Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Red Bull Art of Motion 2013 Σαντορίνη||Νέος κυρίαρχος στο βάθρο [video]

Μετά από δύο συνεχόμενες χρονιές η πρώτη θέση στο βάθρο αλλάζει χέρια.

Διάδοχος του 
PavelPashaPetkuns  αναδείχθηκε Αμερικανός Cory De Meyers στον κορυφαίο αγώνα freerunning, Red Bull Art of Motion 2013.  








Σαντορίνη, 14 Σεπτεμβρίου 2013
Πιστοί στο ραντεβού τους με την τέχνη της φυγής στον κορυφαίο προορισμό freerunning του πλανήτη, οι 18 καλύτεροι του είδους προσέφεραν σήμερα ένα εντυπωσιακό αγωνιστικό θέαμα υψηλού επιπέδου.




Red Bull Art of Motion 2013 : Cory  De Meyers


Με φόντο τη μαγευτική αρχιτεκτονική της Καλντέρας, το Red Bull Art of Motion 2013 ανέδειξε απόλυτο νικητή τον Αμερικανό αθλητή Cory De Meyers (449 βαθμοί), ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκαν ο Alexander Baiturin (447 βαθμοί) από τη Ρωσία και ο Αμερικανός Jessela Flair (443 βαθμοί) αντίστοιχα.
Ο 25 χρονος αθλητής από το Χόλιγουντ, μέλος του crew «Tempest Freeruning»,ο οποίος καθιέρωσε τα περίφημα grabs στο freerunning, κατάφερε να κυριαρχήσει σε μια μάχη στήθος με στήθος, χωρίς τον μεγάλο απόντα της ημέρας, τον Pavel“Pasha” Petkuns που εγκατέλειψε τελευταία στιγμή λόγω τραυματισμού.



Red Bull Art of Motion 2013 : Jesse La Flair


Τις εντυπώσεις έκλεψε και ο τρίτος στη γενική κατάταξη, Jesse La Flair, επίσης μέλος του «Tempest Freeruning» και φετινός νικητής του Best Trick Award by Vodafone CU, δίνοντας τον πιο… Restart εαυτό του. Χάρη σε εξίσου πολύ καλές επιδόσεις, οι δύο από τις τρεις γυναίκες διαγωνιζόμενες, η Pamela Forster από την Αυστρία και η Alexandra “Sheva” Shevchenko από τη Ρωσία, κέρδισαν το βραβείο Best Female. Ωστόσο, η ευχάριστη έκπληξη του φετινού Red Bull Art of Motion αποδείχθηκε η πρόκριση των δύο Ελλήνων, του Δημήτρη Κυρσανίδη και του Daniel Mircea στην τελική οχτάδα του αγώνα που κέρδισαν το χειροκρότημα του κοινού.



Red Bull Art of Motion 2013 : Kyrsanidis

Κόλπα που κόβουν την ανάσα, άλματα μήκους 200 μέτρων και ύψους 50 μέτρων, άρτιες εκτελέσεις και μοναδικό στιλ συνέθεσαν το σκηνικό του φετινού αγώνα τον οποίο παρακολούθησαν χιλιάδες ντόπιοι και τουρίστες και ακόμη περισσότεροι τηλεθεατές χάρηστη ζωντανή τηλεοπτική και διαδικτυακή αναμετάδοση. Δείτε ολόκληρο τον αγώνα διαθέσιμο on demand μέσα από το διεθνές διαδικτυακό καναλιού www.redbull.tv


Με την υπόσχεση για έναν ακόμα πιο εντυπωσιακό αγώνα το 2014, το Red Bull Art of Motion αποχαιρετά με εντυπωσιακό τρόπο την καλοκαιρινή σεζόν!
 


 Red Bull Art of Motion 2013 :  Winners
 
 
 
 
Τελική κατάταξη

1.         Cory de Meyers (ΗΠΑ) 449 βαθμοί Madrid
2.         Alexander Baiturin (ΡΩΣ) 447 βαθμοί
3.         Jesse La Flair (ΗΠΑ) 443 βαθμοί
4.         Yoann Leroux (ΓΑΛ) 412 βαθμοί
5.         Joel Eggimann (ΕΛΒ) 389 βαθμοί
6.         Stanislavs “Stas” Lazdans (ΛΕΤ) 382 βαθμοί
7.         Δημήτρης Κυρσανίδης (ΕΛΛ) 381 βαθμοί
8.         Daniel Mircea (ΕΛΛ) 378 βαθμοί

Φωτογραφικό υλικό: Samo Vidic, Predrag Vuckovic

VIDEO

ΠΗΓΗ: www.xsa.gr