Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

O Aγώνας Κυπέλλου Downhill στα Γιάννενα Video

Ο τρίτος αγώνας του Πανελληνίου Κυπέλλου Downhill πραγματοποιήθηκε στο απαιτητικό Super Trail.











Στο φοβερό και απαιτητικό Super Trail στο Δρίσκο Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε ένας από τους καλύτερους αγώνες downhill που έχουν γίνει στη χώρα μας! Σύμμαχος ο φοβερός καιρός, η άρτια διοργάνωση από τους Paranormal Activities, η φιλική ατμόσφαιρα και… η μαγευτική θέα!
 



video © Alex Grymanis


Ο χώρος του τερματισμού με τις πολλές τέντες από τις αγωνιστικές ομάδες, την εντυπωσιακή ξύλινη προσγείωση του τελευταίου άλματος, την οργανωμένη γραμματεία και τα decks της Red Bull με δυνατές μουσικές, σε παρέπεμπε σε αγώνα του εξωτερικού! Το ελληνικό DH έχει εκτιναχθεί σε όλα τα επίπεδα και αυτό φαίνεται πλέον πριν ξεκινήσει ο αγώνας! Και τι αγώνας, σε μια εντυπωσιακή πίστα με δύσκολα άλματα, μεγάλες κλίσεις, υψηλές ταχύτητες κι ένα σκληρό rock garden πριν τον τερματισμό! Το παρών έδωσαν εκατοντάδες θεατές που χειροκροτούσαν κάθε έναν από τους 119 αναβάτες που δοκιμάστηκαν σε αυτή την υψηλής δυσκολίας πίστα! Ενώ συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους local diggers(Loose Riders Greece και Paranormal Activities) που με σκληρή δουλειά αναβάθμισαν μια ήδη φοβερή πίστα… Για μια ακόμη φορά μεγάλος πρωταγωνιστής ο Κώστας Ανδριώτης που πήρε τη νίκη, παρά την τρομακτική πτώση του στον προκριματικό!
 


Πανελλήνιο Κύπελλο Downhill - Γιάννενα 2014 © Thodoris Ermilios

 
Με τα φορτηγάκια της διοργάνωσης να ανεβοκατεβαίνουν ασταμάτητα στις 12:00 ακριβώς ξεκίνησε ο προκριματικός. Όλοι οι αγωνιζόμενοι ήταν στην τσίτα καθώς γνώριζαν ότι έπρεπε να πιεστούν πολύ για να τα βγάλουν πέρα με μια γρήγορη κατάβαση στο Super Trail. Ο Ελισσαίος Γουβής (2:44.730) έδειξε ότι είχε μεγάλα κέφια. Οδήγησε με δύναμη και αποφασιστικότητα και έκανε τον ταχύτερο χρόνο δείχνοντας τις προθέσεις του! Από κοντά, μόλις μισό δευτερόλεπτο πίσω του, ο Μήτσος Οικονόμου που ήθελε να επαναλάβει την περσινή νίκη του… Φοβερή εμφάνιση από τον Άρη Χατζηγεωργίου (2:46.569) που έκανε τον τρίτο ταχύτερο χρόνο ξεκαθαρίζοντας ότι μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο. Ο Ανδριώτης έδειχνε ιδιαίτερα ικανοποιημένος, όχι για τον χρόνο του και την τέταρτη θέση, αλλά για το γεγονός ότι δεν τραυματίστηκε μετά από μια τόσο σκληρή πτώση στο rock garden του τερματισμού! Την εξάδα συμπλήρωσαν ο Κερκυραίος Βαγγέλης Καββαδάς και ο Γιάννης Ιωάννου που δεν είχε βρει ακόμη τα πατήματα του. Ταχύτερος στην κατηγορία Junior ήταν ο Νίκος Τσαρούχης (13ος γενικής) που κατάφερε να σπάσει το φράγμα των τριών λεπτών. Μόλις έξι δέκατα πίσω του ο κεφάτος Πέτρος Ατσαλής, ενώ απών από τη μάχη της κορυφής ήταν ο αδερφός του Νίκου, ο Τηλέμαχος Τσαρούχης, λόγω εξετάσεων…
 


Πανελλήνιο Κύπελλο Downhill - Γιάννενα 2014© Thodoris Ermilios

Στην κατηγορία Master ο αρχιμάστορας του Super Trail και του αγώνα, Σωτήρης Γκόντας (2:56.009) έθεσε τα στάνταρ και πίσω του σφαγή με τον Noel Camateras, τον Χρήστο Αργύρη και τον Χάρη Παπανικολάου στριμωγμένους σε επτά δέκατα!
 
