Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Ο Βύρωνας Κοκκαλάνης 3ος στη Βραζιλία


Ο Κοκκαλάνης επιστρέφει από την Βραζιλία με το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές του! 

Μία τεράστια επιτυχία για τον έλληνα ταλαντούχο αθλητή που πήρε την τρίτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του RS:X και το μέλλον σίγουρα του ανήκει! Ο Βύρωνας πάει όλο και καλύτερα σε κάθε διοργάνωση και αποδεικνύει ότι είναι ένα μεγάλο ταλέντο και δουλεύει σκληρά.

Η κούρσα των μεταλλίων έγινε χθες στο Buzios της Βραζιλίας. Μετά από 4 αγωνιστικές ημέρες όπου ο Βύρωνας είχε την τρίτη θέση στην γενική κατάταξη και την διατήρησε στον τελικό. Ο τελικός ήταν προγραμματισμένος για τις 12 το μεσημέρι (τοπική ώρα στη Βραζιλία), όμως επικρατούσε άπνοια. Τελικά ο αέρας ήρθε με 12 κόμβους περίπου σπηλιαδωτός και ο τελικός άρχισε με περίπου μία ώρα καθυστέρηση. 

Στην κούρσα των μεταλλίων πρώτος τερμάτισε ο Ολανδός Dorian Van Rijsselberge, ο οποίος όμως πήρε το αργυρό μετάλλιο. Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Βρετανός Nick Dempsey ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στον τελικό, στην τελική όμως κατάταξη παρέμεινε πρώτος! Ο βρετανός κατάφερε ένα σημαντικό ρεκόρ καθώς είναι ο πρώτος αθλητής που κέρδισε δύο παγκόσμια πρωταθλήματα RS:X. Το πρώτο βέβαια ήταν στην χώρα του. Ενώ στον τελικό δεν ξεκίνησε πολύ καλά, έκανε μια πολύ καλή επιστροφή στα δευτερόπρυμα και έτσι εξασφάλισε το χρυσό!

Ο Κοκκαλάνης μπήκε στην κούρσα μεταλλίων με την ίδια βαθμολόγια, 41 πόντους ποινής, με τον Βραζιλιάνο Ricardo Winick και τον Ισραηλινό Nimrod Maschia. Έτσι όποιος θα τερμάτιζε μπροστά από τους άλλους 2 θα έπαιρνε το Χάλκινο και το έκανε ο Κοκκαλάνης ο οποίος δήλωσε μετά τον αγώνα:

"Ήταν πραγματικά δύσκολο, είχα να παλέψω με τον Βραζιλιάνο και αυτή την φορά ήταν η σειρά μου. Το ήξερα, θα πάλευε πολύ για την τρίτη θέση, έτσι ο στόχος μου ήταν να τερματίσω μπροστά από εκείνον. Είχα πολλές ατυχίες την περασμένη χρονιά. Έχασα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο νήμα και την τρίτη θέση στο παγκόσμιο για έναν πόντο, σήμερα όμως ήταν η μέρα μου!"

Στις γυναίκες το χρυσό μετάλλιο κέρδισε η Ισραηλινή Lee-El Korsiz η οποία είχε εξασφαλίσει την νίκη σχεδόν πριν τον τελικό!

Η τελικές δεκάδες σε άνδρες και γυναίκες είναι οι ακόλουθες:

 

Men's Fleet

1. Nick Dempsey, GBR, 30 points
2. Dorian Van Rijsselberge, NED, 37
3. Byron Kokkalanis, GRE, 49
4. Ricardo Winick, BRA, 53
5. Piotr Myszka, POL, 57
6. Nimrod Maschiah, ISR, 59
7. Shahar Zubari, ISR, 77
8. Ivan Pastor, ESP, 78
9. Pierre Le Coq, FRA, 84
10. Louis Giard, FRA, 87

Women's Fleet:

1. Lee-El Korsiz, ISR, 44 points
2. Bryony Shaw, GBR, 60
3. Maayan Davidovich, ISR, 67
4. Tuuli Petaja-Siren, FIN, 71
5. Charline Picon, FRA, 77
6. Qiaoshan Weng, CHN, 81
7. Blanca Manchon, ESP, 88
8. Patricia Freitas, BRA98
9. Olha Maslivets, UKR, 100
10. Hayley Chan, HKG, 119