Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Σταμάτησαν οι εργασίες για πίστα σκι στην Παμβώτιδα

«Στοπ» στις εργασίες που γίνονταν στην Λίμνη Παμβώτιδα για την κατασκευή πίστας θαλασσίου σκι -με την κοπή καλαμώνων-, βάζει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας. 

 

Αυτό φαίνεται από έγγραφο που έστειλε στο Δήμο Ιωαννιτών και κοινοποιεί σε μια σειρά από φορείς όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρωινός Λόγος. Το έγγραφο έχει ημερομηνία 11 Φεβρουαρίου, στάλθηκε δηλαδή την Δευτέρα στο Δήμο, όμως έως και χθες αυτός τηρούσε σιγήν ιχθύος για το θέμα, άγνωστο γιατί.

Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Χωρ/κης και Περιβαλλοντικής Πολιτικής κ. Βασίλειος Μιχαλάκης «επειδή προκύπτει ότι δεν έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, θα πρέπει άμεσα να διακόψετε τις χωματουργικές εργασίες που εκτελούνται εντός υγροτοπικής έκτασης στην περιοχή της Αμφιθέας Λίμνης Παμβώτιδος».

Επιπλέον ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων και η Ορνιθολογική Εταιρεία έχουν καταφύγει για το θέμα στον Εισαγγελέα Περιβάλλοντος στην Αθήνα (στον οποίο επίσης κοινοποιείται το έγγραφο), ισχυριζόμενοι ότι δεν υπάρχουν άδειες για τις εργασίες, οι οποίες γίνονται στο πλαίσιο Πανευρωπαϊκών Αγώνων Θαλασσίου Σκι, που προβλέπεται να γίνουν το Σεπτέμβριο στα Γιάννινα. Τους αγώνες διοργανώνει Σύλλογος, στον οποίο Πρόεδρος είναι η Κατερίνα Χαρίση, σύζυγος του δημάρχου Ιωαννίνων Φιλ. Φίλιου.

Ακόμη, η Αποκεντρωμένη ζητά με το έγγραφό της σύμφωνα με την εφημερίδα την πλήρη αποκατάσταση της περιοχής. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Θα πρέπει να προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες, για την αποκατάσταση και την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που προκλήθηκαν από τις εν λόγω χωματουργικές εργασίες, ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος υποβάθμισης του περιβάλλοντος».

Το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έρχεται να βάλει νέα δεδομένα στο …σίριαλ που έχει παιχτεί το τελευταίο διάστημα σχετικά με την κοπή καλαμώνων στο συγκεκριμένο σημείο της Παμβώτιδας. Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Δήμου, ο οποίος άγνωστο γιατί, αποσιώπησε για τέσσερις ημέρες το συγκεκριμένο έγγραφο…