 
 
Στην κατηγορία Veteran o Αντώνης Αλιφακιώτης (3:15.932) έκανε πρώτο χρόνο, με τον Φώτη Σκαρή να παλεύει με τα φαντάσματα του παρελθόντος (μετά τον πολύ σοβαρό περσινό του τραυματισμό σε αυτή την πίστα). Μοναδική γυναίκα η Ειρήνη Μαυράκη με την Ελενίτσα Λεμονάκη εκτός λόγω ασθενείας και την νεαρή Παυλίνα Γεωργιάδου να μην τα βγάζει πέρα με την δύσκολη πίστα.
 
Στον τελικό ο Κώστας Ανδριώτης (2:40.198) οδήγησε χωρίς να ρισκάρει (καθώς είχε να ταξιδέψει και για τον αγώνα του IXS Cup στη Σλοβενία), πήρε όμως καθαρά τη νίκη συνεχίζοντας το σερί του… Ο Γιάννης Ιωάννου που δήλωσε ότι δεν του ταιριάζει η πίστα κατάφερε να βγάλει έναν εκπληκτικό χρόνο (2:44.299) και να κλέψει την δεύτερη θέση από τον Ελισσαίο Γουβή για μόλις 41 χιλιοστά! Τέταρτος ο Μήτσος Οικονόμου (2:45.671) με το πιο τρελό πάτημα στο τελευταίο rock garden… Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση έκανε ο Άρης Χατζηγεωργίου (2:50.944) που τερμάτισε πέμπτος και μόλις 20 χιλιοστά πίσω του ο Βαγγέλης Καββαδάς που συμπλήρωσε την εξάδα. Απών από τη μάχη της κορυφής ο Μάρκος Μπουρνιάς στην πρώτη του εμφάνιση με το νέο του ποδήλατο.
 



Πανελλήνιο Κύπελλο Downhill - Γιάννενα 2014© Thodoris Ermilios

 
Στην κατηγορία Junior o Νίκος Τσαρούχης κατέβασε ακόμη περισσότερο το χρόνο του (2:55.995) και πήρε μια μεγάλη νίκη παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας! Τρέλανε τους πάντες ο Πέτρος Ατσαλής που τερμάτισε με δύο σκασμένα λάστιχα! Και όχι μόνο κατάφερε να περάσει την γραμμή του τερματισμού, αλλά με χρόνο 3:00.539 ήταν δεύτερος Junior και 14ος γενικής! Απίστευτος. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Δημήτρης Μπαξεβάνος που προτίμησε να μην ρισκάρει στην δύσκολη και επικίνδυνη πίστα.
 
Μεγάλες ανατροπές στην κατηγορία Master. Ο μεθοδικός Χρήστος Αργύρης (2:58.587) έκανε την επίθεση του και πήρε μια φοβερή νίκη με διαφορά 2,5’’ από τον Noel Camateras. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Παναγιώτης Ζύλης που ήταν μόλις 10ος στον προκριματικό και μεγάλος άτυχος ο Σωτήρης Γκόντας που έπεσε στην τελευταία στροφή και περιορίστηκε στην ένατη θέση.
 
Την πρώτη νίκη της καριέρας του κατέκτησε ο Θεσσαλονικιός Αντώνης Αλιφακιώτης στην κατηγορία Veteran, ενώ ο Φώτης Σκαρής έμεινε δεύτερος έχοντας μια πτώση στο ίδιο σημείο που τραυματίστηκε πέρσι! Τρίτος ο Γιώργος Νικολάου από το δυνατό team Middle Earth Racing.
 


Πανελλήνιο Κύπελλο Downhill - Γιάννενα 2014© Thodoris Ermilios


Μόνη πρώτη η Ειρήνη Μαυράκη στις γυναίκες που δεν είχε την πίεση της Λεμονάκη και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Με ένα σαββατοκύριακο γεμάτο ήλιο, ελάχιστη σκόνη, πολλές πτώσεις (κανένα σοβαρό τραυματισμό όμως), σκληρό συναγωνισμό και πολύ θέαμα ολοκληρώθηκε ο τρίτος αγώνας του Πανελλήνιου Κυπέλλου Downhill στο μαγευτικό Super Trail.
 
Επόμενο ραντεβού στις 7-8-9 Ιουνίου στο Στόμιο της Λάρισας όπου εκτός από ένας φοβερός αγώνας θα γίνει και ένα τρελό downhillάδικο beach party!