Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Ο πρώτος αγώνας του City Downhill World Tour ολοκληρώθηκε στη Βραζιλία.

Με το δεξί ξεκίνησε τη σεζόν του 2014 ο Σλοβάκος Filip Polc κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα του νέου θεσμού City Downhill World Tour μπροστά από τον Αυστραλό Mick Hannah!
 







Με τις καλύτερες προϋποθέσεις πραγματοποιήθηκε το City Downhill World Tour στην πόλη Santosτης Βραζιλίας.

Η διαδρομή ήταν ιδιαίτερα απαιτητική και επικίνδυνη με ατελείωτα σκαλιά, εντυπωσιακά wall rides, υψηλές ταχύτητες, αλλά χωρίς ιδιαίτερα μεγάλα άλματα. Χιλιάδες θεατές έδωσαν το παρών και χειροκρότησαν τους τολμηρούς αναβάτες που αψήφησαν κάγκελα και κολονάκια, κινούμενοι σε πολλά σημεία της διαδρομής με πάνω από 50km/h!
Μπορεί ο Hannah να έθεσε τα στάνταρ πραγματοποιώντας τον ταχύτερο χρόνο στον προκριματικό, όμως urban DH expert Filip Polc πήρε τελικά τη νίκη κάνοντας νέο ρεκόρ της φημισμένης διαδρομής Descida das Escadas de Santos
!

Ο αναβάτης της Red Bullπίεσε στο όριο και με χρόνο 55.284 διέλυσε τον συναγωνισμό όντας 2,5’’ ταχύτερος από τον δεύτερο… Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο τοπικός Wallace Miranda που με χρόνο 58.366 συμπλήρωσε το βάθρο.
 
Ταχύτατος και θεαματικός ο συμπατριώτης του Silvio Caesar Felix που έμεινε στην τέταρτη θέση με διαφορά μόλις 11 χιλιοστά, ενώ ένας ακόμη Βραζιλιάνος ο Lucas Eduardo Alves De Borba συμπλήρωσε την πρώτη πεντάδα. Άτυχος ήταν ο Τσέχος Tomas Slavik που έκανε δυνατές καταβάσεις στην προπόνηση, όμως μια εντυπωσιακή πτώση με μεγάλη ταχύτητα στον προκριματικό, εξαιτίας σκασμένου ελαστικού, δεν του επέτρεψε να πιέσει στον τελικό.
 
Ο επόμενος αγώνας του θεσμού θα πραγματοποιηθεί στην τρομακτική διαδρομή του Valparaiso στη Χιλή στις 23/2. Μείνετε συντονισμένοι!