Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

Λάβε μέρος στο 3rd Hellenic SUP CUP 2013

Δήλωσε συμμετοχή και λάβε μέρος στο 3rd Hellenic SUP CUP 2013.

Αγωνίσου για την πρόκριση και ζήσε τον μύθο του καλοκαιριού και της χρονιάς, τον διάπλου του μοναδικού Ισθμού της Κορίνθου.

Είστε όλοι καλεσμένοι σε αυτή τη σειρά αγώνων όρθιας σανιδοκωπηλασίας, ανεξαρτήτως επιπέδου ηλικίας και εξοπλισμού. Το SUP είναι μια δραστηριότητα που συναρπάζει τους πάντες, είναι εύκολο, είναι ασφαλές,  είναι γυμναστική, είναι φυσική κατάσταση, είναι για μικρούς, μεγάλους, άνδρες και γυναίκες.

1.  Διοργανωτής

Η εταιρεία Forward, διοργανώνει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα SUP (όρθια σανιδοκωπηλασία) 2013, με την ευγενική χορηγία της εταιρείας BIC® 

 

H BIC® έχει παρουσία στο χώρο με την BIC Sport από το 1979. Δημιουργήθηκε από τον Baron Bich, έναν άνθρωπο παθιασμένο με τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα. Πολύ γρήγορα καθιερώθηκε στην κατασκευή των windsurf, διατηρώντας την αξιοπιστία, την απλότητα, την εφευρετικότητα και το οικονομικά προσιτό προφίλ. Τα τελευταία 20 χρόνια επεκτάθηκε και σε άλλα  τμήματα της αγοράς κατασκευάζοντας τις πρώτες σανίδες SUP BIC® το 2008.

2.  Αγώνες

Το πρωτάθλημα περιλαμβάνει 5 αγώνες:

1ος: Λούτσα, θέση παραλία Αγ.Νικολάου, 28 Ιουλίου 2013

2ος: Ίος, θέση παραλία Μυλοπότα, 24-25 Αυγούστου 2013

3ος : Άνδρος, θέση παραλία Κυπρί, 8 Σεπτεμβρίου 2013

4ος: Λούτσα, θέση παραλία Αγ.Νικολάου, 29 Σεπτεμβρίου 2013

Τελικός: Διάπλους Διώρυγας Κορίνθου, 20 Οκτωβρίου 2013

3.  Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στο 3rd Hellenic SUP CUP 2013 έχουν όλοι ανεξαρτήτου φύλλου και ηλικίας.
Παιδιά ηλικίας κάτω των 17 ετών πρέπει να έχουν ενυπόγραφη συγκατάθεση του κηδεμόνα.

 

4.  Κατηγορίες Αθλητών

         -       Κατηγορία Ανδρών
       -     Κατηγορία Γυναικών
       -     Κατηγορία Παιδιών

Δεν θα υπάρχουν κατηγορίες που να διαχωρίζουν τους συμμετέχοντες σε επαγγελματίες αθλητές ή ερασιτέχνες. Η συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση είναι αγώνας-γιορτή-επίδειξη του αθλήματος της όρθιας σανιδοκωπηλασίας.

 

5.  Κατηγορίες SUP σκαφών & υπόλοιπου εξοπλισμού

Δεν θα υπάρχουν κατηγορίες σκαφών και δεν θα υπάρχει κανένας διαχωρισμός στις τελικές επιδόσεις που να καθορίζεται από τον τύπο του σκάφους. Μοναδικός περιορισμός είναι ότι το σκάφος δεν πρέπει να ξεπερνά τα 14’.

 6.  Διαφημίσεις

Ο διοργανωτής δύναται να ζητήσει από τους συμμετέχοντες να φέρουν τη διαφήμιση των χορηγών των αγώνων επ’ αυτών και επί του εξοπλισμού τους.

7. Δηλώσεις συμμετοχής

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο 3rd Hellenic SUP CUP 2013, πρέπει να προσκομίσουν τα εξής:

  • Δήλωση συμμετοχής είτε ηλεκτρονικά στο τέλος της προκήρυξης, είτε αποστέλλοντας το σχετικό έντυπο συμπληρωμένο με fax ή ταχυδρομείο.
  • Ιατρική γνωμάτευση. 
  • Υπεύθυνη δήλωση με γνήσιο υπογραφής.
  • Χρηματικό ποσό 50€ (για το σύνολο των αγώνων συμπεριλαμβανομένου και του τελικού)

Τα παραπάνω πρέπει να παραδοθούν ή να αποσταλούν στα καταστήματα Forward:

  • Μεσογείων 399, Αγ.Παρασκευή, τηλ. 210 6856946
  • 25ης Μαρτίου 80, Άρτεμις, τηλ. 22940 25790, 6940 64947

Όλα τα παραπάνω έντυπα θα πρέπει να έχουν παραληφθεί από την επιτροπή, 48 ώρες πριν τον εκάστοτε αγώνα.

