Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Μαθήματα και σχολή Surf στη Τήνο

Πριν τα τέλη της δεκαετίας του 90 το surfing ήταν άγνωστο στην Ελλάδα. Κι όμως, γύρω στο 1999, στην παραλία της Κολυμπήθρας, στη βόρεια ακτή της Τήνου (και σε λίγα ακόμα σημεία της χώρας), εμφανίστηκε μια παρέα με surfers που καβάλησαν τα κύματα. Δέκα χρόνια μετά, η "παρέα" αυτή μεγάλωσε, και περιλαμβάνει πλέον αρκετά μέλη ώστε η ιδέα για ενοικίαση σανιδιών και εκμάθηση surf μοιάζει πλέον ρεαλιστική. Γιατί άραγε δεν είχε διαδοθεί το άθλημα του surfing στην Ελλάδα τόσα χρόνια, ενώ το windsurfing ανθεί εδώ και τρεις δεκαετίες? Πως ήταν άγνωστο αυτό το σπορ σε μια χώρα που περιβάλλεται από 14.000 χιλιόμετρα ακτογραμμή, όπου αναρίθμητοι ύφαλοι κάνουν τα κύματα να σκάνε? Κανείς δεν γνωρίζει. Γεγονός είναι πλέον πως ο αριθμός των surfers αυξάνεται συνεχώς, και επιτέλους το πιο διαδεδομένο, εθιστικό και όμορφο σπορ στον πλανήτη είναι πραγματικότητα και στη χώρα μας.



Το Tinos Surf Lessons ξεκινάει το καλοκαίρι του 2010 προσφέροντας ενοικίαση σανιδιών για όλες τις κατηγορίες surfers και τύπους κύματος, καθώς και εκμάθηση, ατομική ή ομαδική, αλλά και ενοικίαση bodyboards, skimboards, κανώ και καγιάκ. Είναι ένα από τα λίγα και πρώτα τέτοια εγχειρήματα στη χώρα και το πρώτο στις Κυκλάδες.

Η Τήνος, με μια ποικιλία από παραλίες για surfing όπου το κύμα "λειτουργεί" ανάλογα με την κατεύθυνση των ανέμων, με μια ασύγκριτη φυσική ομορφιά μακριά από τα πλήθη των τουριστών και με ευκολία πρόσβασης από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Πειραιά, είναι πια ένας θαυμάσιος προορισμός για surf διακοπές.

Περισσότερα θα βρείτε στο http://tinossurflessons.com