Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull Air Race επιστρέφει

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull Air Race επιστρέφει στους ουρανούς τον Φεβρουάριο του 2014 με ένα πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα επτά αγώνων που φιλοξενούνται σε 6 χώρες και 3 ηπείρους.

Η επιστροφή του ταχύτερου στον κόσμο μηχανοκίνητου εναέριου αθλήματος ανακοινώθηκε χθες στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στο
Putrajaya Maritime Centre στη Μαλαισία.



PUTRA JAYA (Μαλαισία), 9 Οκτωβρίου 2013- «Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την επαναφορά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Red Bull Air Race στις 28 Φεβρουαρίου στο Άμπου Ντάμπι», δήλωσε ο Erich Wolf, ο διευθύνων σύμβουλος του Red Bull Air Race GmbH. «Τα τελευταία τρία χρόνια δουλέψαμε όλοι πολύ σκληρά για να βελτιώσουμε κάποια από τα χαρακτηριστικά ασφαλείας και να φέρουμε το σπορ σε ένα νέο επίπεδο. Δεν ξεφύγαμε από το στόχο μας ούτε μια στιγμή, όπως και κανένας από αυτούς τους φανταστικούς πιλότους, αλλά ούτε και οι fansπαγκοσμίως. Το ενδιαφέρον παρέμεινε υψηλό κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Ανυπομονούμε να ξαναβρεθούμε στον αέρα τον Φεβρουάριο του 2014.» 





Το πρωτάθλημα επιστρέφει για να αναδείξει τον κορυφαίο ανάμεσα από 12 ικανούς πιλότους,  μετά από ένα διάλλειμα τριών χρόνων με σκοπό τη βελτίωση κάποιων χαρακτηριστικών ασφαλείας. Θα υπάρξει μια σειρά από τεχνικές βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένων των προδιαγραφών για τις μηχανές και τους έλικες για όλους τους πιλότους, καθώς και αλλαγών στο υλικό των πυλώνων από ελαφρύ νάιλον, ώστε να ξεκολλάνε πιο εύκολα στην περίπτωση που κοπούν από τα φτερά των αεροπλάνων. Μια ακόμη αλλαγή περιλαμβάνει και την αύξηση του ύψους των πυλώνων ανάμεσα από τους οποίους θα περνάνε οι πιλότοι από τα  20 στα 25 μέτρα.

Επίσης, οι διαδικασίες και οι κανονισμοί έχουν γίνει πιο αυστηροί, έτσι ώστε να αποτρέπουν τους πιλότους να ξεπερνάνε τα καθορισμένα όρια. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό ασφαλείας αλλά και highlightτου φετινού πρωταθλήματος, είναι ο καινούργιος διαγωνισμός Challengers Cupο οποίος θα ανακοινωθεί το 2014, και θα μπορεί να παρέχει στους πιλότους που προκρίνονται, πολύτιμη εμπειρία, αφού θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν σε αρκετές στάσεις του Red Bull Air Race. Επιπλέον θα τους δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διάφορα εκπαιδευτικά campκατά τη διάρκεια της σεζόν.  

Oπρόεδρος της FAI, Dr. John Grubbstrom δήλωσε, « Η επιστροφή του πρωταθλήματος Red Bull Air Race μου δίνει μεγάλη χαρά αφού πρόκειται για ένα γεγονός που δίνει παγκόσμια προβολή στα εναέρια σπορ. Οι βελτιώσεις που έχουν γίνει στη μορφή του αγώνα αλλά και στην πίστα από την ομάδα  του Red Bull Air Race είναι πολλά υποσχόμενες και αναμφίβολα θα κάνουν το πρωτάθλημα ακόμα πιο ελκυστικό.»





Ο Άγγλος Paul Bonhomme, που στέφθηκε πρωταθλητής το 2009 και το 2010, θα στοχεύσει για τον τίτλο για τρίτη συνεχόμενη φορά το 2014. Θα έχει όμως να αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή του 2008, τον Αυστριακό Hannes Arch και τον Αμερικανό Kirby Chambliss, ο οποίος νίκησε το πρωτάθλημα το 2004 και το 2006. Οι υπόλοιποι πιλότοι συμπεριλαμβάνουν τον Nigel Lamb (ΗΝ.Β), Matt Hall (ΑΥΣ), Peter Besenyei (ΟΥΓ), NicolasIvan off (ΓΑΛ), Michael Goulian (ΗΠΑ), Matthias Dolderer (ΓΕΡ), Yoshi Muroya (ΙΑΠ), Pete McLeod (ΚΑΝ) και τον Martin Sonka (ΤΣΕ).

«Μου έχει λείψει να πετάω στο Red Bull Air Race επειδή απολαμβάνω πολύ να αγωνίζομαι» είπε ο Peter Besenyei (ΟΥΓ), ένας από τους πιλότους ο οποίος συμμετέχει στο Red Bull Air Race από τότε που ξεκίνησε. Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ο Besenyei απέδειξε πόσο πολύ του είχε λείψει να αγωνίζεται πραγματοποιώντας μια εξαιρετική πτήση.

Το σπορ ξεκίνησε το 2003, και από τότε εκατομμύρια fans έχουν παρακολουθήσει τους 50 αγώνες μέχρι την αναστολή του το 2011. Οι συμμετέχοντες διαγωνίζονται με αεροπλάνα υψηλής απόδοσης μεταξύ 15 και 25 μέτρα πάνω από το έδαφος  και ακολουθούν μια απαιτητική  διαδρομή  με εμπόδια τους πυλώνες Air Gate και με ταχύτητες που φτάνουν τα 370 χλμ/ώρα.




ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:
1. Abu Dhabi, ΗΑΕ 28 Φεβρουαρίου- 1 Μαρτίου
2. Putrajaya, ΜΑΛ 17-18 Μαΐου
3. Gdynia, ΠΟΛ 26-27 Ιουλίου
4. Ascot, ΗΝ.Β 16-17 Αυγούστου
5. Dallas/Fort Worth, Η.Π.Α. 6-7 Σεπτεμβρίου
6. Las Vegas, Η.Π.Α. 11-12 Οκτωβρίου
7. ΚΙΝΑ, 1-2 Νοεμβρίου

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ RED BULL AIR RACE

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Red Bull Air Race αποτελείται από τους καλύτερους πιλότους αγώνων του κόσμου σε ένα μηχανοκίνητο αγώνα που συνδυάζει ταχύτητα, λεπτομέρεια και ικανότητα.  Οι πιλότοι, με τη βοήθεια των πιο ευέλικτων και ελαφριών αγωνιστικών αεροπλάνων, διαγωνίζονται σε μια εναέρια πίστα οριοθετημένη από πυλώνες γεμάτους με αέρα, ύψους 25 μέτρων. Υπάρχουν αρκετές αλλαγές στους κανονισμούς και στα θέματα ασφαλείας συγκριτικά με τον τελευταίο αγώνα που πραγματοποιήθηκε πριν τρία χρόνια, ένα πράγμα όμως παραμένει ίδιο: το Red Bull Air Raceείναι ο πιο συναρπαστικός διαγωνισμός του μηχανοκίνητου αθλητισμού στον αέρα.
www.redbullairrace.com 
ΠΗΓΗ: www.xsa.gr