Εξαίρεση: Οι τοπικοί αθλητές από την Άνδρο και την Ίο, θα μπορούν να παραδώσουν τα ανωτέρω έντυπα στους τοπικούς διοργανωτές 48 ώρες, πριν τον αγώνα.

Δηλώσεις συμμετοχής δεν θα γίνονται δεκτές την ημέρα του αγώνα. Ο λόγος είναι ότι πρέπει να προσκομιστούν τα δικαιολογητικά στην εκάστοτε Λιμενική αρχή από την προηγούμενη ημέρα του αγώνα, καθώς και να μπορέσουν να γίνουν σωστά οι εξωαγωνιστικές προετοιμασίες (φαγητό, αναψυκτικό, lycra κλπ.)

 

Το κόστος συμμετοχής των 50€ θα καλύψει μέρος από τα πάγια έξοδα προς τις αρχές, το αναμνηστικό Lycra και την ασφάλιση των σκαφών των αθλητών, που είναι υποχρεωτική, για όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.

Λόγω της προβλεπόμενης αύξησης των συμμετεχόντων, η επιτροπή δεν θα μπορεί να διαχειριστεί την ημέρα των αγώνων, και στο περιορισμένο χρονικό διάστημα προ της εκκίνησης, την παράδοση των Lycra, την καταβολή και επιστροφή εγγύησης, και για να αποφευχθούν προβλήματα τύπου “επιθυμώ το lycra με αυτόν τον αριθμό”, αποφάσισε: την εφάπαξ πληρωμή ολόκληρου του ποσού των 50€ στον πρώτο αγώνα του κάθε συμμετέχοντα και την παραλαβή του Lycra που θα του ανήκει. Το Lycra δεν επιστρέφεται λοιπόν μετά από κάθε αγώνα, αλλά θα συνοδεύει τον αθλητή μέχρι τον τελικό.

Με την παρούσα διαδικασία, θα προσκομίσετε μόνο στην πρώτη σας συμμετοχή, την ιατρική γνωμάτευση, την Υπεύθυνη Δήλωση, θα παραλάβετε το Lycra σας και δεν θα το επιστρέψετε ποτέ.  Έτσι αποφεύγεται η ταλαιπωρία και το μόνο που απομένει είναι η δήλωση συμμετοχής, τουλάχιστον 48 ώρες πριν τον επόμενο αγώνα σας.

Η πληρωμή του κόστους της συμμετοχής πρέπει να γίνει παράλληλα με τη δήλωση συμμετοχής, με τους εξής τρόπους:

- Με πιστωτική κάρτα
- Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό
-
PayPal, στον λογαριασμό sales@forward.gr 
-
Mετρητά

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο 210 6856946 (Υπεύθυνος Μάνος Μαυρομάτης)

8.  Δοκιμασίες - Εκδηλώσεις

Το άθλημα της όρθιας σανιδοκωπηλασίας επηρεάζεται άμεσα από τον άνεμο και την κατάσταση της θάλασσας. Για το λόγο αυτό οι δοκιμασίες στις οποίες θα αγωνιστούν οι συμμετέχοντες, δεν μπορούν να ανακοινωθούν από τώρα. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν, θα αποφασιστούν από την επιτροπή και θα ανακοινωθούν έγκαιρα.

Οι δοκιμασίες στις οποίες θα κληθούν να αγωνιστούν οι συμμετέχοντες θα στηρίζονται στις βασικές αρχές του sprint και του long distance.

