Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Παγκόσμιο Κύπελλο Roller Ski στην Τρίπολη!

Το Roller-Ski (σκι με ρόδες) είναι από τα πλέον ενδιαφέροντα κι εντυπωσιακά αθλήματα. Οι αθλητές στηρίζονται σε πέδιλα του Σκι που διαθέτουν ρόδες και υποβοηθούνται από τα μπαστούνια του χειμερινού Σκι.

Η απήχησή του είναι ιδιαίτερα μεγάλη κυρίως στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης αλλά και Παγκοσμίως.
To Roller-Ski εμφανίσθηκε στην Ελλάδα πριν από 20 χρόνια περίπου, σαν μέσο προπόνησης των αθλητών των Βορείων Αγωνισμάτων. Το αγώνισμα αυτό από πολύ νωρίς εξελίχθηκε σε μορφή αλλά και σε υλικά. Οι αγώνες Roller-Ski διεξάγονται σε δημόσιους δρόμους, καθώς και σε πίστες με διάφορες εναλλαγές (ανάβαση -επίπεδο - spint-κατάβαση).

Οι αγώνες Roller-Ski είναι ενταγμένοι στο Εθνικό Πρόγραμμα Αγώνων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας, καθώς και στο Πρόγραμμα Αγώνων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας (FIS).

Η πρώτη διοργάνωση αγώνων στην Ελλάδα, έγινε το έτος 1989 από τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ σε συνδιοργάνωση με το ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Η εκπληκτική αρμονία των κινήσεων που απαιτεί το αγώνισμα αυτό, προσφέρει ένα εντυπωσιακό θέαμα που θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε και να απολαύσουμε και αυτό το καλοκαίρι στην Τρίπολη της Αρκαδίας.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, για μία ακόμα χρονιά ανέλαβε την διοργάνωση των αγώνων για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIS και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΑΓΕΝ Roller Ski που θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη, 5 έως 7 Ιουλίου 2013.

Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και την Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας.

Αθλητισμός & θέαμα λοιπόν! Οι διοργανωτές περιμένουν όλους τους φίλους του αθλητισμού να δουν από κοντά τις προσπάθειες των αθλητών. Καλούν επίσης όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν ως εθελοντές στη διοργάνωση του αγώνα, να έλθουν στα γραφεία του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης (Λαγοπάτη 43, Τρίπολη), την Τετάρτη 26 Ιουνίου και ώρα 8.μ.μ.

Πληροφορίες σχετικά με την διοργάνωση του αγώνα και τις δηλώσεις συμμετοχής των αθλητών, υπάρχουν ΕΔΩ καθώς και στην ιστοσελίδα του συλλόγου, www.eostripolis.gr.