Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

RED BULL ILLUME IMAGE QUEST 2013

Μόλις λίγες ημέρες έμειναν μέχρι να ανοίξουν οι συμμετοχές για τον κορυφαίο διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας Red Bull Illume Image Quest 2013. Από την 1η Δεκεμβρίου, οι επαγγελματίες του είδους μπορούν να λάβουν μέρος στέλνοντας ηλεκτρονικά τις φωτογραφίες τους στην ιστοσελίδα www.redbullillume.com.

Μετά την επιτυχημένη του πορεία το 2007 και το 2010, το Red Bull Illume Image Quest 2013 επιστρέφει. Η πρόκληση της αθλητικής δράσης και η τέχνη της φωτογραφίας συνδυάζονται μοναδικά μέσα από ένα διαγωνιστικό αφιέρωμα που στόχο έχει την καλλιτεχνική ανάδειξη του συναρπαστικού κόσμου των action sports μέσα από την έμπειρη ματιά επαγγελματιών φωτογράφων από όλο τον πλανήτη.


Photo/Alessio Barbanti

Μέσα από χιλιάδες συμμετοχές, μόλις 50 φωτογραφίες που απεικονίζουν σκηνές δράσης σε δέκα διαφορετικές κατηγορίες αθλημάτων θα επιλεχθούν από διεθνείς κριτές και συντάκτες φωτογραφίας διάσημων αθλητικών και lifestyle Μέσων του κόσμου, όπως Daily Mail, USA Today, Sports Illustrated και GQ. Μάλιστα ανάμεσα στην κριτική επιτροπή υπάρχει και η ελληνική συμμετοχή, αυτή του ιδιαίτερου περιοδικού SOUL από τη Θεσσαλονίκη με εκπρόσωπο τον αρχισυντάκτη Δημήτρη Καραθάνο: «Αγαπώ τη φωτογραφία της αθλητικής δράσης καθώς αποτυπώνει την ανθρώπινη προσπάθεια κάτω από ακραίες συνθήκες. Μου αρέσει η επιμονή, το κουράγιο και η αποφασιστικότητα των εικόνων αυτών. Είναι τιμή μου να είμαι κριτής στο Red Bull Illume Image Quest». Αναλυτικά η λίστα των κριτών εδώ.

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, οι 50 φιναλίστ εικόνες θα απαρτίσουν μια μοναδική έκθεση φωτογραφίας η οποία θα περιοδεύσει σε διάφορα μέρη της γης κυρίως τις βραδινές ώρες ώστε να αναδεικνύεται ο φωτισμός. Οι υποβολές των συμμετοχών για το Red Bull Illume Image Quest 2013 ξεκινούν την 1η Δεκεμβρίου και θα συνεχιστούν έως τις 30 Απριλίου. Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα www.redbullillume.com για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τους όρους του διαγωνισμού, τις προδιαγραφές και τις κατηγορίες αθλημάτων.


Photo/Nathan Smith

Δωρεάν βιβλιοθήκη εικόνων:
Τις 50 τελικές φωτογραφίες από τον διαγωνισμό του 2010 μπορείτε να τις δείτε εδώ. Εναλλακτικά μπορείτε να τις κατεβάσετε από εδώ. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε την προσωπική σας custom gallery για τις ανάγκες του website σας διαλέγοντας τις εικόνες αθλητικής δράσης που σας ενδιαφέρουν ή ακόμα και να επιλέξετε εδώ μία από τις ειδικά διαμορφωμένες φωτογραφίες ως cover photo στο facebook.

Κείμενο: redbull.com.gr