Snowboard Ski Surf/Sup Windsurf Kite Wake Waterski Whatever Scuba Canoe/Kayak Jet Ski Skate Climbing Bmx/Mtb Motocross Air

9οι ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑΣΟΥ

UCMT 120 χιλ.
MTB THASSOS CUP 58χιλ.
ΓΥΡΟΣ ΘΑΣΟΥ 95 χιλ.


Ο μακροβιότερος ορεινός ποδηλατικός αγώνας της Ελλάδος, το MTB THASSOS CUP, καθιερωμένος πλέον στην συνείδηση της ποδηλατικής κοινότητας της χώρας μας και των Βαλκανίων γενικότερα,τα τελευταία χρόνια έχει μετεξελιχθεί σ’ ένα ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ. Μια γιορτή της ποδηλασίας στην οποία οι φίλοι της, ανάλογα με τις ανάγκες τους μπορούν να διαλέξουν, ανάμεσα από τις απλές ποδηλατοβόλτες, την συμμετοχή τους στο MTB THASSOS CUP 58 χιλ. κλασσικός πλέον αγώνας, στην απόλυτη πρόκληση ενός μοναδικού για την χώρα μας,ορεινό υπερμαραθώνιο, τον ULTRA CHALLENGE MTB THASSOS 120χιλ. (UCMT 120) στην ορεινή περίμετρο του νησιού κατά την οποία οι αθλητές έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν το Βόρειο Αιγαίο από ψηλά και τέλος στον αγώνα κούρσας το TOUR OF THASSOS 95 χιλ. περιμετρικά της Θάσου.


ΤΟΠΟΣ
ΠΟΤΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ


ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 27 AΠΡΙΛΙΟΥ 08:00 ULTRA CHALLENGE MTB THASSOS 120 (ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ 24:ΟΟ)
ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 12:00 4ος ΓΥΡΟΣ ΘΑΣΟΥ (ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ 17:00)
ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 09:00 8Ο MTB THASSOS CUP (ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ 15:ΟΟ)


ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Η διαδρομή του MTB «ΑΝΑΒΑΣΗ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ» θα είναι η ίδια με τις προηγούμενες χρονιές. Αναλυτικές πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Η διαδρομή του ULTRA CHALLENGE MTB THASSOS θα ξεκινάει και αυτή από το ίδια αφετηρία, θα κινείται στον κεντρικό περιφερειακό δρόμο με κατεύθυνση τα Λιμενάρια, διασχίζει τον οικισμό «καλύβια» του ομώνυμου χωριού και κατευθύνεται στο επόμενο χωριό τις Μαριές όπου και οι παρυφές του «Αη Σμάτη», του πρώτου βουνού της διαδρομής. Τα πρώτα 15 χλμ. θα κινούνται σε ασφάλτινο δρόμο και θα έχουν την μορφή προεκκίνησης ως την αρχή του δασικού δρόμου. Για 25 περίπου χιλιόμετρα κινείται στον δυτικό ορεινό όγκο του νησιού, καταλήγει στον παραδοσιακό οικισμό «Μικρό Καζαβήτι», όπου και το πρώτο σημείο ελέγχου (Σ.Ε.). Ανηφορίζει προς την Βόρεια πλευρά του νησιού για να καταλήξει στην Παναγία, δεύτερο Σ.Ε., πανέμορφη κύκλα από ψηλά της Χρυσής Αμμουδιάς. Άσφαλτος για τα Κοίνυρα όπου και το τελευταίο Σ.Ε. Κατόπιν στην ανατολική ορεινή ζώνη και από εκεί στον τερματισμό στον Ποτό στην γνωστή παραλία του Αγ. Αντωνίου.
Η διαδρομή για τον αγώνα δρόμου ΓΥΡΟΥ ΘΑΣΟΥ είναι ο περιμετρικός δημόσιος δρόμος του νησιού. Λεπτομέρειες θα αποφασισθούν από τους κριτές της Ε.Ο.Π. και θα ανακοινωθούν επιτόπου. Λεπτομέρειες όλων τον διαδρομών στο site του αγώνα www.mtb-thassos.com

Εάν λοιπόν θέλετε να συνδυάσετε το ιώδιο με την ποδηλασία δηλώστε συμμετοχή ή απλά ελάτε εκείνες τις ημέρες στο νησί της Θάσου. 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα
6970015966 ΡΕΙΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ & 6946955704 ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΣ
καθώς και στο e-mail: info@mtb-thassos.com
www.mtb-thassos.com


Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΑΓΩΝΩΝ ΘΑΣΟΥ 2013