Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Η ιπτάμενη μικροσκοπική κάμερα που απογειώνεται από τον καρπό σου

Όταν η selfie ανεβαίνει επίπεδο και η λήψη γίνεται πανοραμική.











Στο παρελθόν σας είχαμε δείξει το airdog ένα  quad-copter-camera που σε ακολουθεί σε κάθε extreme δραστηριότητα σου. Στο ίδιο άρθρο είχαμε σχολιάσει και  την ταχύτητα με την οποία αναπτύσσεται η τεχνολογία των ηλεκτρονικών gadget!

Η ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να φωτογραφίζει τον εαυτό κάθε στιγμή, γέννησε τον όρο selfie ,η ανάγκη να φωτογραφίζει  και να βιντεοσκοπεί μόνος του τις πιο extreme δραστηριότητες,, γέννησε το airdog, ενώ η ανάγκη του ανθρώπου να φωτογραφίζει τον εαυτό σε μία πανοραμική λήψη ακόμα και στην πιο δύσκολή στιγμή της δραστηριότητάς του, γέννησε το Nixie.

Το Nixie είναι μια ιπτάμενη μικρή κάμερα που φοριέται στον καρπό του χεριού και είναι αυτοκατευθυνόμενη. Όσο απίστευτο και αν ακούγεται είναι μία κάμερα με τέσσερις έλικες που τυλίγεται στον καρπό και όταν την απελευθερώνεις, πετάει μόνη της λίγα μέτρα μακριά σε φωτογραφίζει ή τραβάει ένα πανοραμικό σύντομο βίντεο χωρίς να διακόπτει την στιγμή και επιστρέφει στον καρό σου!

Το Nixie είναι σε πρώιμο στάδιο αφού είναι μέρος ενός διαγωνισμού καινοτομίας της Intel.Ο δημιουργός του Christoph Kohstall,η συνεργάτης του Jelena Jovanovic και ο Michael Niedermayr αν κερδίσουν το διαγωνισμό θα λάβουν σαν έπαθλο, επιδότηση μισό εκατομμύριο δολάρια για την παραγωγή του drone!

Ας σημειώσουμε ότι στον διαγωνισμό της Intel λαμβάνουν μέρος εννιά ακόμα καινοτόμα προϊόντα!

Δείτε το σχετικό video