Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Red Bull Illume Image Quest με άρωμα Ελλάδας!

Η λίμνη Βουλιαγμένης και το δημοφιλές ναυάγιο της Ζακύνθου πρωταγωνίστησαν στην τελετή απονομής βραβείων του Red Bull Illume Image Quest 2013 στο Χονγκ Κονγκ.

Η μεγάλη στιγμή για τον κορυφαίο διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας Red Bull Illume Image Quest 2013 έφτασε με την ανάδειξη του γενικού θριαμβευτή αλλά και των επιμέρους νικητών.

Σε μια φαντασμαγορική τελετή απονομής χθες στο Χονγκ Κονγκ παρουσιάστηκαν οι 50 φιναλίστ στις δέκα κατηγορίες του διαγωνιστικού αφιερώματος: lifestyle, playground, energy, spirit, closeup, wings, sequence, new creativity, experimental, illumination ενώ στο τέλος ανακοινώθηκαν οι νικητές όπως επιλέχθηκαν από τους κριτές του παγκόσμιου διαγωνισμού.

Κορυφαίος νικητής του Red Bull Illume Image Quest 2013 στέφθηκε ο Γερμανός φωτογράφος Lorenz Holder με τη φωτογραφία που ανήκει στην κατηγορία playground και χάρη στην οποία έλαβε ως έπαθλο μια φωτογραφική μηχανή LeicaS καθώς και φωτογραφικό εξοπλισμό από τις εταιρίες broncolor και Sun- Sniper, συνολικής αξίας πάνω από 30.000 ευρώ. «Η ποιότητα των φωτογραφιώντων 50 φιναλίστ είναι πραγματικά εξαιρετική για αυτό και είναι μεγάλη τιμή για εμένα να ψηφίζομαι νούμερο 1. Θα μου πάρει μερικές μέρες μέχρι να το συνειδητοποιήσω!» εξομολογήθηκε ο πρωταγωνιστής της βραδιάς.





Ωστόσο την τιμητική τους είχαν όλοι εκείνοι που κατάφεραν να φτάσουν στην τελική 50άδα, ο κάθε φωτογράφος που ξεχώρισε από κάθε κατηγορία αλλά και η Ελλάδα!


Ο λόγος; Ο Σλοβένος φωτογράφος Samo Vidic αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία wings με μια εντυπωσιακή εικόνα που τράβηξε κατά τη διάρκεια του αγώνα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Red Bull Cliff Diving World Series στη λίμνη Βουλιαγμένης τον Μάιο του 2011. 





Eνώ στην ίδια κατηγορία αναμετρήθηκε και ο μοναδικός Έλληνας συμμετέχοντας που κατάφερε να περάσει στο top 50. Πρόκειται για τον Δημήτρη Κοντίζα, ο οποίος ειδικεύεται στη φωτογράφιση wing suit flying, tracking και base jumping και η φωτογραφία με την οποία διαγωνίστηκε απεικονίζει στο περίφημο ναυάγιο της Ζακύνθου κατά τη διάρκεια του ενός event base jumping: «Για να πω την αλήθεια, δεν περίμενα ότι η φωτογραφία μου θα έφτανε στις 50 καλύτερες και αυτό γιατί από τους προηγούμενους διαγωνισμούς, έβλεπα ότι οι επιλεγμένες φωτογραφίες είχαν διαφορετικό στυλ, πιο καλλιτεχνικό. Η δικιά μου είναι πιο πολύ μέσα στη δράση και για αυτό είχα τις αμφιβολίες μου. Ευτυχώς οι κριτές του διαγωνισμού με διέψευσαν!»




Σχετικά με το Red Bull Illume Image Quest 2013

Όταν πρόκληση της αθλητικής δράσης συναντά την τέχνη της φωτογραφίας! Μετά την επιτυχημένη του πορεία το 2007 και το 2010, το Red Bull Illume Image Quest 2013 επέστρεψε από την 1η Δεκεμβρίου 2012 με στόχο να αναδείξει, μέσα από την καλλιτεχνική ματιά επαγγελματιών φωτογράφων από όλο τον κόσμο, το συναρπαστικό κόσμο των action sports.
ΠΗΓΗ: www.xsa.gr