Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Ο σκληρότερος αγώνας περιπέτειας ξεκινά||Red Bull X-Alps

Από τη Βενεζουέλα ως την Ιαπωνία και από τη Νότια Αφρική ως το Νεπάλ, οι καλύτεροι αθλητές αντοχής και paragliding στον κόσμο, είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την πιο δύσκολη πρόκληση της ζωής τους.

Κάνοντας πεζοπορία κατά μήκος των ηπείρων και πετώντας πάνω από εχθρικά βουνά, οι ήρωες αυτοί θα διαγωνιστούν στον σκληρότερο αγώνα περιπέτειας στον κόσμο, το Red Bull X-Alps.






Η στιγμή της αλήθειας είναι πολύ κοντά, καθώς ετοιμάζονται για την έκτη διεξαγωγή του δημοφιλούς αγώνα.
Συγκεκριμένα, στις 7 Ιουλίου, 32 αθλητές από 21 χώρες θα ξεκινήσουν από το Σάλτσμπουργκ για το μεγαλύτερο στοίχημα της ζωής τους.



Από εκεί θα αρχίσει ένα περιπετειώδες ταξίδι 1,031 χιλιομέτρων πάνω από τις Άλπεις μέχρι το Μονακό, κατά τη διάρκεια του οποίου, οι αθλητές θα δίνουν μια συνεχόμενη μάχη με τιςάσχημες καιρικές συνθήκες, την εξάντληση και τον πόνο.
 
Αυτός ο αγώνας δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν άλλον. Στρατηγική, εξοπλισμός και σώμα, έχουν όλα συντονιστεί τέλεια κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μηνών, ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή απόδοση. Κανείς όμως δεν μπορεί να μαντέψει τι θα συμβεί μόλις ξεκινήσει ο αγώνας, καθώς οι αθλητές θα κληθούν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τα δικά τους όρια αντοχής αλλά και τις απρόβλεπτες καταστάσεις της μητέρας φύσης.


Ο επικεφαλής του αγώνα Christoph Weber σχολιάζει: «Ο σχεδιασμός της διαδρομής ήταν για εμένα έμπνευση- σκεφτήκαμε συναρπαστικά τοπία, άγρια φύση, καλά cross-country σημεία και διάσημες τοποθεσίες για paragliding. Θέλαμε να στήσουμε μια επική διαδρομή.»

     

Χάρη στις προηγμένες δυνατότητεςτου GPS και στην τεχνολογία Live Tracking, οι fans θα μπορούν πλέον να παρακολουθήσουν τον αγώνα την ώρα που θα εξελίσσεται μέσω του smart phone και του tablet τους στο www.redbullxalps.com, Facebook και στο Twitter. Επιπλέον θα μπορούν να έχουν πρόσβαση ζωντανά σε πληροφορίες για τον καιρό, τους 3D χάρτες, τις ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο και τα στατιστικά, προσφέροντας μια νέα διάσταση στη συνολική εμπειρία.
ΠΗΓΗ: xsa.gr