Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Downhill Μπροστά στη Πόρτα σας!

Εδώ και λίγο καιρό μάθαμε οτι σχεδιάζεται ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα Downhill μέσα στην πόλη!
Και βέβαια ψάξαμε για περισσότερες πληροφορίες!






Μετά τη μεγάλη απήχηση που είχαν οι αγώνες στο Urban Downhill και παρακολουθώντας τους αγώνες Downhill που διοργανωνε η παγκόσμια ομοσπονδία ποδηλάτου, η Σλοβάκα Jana Vasova είχε την ιδέα να περάσει το Urban Downhill σε άλλο επίπεδο...να γίνει παγκόσμιο πρωτάθλημα!
Στόχος είναι να ξεκινήσει το 2014 το πρωτάθλημα, περνώντας από χώρες όπως η Βραζιλία, η Χιλή, η Σλοβακία και σιγά σιγά να επεκταθεί σε κάθε μεγάλη πόλη του κόσμου! Θα υπάρχει ειδική ομάδα σχεδίασης των διαδρομών με χώρους για pit-stop του κάθε αναβάτη και βέβαια μεγάλα χρηματικά ποσά για τον νικητή κάθε γύρου(15.000€).



Cedric Gracia at the 2013 VCA - photo by Dave Trumpore

Οι ποδηλάτες θα είναι 60 τον αριθμό, μερικοί θα καλούνται βάσει της κατάταξης τους στην παγκόσμια ομοσπονδία και μερικοί βάσει της κατάταξης τους στην εκάστοτε χώρα που θα παίρνει μέρος στο πρωτάθλημα.Έτσι το επίπεδο θα είναι αρκετά υψηλό καθώς θα διαγωνίζονται οι καλύτεροι ποδηλάτες του κόσμου, μαζί βέβαια και με κάποιους ντόπιους!
Επίσης στο τέλος κάθε περιόδου θα υπάρχει ακόμα ένα μεγάλο βραβείο για τον εκάστοτε πρωταθλητή και βέβαια μεγάλα πάρτυ μετά από κάθε αγώνα!
Το project θα ξεκινήσει μ' ένα πιλοτικό αγώνα στις 22.6.2013 στη Μπρατισλάβα.

Ας δούμε και το trailer




Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Jana Vasova : vasova@hotmail.sk