Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Το Freefall ένα βήμα παραπέρα!

Για αρκετές δεκαετίες, ο Yves Rossy ήθελε να πετάξει σαν πουλί, με τον ελάχιστο εξοπλισμό, αλλά με την ικανότητα να κατευθύνει τον εαυτό του στο χώρο.

Μετά από τα πρωτότυπα, skysurf (1993-1998), wingsuit και τα φουσκωτά πτερύγια (1999-2003), είχε την ιδέα να τροφοδοτήσει τα πτερύγια με κινητήρες τζετ!!!. Η γερμανική εταιρεία Jet-Cat του προμήθευσε τους κινητήρες που αρχικά επισυνάπτονταν σε φουσκωτά πτερύγια. Η μέθοδος αυτή απέτυχε λόγω ανεπαρκούς δυσκαμψίας.

Το 2004, ο Yves Rossy φτιάχνει ένα άκαμπτο ,ικανό να αναπτυχθεί, 3m-span πτερύγιο από άνθρακα. Οι πρώτες ημέρες ήταν δύσκολες, αλλά το εγχείρημα ήταν πολλά υποσχόμενο. Ο πιλότος εργάστηκε για τη βελτίωση του συστήματος, την ανάπτυξη και την αεροδυναμική των ακροπτερυγίων για τη βελτίωση της σταθερότητας του.

Το 2005, ολοκλήρωσε δύο επιτυχημένες πτήσεις με το κάθε φτερό εφοδιασμένο με ένα κινητήρα τζετ. Μετά από πολύ χρόνο και σκληρή δουλειά προστέθηκαν δύο επιπλέον κινητήρες τζετ που ήταν απαραίτητοι για τα πτερύγια ώστε να επιτευχθεί το απαιτούμενο επίπεδο επιδόσεων και ασφάλειας. Αυτό το πρωτότυπο με 4 κινητήρες τζετ, καθοδηγείται μόνο με τις κινήσεις του σώματός και επιτρέπει μια σταθεροποιημένη πτήση. Αυτή ήταν η πτήση του Νοεμβρίου 2006, ένα όνειρο που διαρκεί 5 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα.

Από τότε, ο Yves Rossy εκπαιδεύεται συνεχώς με σκοπό τη βελτιστοποίηση των πτερυγίων του. Έχει αυξηθεί το εύρος της πτέρυγας, προκειμένου να πετάξει πάνω από τη Μάγχη από το Calais (Γαλλία) στο Ντόβερ (Ηνωμένο Βασίλειο) το Σεπτέμβριο του 2008.




Ο Yves τώρα εργάζεται πάνω σε ένα νέο πρωτότυπο, μικρότερων και πιο ισχυρών πτερυγίων, τα οποία θα του επιτρέψουν την απογείωση από το έδαφος και περισσότερη ελευθερία για ακροβατικά!
Απολάυστε αυτό το εγωπραγματικό εγχείρημα!


ΠΗΓΗ: shots.tv