 9.  Γενικοί Όροι  Συμμετοχής - Κανόνες

  • · Ο χώρος και ο χρόνος συνάντησης “Paddlers meeting”, θα ανακοινωθεί ξεχωριστά για τον κάθε αγώνα από το
  • · Αθλητής που επιθυμεί να συμμετέχει στους αγώνες και δεν διαθέτει εξοπλισμό, μπορεί να το κάνει αρκεί να έρθει σε επαφή με τους αντίστοιχους τοπικούς υπεύθυνους των χώρων διεξαγωγής των events. Όλοι οι χώροι διεξαγωγής των αγώνων είναι χώροι θαλάσσιων μέσων αναψυχής που μπορούν να παραχωρήσουν εξοπλισμό για τον σκοπό αυτό με το ανάλογο αντίτιμο. ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο αριθμός σκαφών είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μάνος Μαυρομάτης (Λούτσα) 2106856946, Γιώργος Φράγκος (Άνδρος) 6945705142, Peter Bramwell (Ίος) 6932153912 
  • Την ημέρα του αγώνα θα πρέπει παρουσιαστείτε στην επιτροπή, τουλάχιστον 1 ώρα πριν την εκκίνηση και να επιβεβαιώσετε την συμμετοχή σας. Προσοχή: αν παραλείψετε να το κάνετε δεν θα μετρήσει ο τερματισμός σας γιατί δεν θα βρίσκεστε στην λίστα εκκίνησης.
  • Με την επιβεβαίωση συμμετοχής σας θα παραλάβετε την κάρτα σας, με την οποία θα μπορείτε να σερβίρεστε από τον μπουφέ των αθλητών.
  • Όλοι όσοι θα συμμετέχουν καλούνται να παραβρίσκονται στην Συγκέντρωση αναβατών “Paddlers Meeting” ώστε να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες του αγώνα. Η συμμετοχή όλων των αθλητών στην ενημέρωση αναβατών είναι υποχρεωτική.
  • Οι αναβάτες που δεν θα παρουσιαστούν στην επιτροπή την ημέρα του αγώνα και δεν θα συμμετέχουν στην συγκέντρωση αναβατών, αποκλείονται αυτομάτως από τον αγώνα.
  • Οι αγωνιζόμενοι υποχρεούνται να φορούν το event lycra καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων, για να ξεχωρίζουν κατά την διάρκεια αυτών, για την ασφάλειά τους, αλλά και για να είναι  αναγνωρίσιμοι από τους κριτές.
  • Η χρήση σωσιβίου είναι υποχρεωτική για άτομα ηλικίας κάτω των 17 ετών.
  • Ενστάσεις δεν θα υφίσταται, γιατί η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι αγώνας-γιορτή και δεν υπάρχουν λόγοι να υπάρξουν αυτές.
  • Προκειμένου να διεξαχθούν χωρίς προβλήματα οι αγώνες, ο υπεύθυνος της επιτροπής και οι συνεργάτες του που θα εποπτεύουν τον αγώνα, θα αποφασίζει αν χρειαστεί η απαγόρευση συμμετοχής σε κάποιον που τυχόν δημιουργεί προβλήματα.
  • Σε περίπτωση εσκεμμένης σύγκρουσης με τα σκάφη SUP, ή χτυπήματος με το κουπί με σκοπό την παρεμπόδιση ή την πτώση άλλου συμμετέχοντα κατά την διάρκεια της δοκιμασίας, αυτός θα τιμωρείται με αποβολή και δεν θα του επιτρέπεται η συμμετοχή στις περαιτέρω δοκιμασίες. Εξαίρεση αποτελούν τα σημεία εκκίνησης, στροφής και τερματισμού, στα οποία οι συμμετέχοντες συνωστίζονται προκειμένου να στρίψουν και μπορεί να υπάρξει σύγκρουση και πτώση. Σε κάθε περίπτωση αποφασίζει το μέλος της επιτροπής που εποπτεύει τα συγκεκριμένα σημεία και ενημερώνει τον υπεύθυνο, ο οποίος κάνει προφορική παρατήρηση, ενώ σε περίπτωση επανάληψης τον αποβάλλει.

