Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Elliot Sloan χρυσός στο Big Air του L.A

O Elliot Sloan κέρδισε το πρώτο χρυσού μετάλλιο του στα X Games στο Skateboard Big Air την Πέμπτη, πετώντας έξω το αγαπημένο Bob Burnquist, ο οποίος πήγαινε για το 6-peat!.












«Είναι φοβερό. Όλοι οι φίλοι και η οικογένειά μου είναι εδώ», είπε ο Sloan. "Έχω ονειρευτεί αυτή τη στιγμή για τόσο πολύ καιρό. Το να κάνω skate δίπλα στο Bob σημαίνει τα πάντα για μένα, άλλωστε τον παρακολουθώ από τότε που ήμουν 11 χρονών."

Ο 13άχρονος, Tom Schaar πήρε τη δεύτερη θέση, και ο Burnquist κατέληξε στην τρίτη.

Ο Burnquist, ο οποίος έχει τρία χρυσά στο Big Air στο τρέχον έτος και ρεκόρ καριέρας με 25 μετάλλια X Games, χτύπησε σκληρά στο πρόσωπό του στο quarterpipe στο τέλος του 2ου run και αργότερα διαγνώστηκε με σπασμένη μύτη.

«Έχουν έρθει δύσκολοι καιροί και πρέπει να προσαρμοστούμε σ' αυτό", δήλωσε ο Burnquist. "Όλοι έιχαμε μια δύσκολη χρονιά, αλλά αυτό είναι, αυτό είναι που κάνουμε, ξέρεις..?! Το οτι έπεσα, ήταν μια γροθιά. Είμαι λίγο ζαλισμένος ακόμα, αλλά είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για τον Elliot και τον Tom".

Ο Sloan καθόταν στη δεύτερη θέση πίσω από τον Tom Schaar, όταν κόλλησε ένα tailgrab 720, σε συνδυασμό μ' ένα 540 tailgrab  στα τελευταία λεπτά για να προχωρήσει στην πρώτη. Ο Burnquist είχε μια τελευταία ευκαιρία για να γκρεμίσει τον Sloan από την πρώτη θέση , αλλά έπεσε στο gap της τελευταίας εκτέλεσης του.