Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Τρεις νέοι προορισμοί για το Red Bull Air Race του 2015!

Tο οκτώ αγώνων Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull Air Race του 2015 περιλαμβάνει δύο νέες στάσεις, σε Ιαπωνία και Ρωσία, καθώς και την επιστροφή της Ουγγαρίας.











Στο καλεντάρι περιλαμβάνονται και 5 αγώνες που σημείωσαν επιτυχία φέτος: το Άμπου Ντάμπι (Η.Α.Ε.), το Άσκοτ (Αγγλία), το Σπίλμπεργκ (Αυστρία) αλλά και τα Φορτ Γουόρθ και Λας Βέγκας (Η.Π.Α.).
Τσίμπα, Ιαπωνία – Η σεζόν του 2015 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull Air Race θα περιλαμβάνει οκτώ τοποθεσίες απλωμένες σε κάθε άκρη της υφηλίου, πέντε εκ των οποίων περιλαμβάνονταν και στο καλεντάρι του 2014. Το νέο πρόγραμμα για το ταχύτερο μηχανοκίνητο σπορ του πλανήτη ανακοινώθηκε στην Τσίμπα της Ιαπωνίας, που αποτελεί μία από τις νέες εισόδους στο σπορ. Η όγδοη σεζόν του συναρπαστικού αυτού θεσμού, θα αρχίσει όπως παραδοσιακά συμβαίνει, στο Άμπου Ντάμπι, στις 13-14 Φεβρουαρίου. Έπειτα θα διεξαχθεί η πρώτη "αερομαχία" στην Ιαπωνία, στην Τσίμπα, στις 16-17 Μαΐου. Ακολουθεί μία ακόμα νέα είσοδος στο καλεντάρι, η Ρωσία, με έναν πολυαναμενόμενο αγώνα στο Σότσι (30-31 Μαΐου), την πόλη που έχει «αγκαλιάσει» τον μηχανοκίνητο αθλητισμό όσο λίγες παγκοσμίως. Στις 4-5 Ιουλίου θα έχουμε την επιστροφή της Βουδαπέστης, που φιλοξένησε επτά αγώνες την περίοδο 2003-2009.

air race 2015 red bull

Tο δεύτερο μισό της σεζόν θα ξεκινήσει στις 15-16 Αυγούστου, στο Άσκοτ της Μεγάλης Βρετανίας, με την εντυπωσιακή στάση στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας να ακολουθεί στις 5-6 Σεπτεμβρίου. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015 θα ολοκληρωθεί με δύο αγώνες στον εναέριο χώρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής: στο Φορτ Γουόρθ του Ντάλας στις 26-27 Σεπτεμβρίου και στο Λας Βέγκας στις 17-18 Οκτωβρίου.


red bull air race 2015


«Προσπαθούμε συνέχεια να φέρουμε το σπορ πιο κοντά στο κοινό που παρακολουθεί τους αγώνες από κάθε άκρη του πλανήτη και γι' αυτό είμαστε πανευτυχείς που είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε το πρόγραμμα του 2015 που περιλαμβάνει δύο νέες για το θεσμό χώρες. Θα αγωνιστούμε στην Ιαπωνία και τη Ρωσία, χώρες με μεγάλο ενθουσιασμό γύρω από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό αλλά και την αεροπλοΐα. Όπως άλλωστε και η Ουγγαρία που επιστρέφει φέτος στο πρόγραμμα», σχολίασε ο Erich Wolf, General Manager του Red Bull Air Race GmbH.

Η διάθεση των εισιτηρίων για τους αγώνες του 2015, έχει ήδη αρχίσει. Περισσότερες πληροφορίες στο www.redbullairrace.com 

Το πρόγραμμα του 2015:

1.         Άμπου Ντάμπι, Η.Α.Ε.           (13-14 Φεβρουαρίου)
2.         Τσίμπα, Ιαπωνία                   (16-17 Μαΐου)
3.         Σότσι, Ρωσία *                     (30-31 Μαΐου)
4.         Βουδαπέστη, Ουγγαρία         (4-5 Ιουλίου)
5.         Άσκοτ, Μεγάλη Βρετανία       (15-16 Αυγούστου)
6.         Σπίλμπεργκ, Αυστρία             (5-6 Σεπτεμβρίου)
7.         Φορτ Γουόρθ, Τέξας, Η.Π.Α.    (26-27 Σεπτεμβρίου)
8.         Λας Βέγκας, Νεβάδα, Η.Π.Α.    (17-18 Οκτωβρίου)
 
* δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί

Λίγα λόγια για το Red Bull Air Race

«Γεννήθηκε» το 2003 ωστόσο θεσπίστηκε ως Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2005. Πρόκειται για έναν θεσμό με εκατομμύρια θεατών, που μετράει έως τώρα περισσότερους από 50 αγώνες ανά τον κόσμο. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull Air Race, οι καλύτεροι πιλότοι του κόσμου εμπλέκονται σε μία ασύγκριτη δοκιμασία που συνδυάζει ταχύτητα, ακρίβεια και δεξιότητες. Χρησιμοποιούν τα ταχύτερα, πιο ευέλικτα και ελαφριά αγωνιστικά αεροπλάνα, με τα οποία καλούνται να κινηθούν στο όριο εντός μίας εναέριας πίστας που βρίσκεται λίγα μέτρα πάνω από το έδαφος/νερό και ορίζεται από φουσκωτούς πυλώνες (Air Gates), με στόχο να φτάσουν στον τερματισμό στον ταχύτερο δυνατό χρόνο και με τις λιγότερες δυνατές ποινές.