10.   Ranking List

  • Σε κάθε προκριματικό αγώνα, ο αθλητής σύμφωνα με την θέση τερματισμού του θα βαθμολογείται αντίστοιχα. Ο βαθμός που θα αποκομίζει από τη συμμετοχή του θα είναι ίσος με την τελική του κατάταξη στον συγκεκριμένο αγώνα. Ο πρώτος θα πάρει 1 βαθμό, ο δεύτερος 2 βαθμούς κ.ο.κ.
  • O βαθμός του τελικού προσμετράται διπλός. Π.χ. ο πρώτος θα πάρει 2 βαθμούς, ο δεύτερος 4 κ.ο.κ.
  • Σύμφωνα με τα παραπάνω, καλύτερη βαθμολογία είναι αυτή που είναι πιο κοντά στο μηδέν.
  • Η τελική βαθμολογία του κάθε αθλητή θα προκύψει από το άθροισμα των 2 καλύτερων αποτελεσμάτων του στους 4 προκριματικούς και από την βαθμολογία του στον τελικό που θα μετρήσει διπλά.
  • Αν ένας αθλητής συμμετέχει σε περισσότερους από 2 προκριματικούς αγώνες, θα κρατήσει τις δύο καλύτερες βαθμολογίες.
  • Νικητής του πρωταθλήματος, θα ανακηρυχτεί ο αθλητής με την καλύτερη βαθμολογία στο Racking List μετά το τέλος των τεσσάρων αγώνων πρόκρισης και του τελικού.
  • Για να εξασφαλίσει κάποιος τη συμμετοχή του στον τελικό, τον Διάπλου της Διώρυγας της Κορίνθου, θα πρέπει να συμμετέχει σε έναν τουλάχιστον προκριματικό αγώνα.
  • Αν κάποιος αθλητής συμμετέχει σε έναν μόνο αγώνα, η τελική του βαθμολογία θα προκύψει από το άθροισμα του βαθμού του στον συγκεκριμένο αγώνα που τερμάτισε και του επομένου βαθμού από τον μεγαλύτερο βαθμό αθλητή από τον αγώνα με τις περισσότερες συμμετοχές.
  • Σε περίπτωση ματαίωσης ενός αγώνα, το Ranking List θα προκύψει από τα αποτελέσματα των αγώνων που διεξήχθησαν.
  • Η θέση στο Ranking List, μετά τους προκριματικούς θα καθορίσει και την σειρά εκκίνησης στον τελικό, όπου λόγω του περιορισμένου χώρου εκκίνησης εντός της Διώρυγας, θα υπάρχουν περισσότερες από μία σειρά εκκίνησης.

10. Διαδικαστικά Αγώνων

Όσο αφορά τους αγώνες εκτός Αττικής, οι συμμετέχοντες που θα μετακινηθούν με πλοίο για Άνδρο ή Ίο μπορούν να το πράξουν χωρίς ΙΧ αυτοκίνητο, γλιτώνοντας επιπλέον έξοδα. Οι τοπικοί διοργανωτές θα φροντίσουν για τη μεταφορά των αθλητών και του εξοπλισμού τους από το πλοίο (Λιμάνι) στις εγκαταστάσεις του WeSurfIn Club και Μελτέμι Water sports αντίστοιχα, όπου θα πραγματοποιηθούν τα events, καθώς επίσης και την επιστροφή τους. 

 

Γίνεται προσπάθεια και για τους δύο νησιωτικούς προορισμούς για εκπτώσεις στις τιμές του ναύλου του συμμετέχοντα στους αγώνες και του αυτοκίνητου καθώς και στις τιμές διαμονής στα τοπικά καταλύματα.

 

11. Ασφάλεια

Προκειμένου να διεκπεραιωθεί με επιτυχία αλλά και με απόλυτη ασφάλεια η διοργάνωση, θα παραπλέουν κατά την διάρκεια των αγώνων συνωδά σκάφη, με ναυαγοσώστες ενώ θα παρευρίσκονται σε ετοιμότητα στο χώρο των αγώνων ιατρός και ασθενοφόρο με ειδικευμένο προσωπικό.

12. Τροποποιήσεις  

  • Η παρούσα προκήρυξη μπορεί να τροποποιηθεί αν αυτό απαιτηθεί.
  • Οι ημερομηνίες των κατά τόπους αγώνων θεωρούνται σταθερές.
  • Απρόβλεπτες καταστάσεις και καιρικά φαινόμενα μπορεί να αναγκάσουν τους διοργανωτές να ματαιώσουν ή να αλλάξουν τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων.
  • Σε περίπτωση αλλαγών θα ενημερωθείτε έγκαιρα από το www.sups.gr 

 

13. Παράλληλες εκδηλώσεις

  • Κατά την διοργάνωση θα πραγματοποιηθούν επιδείξεις SUP σκαφών, κουπιών και σχετικού  εξοπλισμού, που παρέχει η εταιρία BIC®, προκειμένου να γνωρίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι το άθλημα του SUP.
  • Στη στεριά θα πραγματοποιηθούν επιδείξεις ισορροπίας σε εξομοιωτές ισορροπίας, Indoboards και Gibbon Slack Lines. Η χρήση τους θα είναι ελεύθερη στο κοινό. Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, εκπαιδεύτρια Yoga, θα σας μυήσει στο Paddle Yoga, πολύ διαδεδομένη άσκηση στο εξωτερικό.
  • Σε όλες τις διοργανώσεις, θα γίνουν παράπλευρες SUP δοκιμασίες, όπως sprints, σκυταλοδρομίες και άλλα.
  • Με τα φτερά της Redbull


                                                                           ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ
                                                                Ο Υπεύθυνος Οργανωτικής επιτροπής Γιώργος Κονταρίνης

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1ου αγώνα του 3rd Hellenic SUP CUP 2013
Άνδρος, 7 Ιουλίου 2013