Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Κατασκευή skatepark σε Καλαμάτα και Φλώρινα!

Κατασκευή skatepark ετοιμάζει ο Δήμος Καλαμάτας!












Ομάδα φίλων του skateboard επισκέφθηκε το Δήμαρχο το απόγευμα της Παρασκευής 4 Απριλίου. Ο Γιώργος Στάνιος, ο Θανάσης Τσέκας και ο Γιάννης Ντούσιας έθεσαν στον Π. Νίκα το ζήτημα δημιουργίας πίστας για skateboard, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους νέους.
 
Ο Δήμαρχος απάντησε πως αυτό είναι δυνατόν να γίνει άμεσα από το Δήμο είτε σε χώρο δίπλα στο Νέδοντα είτε στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων είτε δυτικά της Τέντας.
 
Ο Δήμος Καλαμάτας αναμένει τις απόψεις των φίλων του skateboard!

Στην άλλη άκρη της Ελλάδας την Φλώρινα το skatepark είναι έτοιμο εδώ και μήνες στο Νέο Δημοτικό Πάρκο.
Ο εξοπλισμός του πάρκου άθλησης skate, όπως σημειώνεται, ικανοποιεί όλα τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας ,για το σχεδιασμό και την κατασκευή εγκαταστάσεων για τους χρήστες εξοπλισμού δραστηριοτήτων άθλησης με τροχοφόρα. 






Παράλληλα, πληροί και όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές μελέτης θορύβων μικρότερους των 50 decibel, των μεθόδων κατασκευής και των υλικών.
Πρόκειται για ένα έργο συνολικού κόστους 30.000,00 € (με ΦΠΑ), η μελέτη του οποίου αφορά στην εγκατάσταση ραμπών για πάρκο άθλησης skate με καλυπτόμενες πλευρές και πλάτες για δημόσιο χώρο, ελεύθερα προσβάσιμες.

Εμείς ευχόμαστε να υπάρξουν  περισσότερα τέτοια έργα σε όλη την Ελλάδα και οι υπεύθυνοι να ευαισθητοποιηθούν και επίσης μεγάλη ευχή δίνουμε να παραμείνει το skatepark της λεωφόρου ζωντανό