.2fm

Δείτε όμορφα στιγμυότυπα και μείνετε εδώ γιατί θα ακουλουθήσουν και μερικές πιο "cool" καταστάσεις...

Magic Scenery


Waiting for the wind


Let the games begin


Belehas


Touloudis


Lukourgos-Kasiou-Maik


Lukourgos


Papageorgiou


Upside down


Maik buttering around


Softas on air


The young gun- Lukourgos


Epic Battles-Maik-Touloudis


The Judges


On Work


Mrs Lathouri-Behind the awards


Special thanks to these guys-OAK


Course race - Xatzistefanou-Avramakos-Trevlopoulos


Twin tip winners- Livanos-Koukidis-Karavelas


Women Freestyle-Papageorgiou-Stefanou-Vergopoulou


Freestyle men-Softas-Argiriadis-Dimitropoulos


The future- Neofotistos-Kontarini


Some Checks


And some more checks